Giovanni Moerland: "RBC heeft een sterke ploeg, het wordt een mooi affiche zondag"

Gepost door:Dennis // 2022-10-20 02:18:28 // 1019 keer bekeken

Aanstaande zondag staat de topper tussen Halsteren en RBC op het programma in de tweede ronde van de beker. Bij De Roosendaalse club spelen enkele spelers met een verleden bij Halsteren. Omgekeerd is het aantal RBC'ers dat in dienst is bij Halsteren beperkt, al staat er wel een speler in die vorig seizoen nog voor RBC uitkwam: Giovanni Moerland. Hij speelde al eerder in dienst bij Halsteren als linksback, maar kwam vorig jaar voor de Roosendaalse ploeg uit om zich te ontwikkelen als buitenspeler. Hij wist dertien maal het net te vinden in de competitie en wist meerdere assists te geven. 

De voorbereiding bij Halsteren startte Moerland goed. Hij wist een aantal maal het net te vinden tegen clubs uit de Derde of Vierde Divisie. Hoe bevalt het eigenlijk bij Halsteren nu als buitenspeler? “Ik heb het naar mijn zin en heb een goede voorbereiding gedraaid. In de competitie gaat het helaas wat minder. We spelen wel goed voetbal, maar scoren erg moeilijk. Ik ben er van overtuigd dat als het pulletje eindelijk goed valt, dat we wel de doelpunten gaan maken uit de kansen die we krijgen.” Het tempo is hoger in de Vierde Divisie dan in de tweede klasse. Is het aanpoten? “Veel ploegen zakken in tegen ons.” Dat is niet anders dan je gewend was vorig jaar. “Haha, nee dat is jammer genoeg hetzelfde gebleven. We moeten veel geduld hebben en het tempo zo hoog mogelijk houden. In de voorbereiding speelden we vooral tegen ploegen die wilde voetballen, dan is er ook meer ruimte.”

Tot nu toe behaalde Halsteren pas één overwinning, speelde het vier keer gelijk en verloor het drie maal. De verschillen zijn klein, behalve afgelopen weekend toen er met 4-1 bij Kampong werd verloren. De week erop werd er door BN De Stem nog werd opgetikt dat Orion helemaal van de mat was getikt. Dat was niet aan de uitslag te zien, slechts een magere 1-0 overwinning. Wat is het verschil met twee, drie jaar geleden toen Halsteren wel bij de bovenste ploegen stond? “We hebben genoeg kwaliteit in de selectie, en genoeg jongens in de ploeg die het verschil kunnen maken en achterin wordt weinig weggegeven. Afgelopen zondag kregen we er inderdaad vier om de oren, het is vanuit de tegenstanders vooral opportunistisch voetbal, en dan kan je wel eens tegen zo’n nederlaag aanlopen. We moeten hard blijven werken, dan komt het uiteindelijk wel goed.” Komt de wedstrijd tegen RBC als geroepen? In feite staat er natuurlijk niets op het spel voor de competitie en kan je RBC misschien als springplank gebruiken om straks weer in de competitie te vlammen? “Of RBC als geroepen komt, kijk RBC is een sterke ploeg. Ze zijn te goed voor de tweede klasse, zeker als je de selectie individueel bekijkt. Maar ook alles er om heen, natuurlijk. Het is een leuk affiche.” 

RBC is ten opzichte van Halsteren wel goed gestart en wist zestien maal het net te vinden met slechts twee tegengoals, waarvan één strafschop. Hoe serieus neemt Halsteren de wedstrijd komende zondag? “Wij willen elke wedstrijd winnen. Of het nu de beker is, of de competitie: wij gaan elke wedstrijd in om deze te winnen. Realistisch gezien krijgen we zondag met RBC een lastige tegenstander tegenover ons. Ik denk dat het een leuke en goede wedstrijd wordt.” Is Halsteren zondag favoriet? “Je zou zeggen van wel, omdat wij in de Vierde Divisie spelen.” Zou RBC misschien in de wedstrijd moeten groeien, omdat ze nu een club treffen die twee niveaus hoger speelt? “Dat denk ik niet. RBC heeft genoeg spelers in de selectie zitten die precies weten wat er gevraagd wordt om Vierde Divisie-niveau. Die kunnen het elftal bij de hand nemen.” RBC treedt normaal gesproken zondag met een fitte selectie aan, hoe staat Halsteren er voor? “Wij staan er ook goed bij. Iedereen is normaal gesproken zondag inzetbaar. Tussendoor spelen we nog wel een oefenwedstrijd tegen WHS.” Dat duel ging dinsdagavond met 2-1 verloren. Moet daar zwaar aan getild worden? “Haha, nee het was niet goed van onze kant. Maar dit is absoluut niet wat RBC zondag kan verwachten.” Weet je overigens de lat nog goed te vinden? Anders raad ik de RBC-spelers aan: laat die maar schieten. “Haha, dit seizoen heb ik eenmaal een vrije trap op de lat geschoten. Vorig seizoen tegen SVSSS natuurlijk drie maal in één helft. Ik vind het nog steeds jammer dat we niet gepromoveerd zijn, ik had het graag afgesloten met promotie. Maar zondag wordt een hele leuke wedstrijd tussen twee ploegen waar het er echt om gaat.”
 




Reacties

Willempie

2022-10-20 17:08:41

Mooi interview. Hoop dat je in de toekomst toch weer ons oranje aantrekt