Martien Deijkers overleden

Gepost door:Dennis // 2022-11-21 18:17:04 // 943 keer bekeken

Het slechte nieuws binnen de RBC-familie houdt nog even aan. Vlak na het overlijden van Noud Bominaar is wederom een rasechte RBC'er heengegaan: Martien Deijkers. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.

Deijkers heeft op bestuurlijk niveau en met zijn bouwbedrijf belangeloos veel betekend voor RBC. Eind jaren '70 werd hij voorzitter van de commissie jeugdzaken en bouwde op De Luiten het JOC (Jeugd Opleidings Centrum, later de Jeugdkantine). In 1987 trad hij toe tot het hoofdbestuur. 

Deijkers was een man die vooral achter de schermen zeer actief was. Hij regelde tal van zaken die de club ten goede kwamen. Deijkers was binnen de club een echte duizendpoot. Hij deed erg veel voor zowel de jeugd als het eerste- en tweede elftal en de toenmalige amateurafdeling van RBC. Dit deed hij geheel belangeloos, slechts gedreven door clubliefde.

Deijkers was jarenlang scout en haalde destijds veel goede spelers naar RBC (o.a. Pierre van Hooijdonk). Daarnaast stond hij op sociaal gebied als eerste klaar om in individuele gevallen mensen bij te staan met hun problemen. Zo onderhield hij de contacten met de familie van de bij de vliegtuigramp omgekomen Wendel Fräser. Ook begeleidde hij spelers naar Zeist als zij moesten voorkomen bij de strafcommissie. Verder is hij oprichter van de werkploeg die jarenlang hand- en spandiensten hebben verricht aan de accommodaties van RBC. Hij was ook de verbindingsman tussen RBC en de andere voetbalverenigingen binnen Roosendaal. Kortom: een clubman in hart en nieren.

Samen met Noud Bominaar werd hij in 2006 voor zijn inzet voor de club door de KNVB beloond met de waarderingsspeld in goud. Ook werden ze in 2012 allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Vanwege zijn leeftijd en aflatende gezondheid was hij de laatste twee jaar minder actief aanwezig. Hij bleef RBC echter trouw. Afgelopen weekend ging zijn kaarsje op 88-jarige leeftijd echter uit. De hele RBC-gemeenschap wenst de familie Deijkers heel veel sterkte en kracht toe in de komende tijd. 

Martien rust zacht.
Reacties

Ouwegetrouwe

2022-11-21 19:29:38

Wederom een groot verlies in de rbc familie. Martien was een van de iconen van de werkploeg op de luiten  sons kwam hij zondagochtend bij ons thuis of er nog een reclamebordje geschilderd kon worden... en op vrijdagavond tot middernacht borden ophangen voor de wedstrijd tegen nac in 1983. Martien was er altijd bij. Later toen mijn ouderlijk huis in elkaar gereden werd door een vrachtwagen was het bouwbedrijf van martien de bouwer. En de aimabele aannemer die ook zijn goede kant liet zien tijdens en na de bouw. Martin had een neusje voor het ophalen van talentvolle onbekende spelers. Kortom martien was een fijn persoon die we helaas de laatste tijd moesten missen bij de wedstrijden van de jeugd en het eerste. Mooi dat RBC gister de periode pakte, voor Noud en Martien. Een mooierre bedankmoment is er niet, langs deze weg wens ik de familie van Martien veel sterkte in deze moeilijke tijd 

Adje

2022-11-21 20:21:58

We krijgen het wel even voor onze kiezen. Zijn we nog vollop bezig met de verwerking van het overlijden van Noud, komt dit bericht van Martien er rauw overheen. 2 Geweldige mensen die ons in zo'n korre tijd ontvallen zijn, hoe hou je het voor mogelijk.

Ik heb in mijn tijd bij RBC Martien leren kennen als een man die mooie verhalen kon vertellen, die zeer begaan was met de club, kortom zijn aanwezigheid op zaterdag wanneer die even langs wipte in de ontvangstkamer was steeds weer een aangename toevoeging van de dag.

Bij deze wil ik de familie en bekenden van Martien veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Ad P

2022-11-22 15:26:04

Gecondoleerd allemaal.

Mr.RBC

2022-11-23 12:08:30

R.I.P. weer een clubicoon en man met oranje hart minder