Waar gaat dit RBC eindigen?

Met de titel!

64%
Nacompetitieplek

1%
Grijpt overal naast

35%

Stemmen: 81

Speler van de week

Naam:
Marwin Reuvers
Leeftijd
23
Positie:
Spelverdeler

RBC zondag op voor periodetitel

Gepost door:Dennis // 2022-11-18 23:32:34 // 479 keer bekeken

RBC komt aanstaande zondag uit tegen nummer laatst Virtus, dat nog geen duel wist te winnen. Het is de laatste wedstrijd van de eerste periode, en de Roosendaalse ploeg maakt nog kans om die titel te pakken. Daarbij is het wel afhankelijk van het duel tussen VFC en Beek Vooruit. Bij winst voor de huidige koploper is de eerste periodetitel voor VFC. Bij verlies van de club uit Vlaardingen is een gelijkspel voor de Roosendaalse ploeg genoeg. Bij een gelijkspel van VFC dient RBC te winnen. In het verleden werd RBC al een keer winterkampioen bij de club uit Zevenbergen. RBC speelt zondag met rouwbanden in verband met het overlijden van erelid Noud Bominaar, er wordt tevens één minuut stilte in acht genomen. Het duel begint om 14:00 uur

Afgelopen weekend won de ploeg van Pennings met 3-0 van SC Gastel. In het bekertoernooi kwamen beide clubs elkaar ook al tegen, ook toen werd het 3-0, maar speelde Gastel veel meer naar voren. Nu koos het juist voor een zeer defensieve tactiek. "Dat we met Gastel een andere tegenstander dan in de beker tegen over ons zouden krijgen, was me al wel bekend. Zij waren toen al geplaatst voor de voglende ronde en wij moesten winnen. Daarnaast waren we al een tijdje onderweg in de competitie," zo legt Pennings uit. Naast de meer verdedigende koers, was de harde strijd wel hetzelfde. Het leverde regelmatig een gele prent op, ook de spelers van RBC lieten zich niet ongemoeid daarin. "Dat het een fysieke strijd zou worden wisten we ook, maar ik vind dat we daar goed mee om zijn gegaan. En ja, onnodige kaarten oplopen is iets waar ik de aandacht continue op heb."

Mujib Yaqoubi en Anwar Tarfit vieren een treffer bij VirtusMujib Yaqoubi en Anwar Tarfit vieren een doelpunt bij Virtus, wat er mede voor zorgde dat RBC zich tot winterkampioen mocht kronen.

Komende zondag staat de wedstrijd tegen Virtus, de rode lantaarndrager, op het programma. Zij wonnen nog niet, en speelden eenmaal gelijk. Misschien schuilt daarin het gevaar? "Ja, dat we tegen de nummer  laatst spelen kan zeker een valkuil zijn. We mogen onszelf niet overschatten en denken dat we die wedstrijd zomaar makkelijk zullen winnen. We dienen ons eigen niveau te halen om het verschil te maken."

Tijdens het duel met SC Gastel vielen twee spelers uit. Emile Linkers aan zijn enkel en Zé Lucas aan zijn hamstring. Die laatste ligt er twee weken uit, zo liet Lucas eerder deze week weten. Naast de genoemde aanvallers was Randy Elst geschorst tijdens het duel en Tom de Bonte was eveneens niet inzetbaar vanwege een blessure. Wat is de laatste status van de spelersgroep? "Randy is nog geschorst. Lucas is niet inzetbaar, Emile Linkers maakt wel deel uit van de selectie. Tom de Bonte heeft donderdag weer meegetraind en is er zondag ook bij. De komende dagen kijken we even aan of Tom en Emile eventueel inzetbaar zijn zondag."

Echt wanhopen hoeft Pennings niet. Met de brede selectie is er keuze genoeg. Zo meldde bijvoorbeeld Anass el Gamali zich in de punt van de aanval toen zowel Zé Lucas als Emile Linkers niet door konden in de wedstrijd tegen SC Gastel. De normaliter als verdediger spelende El Gamali wist zijn naam binnen een mum van tijd op het scorebord te brengen. In het verleden wist hij ook als gelegenheidsaanvaller tegen Roosendaal drie doelpunten te maken. Daarnaast zijn ook Imran Echambit, Anwar Tarfit en Jay-Jay Meierdres inzetbaar voor één van de aanvallende posities komende zondag. Bij uiterste noodzaak kan bijvoorbeeld ook Assaim Said naar de voorste posities doorgeschoven worden. 
Reacties

Willempie

2022-11-19 08:17:40

Hopelijk kunnen ze nu wel goed omgaan met de omstandigheden want die lijken vergelijkbaar met die van Rotterdam.