Mark Klippel komend seizoen nieuwe hoofdcoach, wat denk jij?

Goede keuze!

64%
Nee, geen goede keuze

7%
Ik wacht het af

29%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Assim Said
Leeftijd
20
Positie:
Rechtsback

Interviews
Meest recente interviews

Zaterdagavond wedstrijd om de koppositie

Gepost door:Dennis // 2022-11-25 16:27:08 // 484 keer bekeken

RBC won afgelopen zondagmiddag met enige verrassing de eerste periodetitel. De Roosendalers lagen lang op koers voor die titel, maar na het jammerlijke verlies bij Antibarbari (3-2) moest de koppositie afgestaan worden aan VFC. De club uit Vlaardingen speelde tot afgelopen zondag alleen gelijk tegen Antibarbari. De rest van de duels werden winnend afgesloten. En dan was daar ineens Beek Vooruit die plots op bezoek in Vlaardingen met 1-4 won. 

Door de overwinning van Beek Vooruit pakte RBC de eerste plek weer over van VFC. De wedstrijd van aanstaande zaterdagavond verandert daardoor niet, dat blijft nog steeds een wedstrijd om de koppositie. Het voordeel dat RBC nu heeft is dat het als lijstaanvoerder dat duel ingaat. Bij winst wordt het gat met VFC naar vijf punten getild. De nederlaag die VFC onderging tegen de club uit Prinsenbeek verbaasde ook hoofdtrainer Pennings. "Ik had het ook niet verwacht, VFC had een goede reeks neergezet. Ik heb de trainer van Beek Vooruit - Jack Sweres - nog gebeld en kennelijk hebben zij hun niveau niet gehaald. Ik heb namelijk twee analyses van VFC, waarin ook wordt aangegeven dat ze een fantastisch voetballende ploeg hebben. Beek Vooruit heeft en ander beeld gezien van hen. We moeten met beide rekening houden zaterdagavond. Uiteraard kijken we naar onszelf en dienen we ons eigen niveau te halen. We spelen zaterdagavond om verder afstand van hen te nemen. Als je kijkt naar de scores die zij neerzetten zijn de overwinningen met minimaal verschil behaald, die van ons zijn overtuigender. Dat gaat op den duur meewegen, je gaat toch een keer gelijkspelen of verliezen. Ondanks dat, de uitslag van Beek Vooruit is een positieve verrassing."

Naast de vele overwinningen die VFC heeft behaald, valt het ook op dat ze veel gele kaarten pakken. Is dat iets wat aandacht verdiend? "Afgelopen zondag hebben wij geen kaarten gepakt. Het ligt ook aan de wedstrijd, hoe fysiek de tegenstander speelt. Als zij gele kaarten pakken, dan krijgen wij ongetwijfeld kaarten voor lichte overtredingen. Maar het ligt er echt aan hoe de tegenstander fysiek speelt. Wij dienen ons daar tegen te wapenen, maar de kans bestaat als je in een duel komt dat er een gele kaart wordt gepakt. Bij ons is het vrij stabiel met kaarten en niet buitensporig."

Nog even nagenieten van de goals van afgelopen weekend, dat uiteindelijk resulteerde in het winnen van de periodetitel? Kijk dan de samenvatting terug:

VFC komt zaterdagavond naar het Atik Stadion om de koppositie te heroveren. Wat kunnen we eigenlijk verwachten van het strijdplan van deze tegenstander? "Zij willen uiteraard de koppositie terug. Als ze hun eigen spel gaan spelen, dan gaan ze hoog druk zetten om zo snel mogelijk aan de bal te komen. Dat is zoals wij ook graag spelen. Normaal gesproken wordt het dan een mooie wedstrijd. Wij gaan sowieso niet anders spelen. Wij proberen de bal zo snel mogelijk te veroveren om te kunnen domineren en controle over de wedstrijd te hebben."

Pennings kan over een vrij fitte selectie beschikken. Randy Elst is na zijn twee wedstrijden schorsing weer inzetbaar. Afgelopen zondag konden Zé Lucas (hamstring) en Emile Linkers (knie) niet ingezet worden. Wat is de laatste status? "Lucas kan nog niet spelen en Emile Linkers heeft een blessure aan de binnenband van zijn knie. DIt is een flinke verrekking of een scheurtje. Het is even afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Hij is misschien pas na de winterstop weer inzetbaar." De spitspositie is al jaren een issue bij RBC, maar sinds dit seizoen lijkt die positie een pot van goud te bevatten. Het maakt niet uit wie je daar zet, iedereen scoort. "Meerdere jongens kunnen scoren, we creëren ontzettend veel kansen. Naast onze spitsen scoort Jay-Jay Meierdres, pakt Anwar Tarfit zijn goal mee en met standaardsituaties zijn we ook gevaarlijk, zo scoorde Perry Bierkens afgelopen weekend met het hoofd."

Het duel tussen RBC en VFC begint aanstaande zaterdagavond om 20:00 uur.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd