Interviews
Meest recente interviews

RBC wint seizoensopening bij Rood Wit W

Gepost door:Dennis // 2022-09-25 18:30:58 // 1699 keer bekeken

RBC heeft de seizoensopening winnend afgesloten. De Roosendaalse formatie had het vlak na rust even moeilijk met Rood Wit W, maar trok twintig minuten voor tijd de uiteindelijke 1-3 overwinning binnen. De ploeg van trainer/coach Ruud Pennings zetelt zich daarmee op de derde stek in de competitie, uiteraard met hetzelfde aantal punten als nummer twee Cluzona en ranglijstaanvoerder Beek Vooruit.

Bij RBC waren er voorin mankementen. Zé Lucas kon namelijk niet spelen. "Ik ben donderdag tijdens de training geblesseerd geraakt aan mijn hamstring," zo liet de Braziliaan weten voorafgaand aan het duel. Doordat Lucas niet kon spelen, begon Tom de Bonte in de punt. De spits had de laatste duels ook laten zien het doelpunten maken absoluut niet verleerd te zijn. Hij werd op de flanken bediend door Anwar Tarfit en Jay-Jay Meierdres. In het doel stond Matthias Deleij. De achterhoede had basisplekken in petto voor Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi en Jordi Ewanena. Het middenveld bestond vanaf het beginsignaal uit Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra en Randy Elst.

RBC opende sterk en nam gelijk het heft in handen. De thuisploeg, die vorig jaar degradeerde uit de eerste klasse, hield het veld klein en probeerde er met counters uit te komen. Dat lukte tot aan het eerste doelpunt van de Roosendalers niet. Ewanena wist met een mooie actie, die twee tegenstanders op de vierkante centimeter het bos instuurde op de zijlijn, de bal bij Boudzra te krijgen. Die laatste gaf de bal op de inlopende Meierdres die net buiten de zestien in de verre hoek raak schoot. Daarvoor had RBC al mogelijkheden gehad om de score te openen. Een snelle aanvial via De Bonte en Tarfit dwars door het centrum kon niet niet afgedrukt worden door die laatste, Didi kopte een goede corner van Meierdres net over de deklat en uit een ingooi van Said kopte De Bonte door, waarna Meierdres niet niet kon binnen tikken. Na de openingsgoal liet RBC de teugels wat vieren. Rood Wit W kwam er sporadisch uit. Kansen wist het niet te noteren, een schot vanuit de tweede lijn werd gekeerd door de verdediging van RBC voordat Deleij in actie moest komen.

In de eerste helft had de ploeg van Pennings weinig te duchten van de thuisploeg. Dat veranderde direct na rust. Er werd veel meer strijd in het duel gegooid door Rood Wit W, waar RBC blijkbaar niet op had gerekend. Een foute bal werd onderschept, waarna een Rood Wit W-aanvaller vanaf de rechterkant van de zestienmeter vrij voor de keeper werd gezet. De inzet ging tegen de binnenkant van de paal, maar de rebound voor leeg goal werd wel binnen getikt. De Roosendaalse ploeg had het na de gelijkmaker zichtbaar moeilijk en verloor veel duels, was te laat of de passing was zeer zwak. Een vrije trap van de thuisploeg werd door Deleij goed uit het doel geranseld, waarna RBC het eindelijk overnam. Tussendoor moest Pennings opnieuw noodgedwongen wisselen, want Echambit - eerder al voor de geblesseerde Elst ingevallen - moest ook met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger Anass el Gamali ging achterin spelen en Didi schoof door naar het middenveld. De Bonte was dichtbij de nieuwe voorsprong van RBC, maar nadat hij goed was weggedraaid bij zijn tegenstander schoot hij hard, maar recht op de keeper. Ook Emile Linkers kwam het veld in voor Tarfit. De storm van Rood Wit ging naarmate het duel vorderde steeds meer liggen. Uit een ingooi van Said - ingooien van Said hebben meer weg van een corner - werd de lange spits De Bonte bereikt die achterwaarts doorkopte, waarna Reuvers binnen schoot. Na de nieuwe voorsprong was het ook snel 1-3. Meierdres snelde voorbij aan twee verdedigers op de achterlijn, trok de bal terug, waarna Linkers met een subtiel overstapje De Bonte in staat stelde om zijn eerste officiële competitiegoal te maken. RBC bleef daarna de betere en had nog naar 1-4 uit kunnen lopen, maar Meierdres gaf de bal iets te ver op De Bonte die een zeker lijkend doelpunt daardoor over schoot.

De seizoensopening is daardoor door het eerste elftal van RBC prima doorstaan. Even na rust leek het erop dat de Roosendaalse ploeg zich liet verrassen door de thuisploeg, maar de laatste twintig minuten wisten onder andere de invallers het recht te trekken. Wel moesten twee RBC'ers zich noodgedwongen laten wisselen. Elst bleef in de rust achter in de kleedkamer. "Ik kreeg een elleboog in mijn nek en daarna werd het gelijk beurs. Bij elke stap die ik zette kreeg ik een pijnscheut in mijn nek. Daardoor was het voor mij verstandig om in de rust gewisseld te worden en een frisse jongen te laten spelen," zo liet Elst na afloop weten. Zijn vervanger Echambit moest zich gedurende de tweede helft ook laten vervangen vanwege een blessure aan het been. "Ja, ik moest mij ook laten vervangen helaas. Echt heel jammer, want ik zat lekker in de wedstrijd. Ik kreeg een tik en ik heb mijn enkel omgeslagen in een verkeerde beweging. Ik kan er nu moeilijk op stappen," zo liet Echambit weten. Volgende week zaterdagavond vervolgt RBC de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper Beek Vooruit. Zij wonnen vanmiddag met 6-1 van promovendus Victoria'03.

Rood Wit W - RBC 1-3 (0-1)