Zondag topper tussen RBC en Cluzona

Gepost door:Dennis // 2022-10-14 17:21:08 // 1040 keer bekeken

Aanstaande zondag staat de derby tussen RBC en Cluzona op het programma. Beide clubs wisten de eerste drie duels in de competitie te winnen en staan zondag om 14.00 uur tegenover elkaar in Wouw om te bepalen wie na 90 minuten het kroontje alleen op mag.
 
Afgelopen seizoen kwamen beide clubs elkaar ook al tegen in de tweede klasse. Toen was RBC tweemaal te sterk. Thuis moest het een 0-2 achterstand goedmaken, maar het won uiteindelijk met 3-2. Op bezoek in Wouw won RBC eveneens, ditmaal met 0-4. Terugkijken doet hoofdtrainer Ruud Pennings echter niet en zekerder op de zetel zitten doet hij ook niet. “Nee, dat maakt niet uit. Ik kijk ook niet terug naar vorig jaar. Er is nu een andere trainer, bij hen zijn er spelers bijgekomen net als bij ons. We moeten alleen naar onszelf kijken. Ik kijk vooral naar de ontwikkeling van het team, en die groeit. En als het goed is stopt dat niet tot aan het eind van het seizoen.”

RBC won de eerste drie duels, en er lijkt ook een opwaartse lijn in te zitten. De Roosendalers wonnen met 1-3 bij Rood Wit W, wisten thuis Beek Vooruit met 4-1 te verslaan en ook Victoria’03 werd aan de zegekar gebonden (6-0). “Vooropgesteld: elke wedstrijd is belangrijk. Deze wedstrijd is nu belangrijk omdat wij driemaal wonnen tot nu toe en Cluzona ook. Maar elke wedstrijd is belangrijk en daar hamer ik ook voortdurend op. Het is niet vanzelfsprekend dat je wint, in geen enkel duel. We moeten leveren om elke wedstrijd te willen winnen. In die zin kijk ik met een tevreden gevoel terug op de eerste drie wedstrijden. We hebben een redelijk tot goede voorbereiding achter de rug, waarin spelers in verschillende samenstellingen hebben kunnen spelen. En soms heb je geluk: door de blessure van Zé Lucas konden wij Emile Linkers uitproberen in de spits en dat pakt tot nu toe ontzettend goed uit. Daar heb je ook mee te maken. We zijn aan het groeien, maar het is wel zo dat we steeds meer richting een vaste formatie aan het werken zijn. Dat levert meer automatismen op, waardoor het elftal op elkaar ingespeeld raakt en dat zorgt voor de hogere uitslagen tot nu toe.”

Cluzona heeft het tot nu toe ook crescendo gedaan. De club uit Wouw won ook driemaal door te winnen van COAL (2-5), Rood Wit W (2-0) en Beek Vooruit (1-6).  Wat kunnen we zondag verwachten? “Cluzona hebben wij bekeken. We hebben redelijk wat informatie met betreking tot hoe ze spelen en wat we kunnen verwachten. Het is in ieder geval een tegenstander die gebrand is om te winnen van ons, maar dat is elke week zo. Zij hebben goede reeks en zelfvertrouwen, evenals wij. Het zal een mooie wedstrijd worden met ploegen die hebben laten zien veel goals te kunnen maken. Mogelijk dat zij iets meer van de goal afspelen dan wij tot nu toe gewend waren in de voorgaande wedstrijden. De laatste wedstrijd tegen Victoria’03 bijvoorbeeld, die bleven met elf man voor de goal hangen. Wij hebben dan toch het vermogen om drie tot vier goals te maken.”

RBC scoort vrij gemakkelijk in de competitie, maar in de voorbereiding speelde het ook een duel waarin het ontzettend veel kansen kreeg, maar uiteindelijk met 1-1 (tegen MZC’11) van het veld afstapte. Spookt dat nog wel eens door het hoofd? “Dat was een wedstrijd in de voorbereiding. Onze flankspelers werden onder andere aan de kant gehouden. Ik hoef ze hier niet voor te waarschuwen. Waar ik wel aandacht aan schenk is dat wij beter uit de kleedkamer moeten komen. Tegen Victoria'03 staan wij bijvoorbeeld met 2-0 voor in de rust, het is niet de bedoeling dat zij na rust terugkomen tot 2-1. Dat hebben we nu al twee keer eerder meegemaakt. In de tweede helft dienen we meteen het initiatief te pakken, zodat we geen averij oplopen.”

RBC kan in de topper tegen Cluzona over een volledige fitte selectie beschikken. Dat was sinds de start van de voorbereiding nog niet mogelijk.Vakanties, blessures en ziekte gooiden roet in het eten, maar daar is normaal gesproken zondag geen sprake van. “Iedereen is fit om te kunnen spelen. Dat betekent dat ik ook iemand moet teleurstellen, want er mogen maar achttien man op het wedstrijdformulier. Ik kan de naam nog niet noemen, want ik moet dit eerst nog bespreken met de speler. zelf” Zé Lucas, heeft die nog apart getraind of volledig met de groep? “Lucas heeft de hele week kunnen trainen. Karim Didi was dinsdag ziek, maar was er bij de afsluitende training op donderdag weer bij. Anass el Gamali had wat last van de knie, maar ook die was er donderdag bij en is inzetbaar. Voor de spelers zijn dit ook de leukste wedstrijden om te spelen.”

RBC en Cluzona komen zondagmiddag om 14:00 uur in actie tegen elkaar. De winnaar van dit duel wordt de trotse koploper. Bij een gelijkspel bezetten beide clubs de troon, al heeft RBC wel +1 doelsaldo ten opzichte van de dorpsbuur. 




Reacties

Mr.RBC

2022-10-14 22:33:03

Mes tussen de tanden en strijden

RbcFan5

2022-10-16 08:45:25

Wat denken jullie van de opstelling nu iedereen fit is? 

3punten boys 

Willempie

2022-10-16 12:56:39

Persoonlijk zou ik 1 wisseling toepassen tov vorige week en dat heeft te maken met de voorste 3 van Cluzona. 

RBCdeLuiten

2022-10-16 17:12:31

Klasse! Goede wedstrijd!