RBC begint tegen opgeleefd Fortuna

Gepost door:Remy // 2007-08-09 00:00:00 // 2672 keer bekeken

De start van de Jupiler League staat weer voor de deur. Voor RBC is Fortuna Sittard de eerste tegenstander. De wedstrijd in het RBC Stadion begint vrijdag zoals gewoonlijk om 20:00 uur.

In de persoon van Henk Wisman (in het verleden trainer van FC Volendam en FC Den Bosch en bondscoach van Armeni) vonden de Limburgers een nieuwe oefenmeester. Maar de meest in het oog springende nieuweling is wellicht Dirk-Jan Derksen. De 35-jarige goaltjesdief kwam over van het gepromoveerde VVV. Bas Jacobs bewandelde dezelfde weg en vandaag werd nog bekend dat Fortuna Charlie van den Ouweland overneemt van Roda JC. Bovendienwordt Roy Bejas voor een jaar gehuurd van de club uit Kerkrade.

Naast de versterkte selectie zorgt ook de redelijk goed verlopen voorbereiding voor veel positivisme bij de aanhangers van Fortuna Sittard. De oefenpotjes tegen amateurteams werden allemaal gewonnen en ook de Belgische eersteklasser Cercle Brugge werd verslagen (2-1). Vorige week boekte de club nog een toernooiwinst, door in de finale De Graafschap te kloppen (3-2). Net als RBC oefende ook Fortuna Sittard tegen Red Star Waasland (2-2). Alleentegen Hapoel Petach Tikva liep de ploeg van Wisman een nederlaag op. In de slotminuut van dat duel scoorden de Isralirs de beslissende 2-1.

Vorig seizoen eindigde Fortuna Sittard als vijftiende in de Jupiler League, de drie rampjaren daarvoor was de club hekkensluiter. Nu zijn de Limburgers vastbesloten de weg naar boven langzaam te vervolgen. RBC-Fortuna werd een jaar geleden 2-0. In Sittard kwamen de Roosendalers niet verder dan 2-2.

RBC-trainer Rob Meppelink kan vrijdag niet beschikken over Henk Vos. De spits is de eerste weken geschorst. Aan de kant van Fortuna is het nog niet duidelijk of de kersverse aanwinst Van den Ouweland direct zal worden ingezet.

RBC Roosendaal-Fortuna Sittard
Datum: 10 augustus 2007
Tijd: 20:00 uur
Plaats: RBC Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Theelen en De Vree
Vierde official: Van den Kerkhof

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Jungschlger, Stojanovic; Duplan, Ten Heuvel en zpoyraz/Martha.

Fortuna Sittard: Christianen; El-Hammouchi, Op den Kamp, Grabovac, Vanek; Simone, Van Driel, Heinrichs; Olondo, Derksen en Cornelia.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd