RBC zondag in topper tegen Antibarbari

Gepost door:Dennis // 2022-11-04 17:19:10 // 765 keer bekeken

RBC ontmoet aankomende zondag een tegenstander die vrij onbekend is: Antibarbari. De Rotterdamse club bestaat uit studenten en hebben de ambitie om bovenin mee te draaien in de tweede klasse C. Opvallend aan de uitslagen van de studentenclub is dat zij goede uitslagen afwisselen met zwakke resultaten. Zo speelden ze op bezoek bij COAL met 1-1 gelijk, eveneens bij Beek Vooruit (1-1), maar wonnen zij dik van Rood Wit W (5-0) en Roosendaal (4-1). RBC gaat daarentegen nog crescendo. Het verloor nog geen duel sinds de voorbereiding en in de competitie wist het tot nu toe alles te winnen, en de laatste duels staat het ook geen doelpunt meer tegen.

RBC stond afgelopen weekend bij de rust tegen JEKA nog met 0-0 gelijk. In de tweede helft walste de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings over de club uit Bavel heen door er vijf in te schieten. Kneep Pennings hem even in de rust, immers creëerden zijn spelers in het bekerduel met MZC'11 (1-1) ook legio kansen om te winnen, maar bleef die ene treffer uit. "Nee, ook in de eerste helft tegen JEKA speelden we goed en creëerden we veel kansen. Dat hebben we in de tweede helft doorgezet en toen vielen ze wel." Antibarbari is inmiddels bekeken door RBC. "Antibarbari is een prima spelende ploeg met veel voetballend vermogen. Ze staan niet voor niets op de derde plek."

Zé Lucas gaf afgelopen maandag aan dat hij een tik op de enkel had gekregen in het duel met JEKA en liet dat dinsdag nakijken. Pennings kan zondag over iedereen beschikken. "Alles is fit zondag, ook Lucas heeft de laatste training goed doorstaan en is er dus bij." Met een fitte selectie bestaat de mogelijkheid voor Pennings om ook spelers rust te geven of er eerder af te halen, indien de situatie dat toelaat.

Het duel tussen Antibarbari en RBC start om 14.30 uur in Rotterdam. Bij winst van RBC zet de Roosendaalse ploeg de club uit Rotterdam op negen punten.