RBC weet weer wat verliezen is

Gepost door:Dennis // 2022-11-13 18:08:33 // 1845 keer bekeken

RBC heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij nummer drie Antibarbari werd het 3-2 voor de thuisploeg. De Roosendalers keken telkens tegen een achterstand aan, en die begon al in de eerste minuten. Aan het eind van het duel werd ook nog rood getrokken voor een speler van de Rotterdamse club en Randy Elst van RBC.

RBC begon in de vertouwde opstelling van de laatste weken, maar moest binnen de eerste vijf minuten al een doelpunt prijs geven. Het was tevens de eerste keer dat de Roosendaalse ploeg in de achtervolging moest. Onder de slechte weersomstandigheden had de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings het betere van het spel, maar moest het tien minuten later alweer een treffer incasseren toen vanuit een vrije trap de bal werd binnen geknikt. Daarna gebeurde er weinig, tot aan de rust. Een schot werd geblokkerd, maar Jay-Jay Meierdres was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken.

Na de rust kreeg RBC meteen weer een flinke tik te verwerken toen andermaal een corner er in vloog. Daarvoor werd nog een bal van de doellijn gered. Tien minuten voor tijd maakte de Roosendaalse ploeg de aansluitingstreffer via een rake kopbal van Zé Lucas. Gescoord werd er daarna niet meer, maar er werden nog wel twee rode prenten uitgedeeld. Een overtreding op Elst werd bestraft met rood, maar RBC's nummer tien kreeg ook de rode prent toen hij de boosdoener na de charge op hem omver liep.

Door de nederlaag zakt RBC een plekje. VFC uit Vlaardingen bezet momenteel de koppositie door een 1-0 overwinning op het Rotterdamse COAL. Antibarbari komt terug tot op drie punten van RBC, evenals Cluzona dat vandaag ook wist te winnen (2-3 bij JEKA).

Antibarbari - RBC 3-2 (2-1)
1-0
2-0
2-1 Meierdres
3-1
3-2 Zé Lucas

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens, Didi (c), Ewanena; Reuvers, Boudzra, Elst; Zé Lucas, Linkers (De Bonte), Meierdres

RBCdeLuiten

2022-11-06 17:32:44

Helaas. Vandaag zat eigenlijk gewoonweg alles een keer tegen qua tegendoelpunten. Eigen doelpunt, schot van richting veranderde en corner die precies voor een voet valt..... Tsja. Zal niet vaak zo gebeuren.

Kalsdonk

2022-11-06 18:02:24

Kampioen wordt je tegen de kleintjes zullen we maar zeggen

Michael van der Aa

2022-11-06 18:05:21

Qua veld had het afgelast moeten worden , dit was zo zompig slecht met alleen maar plassen water , maar dat mag geen excuus meer zijn.

Ik moet de beelden terug kijken voor de 0-1 , want dat was de 2de minuut ofzo. Niemand die het wist. Daarna stond het niet heel lekker het middenveld. Na de knullige 0-2 stond het wel als een huis. Het is even een domper maar ik heb de wedstrijd gezien , en ik zie geen reden voor zorgen.

Rbchogerop

2022-11-06 18:09:40

Alles wat tegen kon zitten zat ook tegen. Scheids, Japie vlaggraag, veld, weer. Gewoon alles. Wedstrijd had afgelast moeten worden. We hebben domme kaarten gepakt. Maar goed we moeten ons herpakken. Dit kan gebeuren.

Dennis

2022-11-06 18:15:29
Zeperd. Die zit er een keer tussen, en je weet dat ie een keer gaat komen, maar komt altijd ongelegen. Volgende wedstrijd weer herpakken, tegen Gastel. Over drie weken komt VFC. Jammer van de rode kaart. Altijd onnodig.
Mats

2022-11-06 18:19:26

Zwaar teleurstellend, slecht veld en weer maar weer eens ouderwetse ketser van rbc met oliedomme rode kaart

IvoZ

2022-11-06 19:59:30

VFC blijft ondertussen winnen en daardoor dreig je onnodig in de problemen te komen. Je kan beter 22 keer met 1-0 winnen dan 16 keer met 5-0 en 6 zeperds. We hebben op exact dezelfde manier al vaker een titel verloren, o.a. aan Steenbergen en aan Victoria. En de nacompetitie is een loterij waar wij vaak niet goed uit komen.

Het is nog vroeg, maar de wintermaanden komen er aan en dan is verzorgd voetbal spelen vaak gewoon niet mogelijk. Op het eigen kunstgras lukt dat nog wel een beetje maar uit speel je op knollenvelden waar de bal stuitert ipv rolt.

Kop omhoog en hup RBC.

2022-11-06 21:07:36

@ivo , VFC heeft 1 puntje meer , die heeft gelijk gespeeld tegen antibarbari. Ik vind je betoog te negatief. Er is geen man overboord

Rbchogerop

2022-11-06 21:20:48

Het zijn nog 16 wedstrijden. Er is nog niets verloren. Over 3 weken VFC  thuis. Kan de ploeg alles rechtzetten.

Dennis

2022-11-06 22:29:27

Even een wake up call is het natuurlijk wel. Beelden komen over een paar uur online. Echt voetballen was niet mogelijk, daarnaast vielen de doelpunten ook erg ongelukkig.

Dit soort duels zitten er tussen. MZC was ook zo'n duel, waarin meer dan een dozijn kansen gemist werden.

Zal nog wel een keer gebeuren gedurende het jaar.

Baskuuh

2022-11-07 08:53:30

Ik heb gisteren gekeken naar een RBC dat niet goed maar gek genoeg ook niet slecht was. Het was vooral worstelen tegen de elementen en het mag gezegd, Antibarbari leek het verdedigend goed voor elkaar te hebben. Onze succevolle voorhoede leek niet opgewassen tegen een stroperige grasmat en deze felle weerstand. Maar dit soort wedstrijden zitten er tussen, als het goed is ook voor VFC. En zo niet dan hebben we het alsnog in eigen hand!

Adje

2022-11-07 10:18:17

Verliezen is nooit leuk maar ik denk dat dit presies op het juiste moment komt de nederlaag afgelopen zondag. We zijn 6 wedstrijden onderweg en het liep allemaal zo gemakkelijk, iets te gemakkelijk met de bekerwinst tegen Halsteren inbegrepen. Het gevaar gaat dan erin sluipen dat het allemaal wat gezapig wordt binnen de groep, van het komt wel goed, en daarom is deze zeperd van enorm belang. We weten nu dat het niet zomaar komt aanwaaien en dat je er elke wedstrijd moet staan onder wat voor omstandigheden ook want dat geldt ook voor de tegenstander.

Ik ben stiekum blij met deze vroege nederlaag, dat zet iedereen weer op scherp, beter nu dan aan het eind van het seizoen wanneer het er echt om doet. We kunnen op papier dan wel het sterkste elftal uit de 2e klasse hebben, maar op papier is nog nooit iemand kampioen geworden.

Ik maak me er niet zo druk om zoals IvoZ die meteen gaat doemdenken over nacompetie ect, het seizoen is nog lang.

IvoZ

2022-11-07 15:45:18

@Michael Misschien formuleer ik het iets te scherp. Maar ben je er van bewust dat dit seizoen maar 22 wedstrijden heeft. We hebben ons al vaker stukgebeten op een tegenstander die minder goed voetbalde, maar wel week in, week uit, de punten pakte. VOAB liet vorig jaar ook heel weinig liggen.

Een uitglijder mag, maar we gaan nog wel wat meer wedstrijden spelen op slechte velden en die zal je ook over de streep moeten trekken. De druk ligt er nu wat meer op en onnodige rode kaarten helpen ook niet.

Hopelijk herpakt het team zich en zetten ze weer een goede reeks neer. VFC zal ook nog wel punten morsen, maar daar mag je nooit van uit gaan.

Dennis

2022-11-07 21:10:32

@Ivo,

Zeker, we zitten al bijna op een derde van de competitie. VOAB liet vorig jaar weinig liggen, maar die hadden ook een goed elftal. Ik kan niet over VFC oordelen, maar ze krijgen regelmatig een doelpunt tegen en pakken ook flink wat kaarten. Zoals je terecht aangeeft: geen onnodige kaarten, en zeker geen rode .

Zoals Ad terecht aangeeft: misschien wel even goed dst dit gebeurd. Even flink boos en zondag er weer staan tegen Gastel.