Wat zijn jou eerste indrukken van het eerste elftal?

Wauw!

49%
Ik wil het eerst zien in de competitie

51%

Stemmen: 127

Speler van de week

Naam:
Jelte Pal
Leeftijd
21
Positie:
Vleugelaanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Pennings: "Die twee snelle tegengoals achtervolgden ons de gehele wedstrijd"

Gepost door:Dennis // 2022-11-07 16:53:16 // 900 keer bekeken

Het is de day after. RBC verloor gistermiddag met 3-2 van Antibarbari, de nummer drie uit de competitie. Voordat het seizoen begon werd Antibarbari al aangestipt als een mogelijk sterke tegenstander. Dat bleek vooral thuis, want in de eerste vijf duels speelden het drie maal uit en wist het telkens niet verder te komen dan een gelijkspel. Thuis werd tot aan afgelopen zondag alles met flinke cijfers gewonnen. Uiteindelijk werd RBC ook aan de zegekar gebonden.

Dat de Rotterdammers thuis sterk zijn werd al snel duidelijk toen binnen vijf minuten de eerste tegentreffer al in het net lag na een prachtige lob. Vlak daarna was het ook 2-0 na een genomen vrije trap. In de stromende regen moest RBC de achtervolging in gaan zetten. Het kwam uiteindelijk niet meer goed. In dit soort wedstrijden kan altijd de balans opgemaakt worden hoe het eerste elftal van RBC in dit soort wedstrijden presteert. Het verwijt: "het zijn mooi- weer-voetballers" wordt dan al snel gemaakt. Maar wat voor wedstrijd was het gisteren eigenlijk? Is dit er zo eentje die je eens in de zoveel tijd speelt, en zijn die omstandigheden eigenlijk maar bijzaak en worden die teveel uitvergroot?

"De intenties waren goed om aan deze wedstrijd te beginnen, daar doen de weersomstandigheden of toestand van het veld niets aan af," zo legt hoofdtrainer Ruud Pennings uit. "We zijn ongelukkig geweest bij de eerste twee snelle tegendoelpunten en dat heeft ons eigenlijk de gehele wedstrijd achtervolgd. Na de aansluitingstreffer vlak voor rust zag het er naar uit dat we na de rust op zoek konden naar de gelijkmaker, maar uit een afgeslagen corner verdween de bal via een van richting veranderd schot in ons doel. Daarna zijn we wel opportunistischer gaan spelen met lange ballen, omdat voetballen op het doorweekte veld steeds moeilijker werd."

Aan het eind van de wedstrijd kreeg Randy Elst nog een rode prent, nadat hij een schouderduw had gegeven, dit naar aanleiding van de zware charge op hem. Die speler kreeg overigens ook een rode prent. "Jammer dat Randy verhaal ging halen bij de tegenstander die hem had neergelegd en daardoor ook rood kreeg. Anders hadden we met 11 tegen 10 misschien nog de gelijkmaker kunnen maken." Hoe reageerde de selectie na afloop? "Teleurgesteld in het resultaat zoals normaal is in dit soort situaties." Moet je daar dinsdag nog specifiek aandacht aanbesten? "Nee hoor, zoals gewoonlijk bespreken we dinsdag de wedstrijd van zondag na, dan sluiten we deze ook af en gaan we op naar de volgende, SC Gastel in dit geval."

De wedstrijd tegen Antibarbari in deze weersomstandigheden is vermoedelijk niet de laatste dit seizoen. Er komen er vermoedelijk nog minimaal een tot drie aan, waarin ook de elementen een rol gaan spelen en waarin iets anders wordt gevraagd dan positiespel. Met de wetenschap van deze wedstrijd, zou je iets anders doen bij een soortgelijk  duelverderop in de competitie? "Nee, we benaderen elke wedstrijd hetzelfde en gaan uit van eigen kracht."

Door de nederlaag maakt RBC even een pas op de plaats. VFC uit Vlaardingen bezet nu de koppositie met één punt meer. Cluzona en Antibarbari bezetten respectievelijk de derde en vier stek, met drie punten achterstand op RBC en vier punt VFC. 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd