RBC pakt JEKA in tweede helft

Gepost door:Dennis // 2022-10-31 01:36:07 // 1915 keer bekeken

RBC heeft de thuiswedstrijd tegen JEKA na de verrassende overwinning op Halsteren in de beker (0-1 winst) een goed vervolg gegeven. Het wist in de eerste helft nog niet het net te vinden(paal, lat en buitenspelgoal), maar maakte dat in de tweede helft goed door vijf maal tot scoren te komen. het is eveneens de vierde wedstrijd op rij dat doelman Matthias Deleij een 'clean sheet' heeft. Daarnaast konden de aanwezigen ook de nieuwe video-scoreborden aan het werk zien.

De Roosendalers begonnen het duel in vrijwel dezelfde formatier als afgelopen week. Alleen Anwar Tarfit werd vanmiddag vervangen door Zé Lucas. Tarfit viel afgelopen weekend geblesseerd uit, terwijl Lucas de afgelopen twee weken juist weer wedstrijdritme opdeed. Dat betaalde de Braziliaanse aanvaller meteen terug met twee treffers, beide verdeeld over de wedstrijden tegen Cluzona en Halsteren.

RBC begon furieus aan het duel met JEKA. Binnen twee minuten konden er twee grote kansen genoteerd worden. Een geblokt schot van Randy Elst en een kopbal van Emile Linkers. Een kleine acht minuten later leek Jay-Jay Meierdres RBC op voorsprong te kunnen schieten, nadat hij alleen voor de keeper werd gezet door Linkers, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Daarna reeg de thuisploeg de kansen aaneen. Linkers raakt de paal en de lat, tussendoor zag Meierdres zijn inzet door de keeper gepakt worden. 

De Roosendalers bleven aandringen, maar de doelman van JEKA hield inzetten van Elst, Meierdres en Linkers tegen. Vlak voor rust scoorde Elst wel, maar ditmaal ging de vlag omhoog. Net na rust is het echter wel raak. uit een voorzet van Karim Didi werkt een speler van JEKA de bal in eigen doel. Daarna gaat het hard. Meierdres brengt zich na een solo op het scorebord, en daarna is het de beurt aan Zé Lucas. Elst weet twee maal de Braziliaan te bereiken, die bij de eerste voorzet binnen kopt en de tweede voorzet snoeihard via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveert, 4-0. Uiteindelijk wordt het 5-0 door een benutte strafschop van Linkers.

Door de overwinning blijft RBC alleen aan kop in de tweede klasse C. De Roosendalers hebben met VFC uit Vlaardingen nog één achtervolger die hen bij kan houden. Zij volgen op twee punten. Nummer drie Antibarbari en nummer vier Cluzona volgen op zes punten achterstand.

RBC - JEKA 5-0 (0-0)
1-0 Eigen doelpunt
2-0 Meierdres
3-0 Zé Lucas
4-0 Zé Lucas
5-0 Linkers (strafschop)

Opstelling RBC: Deleij; Said (Assenberg), Bierkens, Didi (c), Ewanena (Schilperoord); Reuvers, Boudzra, Elst (Echambit); Zé Lucas (Tarfit), Linkers (De Bonte), Meierdres
Reacties

Adje

2022-10-30 17:38:37

Mooi verslag Dennis en dat op afstand 

RBC was klassen beter dan JEKA, zij hadden het puur aan hun doelman te danken dat ze de rust met 0-0 haalden. Keeper speelde voor rust 'n wereldpartij, na de 1-0 was het verzet echter gebroken en was de wedstrijd in no-time beslist.

Strafschop was gemakkelijk gegeven, had net zo goed afgefloten kunnen worden wegens overtreding van Linkers, maaar goed, scheidsrechter floot goed dus zal dit ook wel juist gezien hebben.

Was wel 'n vernedering voor de tegenstander dat RBC er 5 wissels tegelijk ingooide en zelfs toen nog veel beter was en de beste kansen kreeg om de score nog hoger te laten uitkomen.

Het is 'n gevaarlijke uitspraak, maar ik zou niet weten wie dit RBC "voetballend" moet verslaan.

p.s. genoten van de camera man die heeft vanavond zijn handen vol om er iets van te maken zonder het geouwehoer van ons erop. 

RBCdeLuiten

2022-10-30 17:52:15

Mooie doelpunten in de 2e helft. Heer en meester en goede reclame voor RBC. Hopelijk weten nu meer en meer toeschouwers het stadion te vinden. Gewoonweg leuk om naar te kijken nl.

Dennis

2022-10-30 17:55:54

@Adje, 

Dank! Gelukkig kan RBCFans rekenen op RBC-supporters die hun kwaliteiten laten gelden als daar een beroep op wordt gedaan, waarvoor grote dank! Het is net een echte vereniging 

Blij met de overwinning. Was toch een beetje bang voor na het duel met Halsteren. Gasten hebben het goed opgepakt.

Jeroen

2022-10-30 18:36:06

Mooie overwinning!!

 

Adje

2022-10-30 18:41:42

@Dennis

Vanaf het begin zat RBC er bovenop, tegenstander werd meteen overrompeld, zij hebben 1 kans gehad, maar ook wij hebben 'n keeper op doel staan en geen jan doedel.

Overwinning was gewoon het gevolg van het wedstrijdverloop. En tja probeer Lucas of Linkers maar eens van de bal te houden, dat zal weinige gegeven zijn.

Willempie

2022-10-30 18:47:40

Geduldig gebleven. Goede wedstrijd. Mooie doelpunten. Ze Lucas moet wel de rest meer betrekken en niet constant de bal erin willen schieten van 25-30 mtr. 

Complimenten aan JEKA, ze wilden voetballen en van achteruit opbouwen. Keeper blonk uit door vooral in de 1ste helft overal op de goede plaats staan. De grensjager van JEKA blonk weer uit in negatieve zin. Ongelofelijk. Als team en club schaam je je toch kapot als je zo'n grensjager hebt. Gelukkig had de scheidsrechter het snel door en nam hij vaak de buitenspellijn over.

Op naar Antibarbari!

IvoZ

2022-10-30 19:53:38

5 uit 5 en dat is geweldig. De nummers 3 t/m 7 laten allemaal punten liggen. Alleen VFC uit Vlaardingen volgt nog knap. We mogen dus zeker niet verslappen. Eind november spelen we thuis tegen VFC.

Maar komende zondag eerst de uitwedstrijd tegen Antibarbari, de Rotterdamse studentenclub. Geef die mannen een fustje bier en het wordt een gezellige middag.

Ouwegetrouwe

2022-10-30 20:03:39

de foto´s met op de cover good old Ton van Zantvliet.

https://myalbum.com/album/7YiBAcoxxqKFuw/

 

op verzoek ook nog de foto's van RBC JO11 tegen VVR JO11:

https://myalbum.com/album/oV7hTmtamkvB/

Dennis

2022-10-31 01:38:37

@Adje,

Goed om te horen. Scoren gaat ze gemakkelijk af, een doelsaldo na vijf duels al van +19. Vorig jaar was het vaak billen knijpen of stond RBC bij de rust achter. Dat begint natuurlijk met een ijzersterke defensie, maar gelukkig maken de voorsten de goals makkelijk waardoor de druk op de achterhoede ook flink afneemt. 

 

Kalsdonk

2022-10-31 10:36:39

Hopelijk weten ook steeds meer supporters de weg te vinden naar het stadion want dat verdient dit team met het spel wat ze laten zien. Het is met vlagen echt genieten en vind het vooral mooi dat de inzet elke wedstrijd meer dan uitstekend is. dat gecombineerd met goed voetbal is heerlijk om naar te kijken. 

Willempie

2022-11-01 17:41:24

Geen bus naar rotjeknor komende zondag? Jammer! Je moet het ijzer smeden als het heet is......

Boegieman

2022-11-02 17:04:59

@Willempie

Morgen wordt meer duidelijk over de bus naar rotjeknor