RBC krijgt zondagmiddag Victoria'03 op bezoek

Gepost door:Dennis // 2022-10-07 15:58:29 // 869 keer bekeken

RBC komt aanstaande zondagmiddag in actie tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde Victoria'03. De club uit Oudenbosch begon het seizoen niet voortvarend. Op bezoek bij Beek Vooruit werd met 6-1 verloren. Afgelopen week herstelden zij zich door thuis met 3-1 te winnen van Virtus.

De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings heeft tot nu toe een goede start. De eerste twee duels werden gewonnen, respectievelijk met 1-3 bij Rood Wit W en met 4-1 thuis van Beek Vooruit, met een uitblinkende Emile Linkers. Hij was namelijk verantwoordelijk voor alle vier de treffers. Sowieso valt er weinig te klagen over de spitspositie. Dat was vooral de afgelopen jaren het manco, maar daar lijkt dit seizoen een flinke kentering in te zijn ontstaan. Zo wist Tom de Bonte te scoren in de openingswedstrijd, en voor zijn goal gaf hij ook al een asisst op het doelpunt van Marwin Reuvers. Afgelopen zaterdagavond begon Linkers in de basis als aanvalsleider en ook hij betaalde dat uit door vier maal het net te vinden.

Beek Vooruit, dat in de zomer versterking kreeg van onder andere Benjamn van Wanrooij, had weinig te vertellen in het Atik Stadion. "Ik kijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd met Beek Vooruit. Ook zeker hoe we gespeeld hebben, volwassen met de controle over de wedstrijd. We hebben het duel grotendeels gedomineerd. We hebben veel kansen gecreëerd, en deze ook benut," zo laat Pennings weten. Dat was in het bekertoernooi nog een issue. Scoren was lastig, maar sinds de competitiestart is begonnen is daar niets meer van te merken. "Beek Vooruit heeft een goed team, alleen hebben wij ze onze wil kunnen opleggen."

 Zondag is er in ieder geval goed nieuws vanuit de lappenmand. Randy Elst is weer volledig inzetbaar, evenals Imran Echambit. Die laatste kwam vorige week in het geheel niet in actie. "Ik ben weer helemaal fit!," zo laat Echambit weten. Ook Anass el Gamali - vorige week op vakantie - is weer inzetbaar. RBC mist overigens wel twee spelers zondag vanwege blessureleed. "Reuvers en Lucas zijn nog niet volledig inzetbaar." Reuvers heeft een blessure aan zijn knie opgelopen. Is het ernstig? "Nee, zoals het er nu naar uitziet niet. Hij heeft een gedeelte van de training gisteravond meegedaan."

RBC en Victoria'03 komen zondagmiddag om 14:30 uur in actie tegen elkaar in het Atik Stadion.




Reacties

Willempie

2022-10-07 18:48:01

Deleij.

Said, Bierkens, Didi, Schilperoord.

Boudzra, Elst, Ewanena.

Tarfit, Linkillers, Meierdres.

Kalsdonk

2022-10-07 20:59:59

Ik zie liever didi op cvm en anass centraal zodat ewanena waar naar linksback kan verder eens met de opstelling 

Willempie

2022-10-08 17:45:53

Kan ik me wel in vinden, maar je moet ook spelers belonen die het goed hebben gedaan en niet gelijk weer naar de bank 'verbannen'. Schilperoord deed het goed na weinig gespeeld te hebben. Ewanena op het middenveld is zeker geen verzwakking.