Waar gaat dit RBC eindigen?

Met de titel!

64%
Nacompetitieplek

1%
Grijpt overal naast

35%

Stemmen: 81

Speler van de week

Naam:
Marwin Reuvers
Leeftijd
23
Positie:
Spelverdeler

RBC door in beker na overwinning op SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2022-09-21 00:38:19 // 916 keer bekeken

RBC is er in geslaagd om de volgende ronde van de beker te halen. De Roosendalers waren in het eigen Atik Stadion met 3-0 te sterk voor competitiegenoot SC Gastel, dat eerder haar twee duels wist te winnen in de groepsfase. De ploeg van trainer/coach Ruud Pennings had voorafgaand aan het duel vier punten en had na de overwinning van MZC'11 op WHS (1-2 winst) minimaal een punt nodig om door te gaan. Dat werden er drie, en door de overwinning sluit RBC de groepsfase tevens als winnaar af.

Bij Hollywood aan de Vliet begonnen de volgende elf sterren aan het duel: Matthias Deleij verdedigde het doel en de laatste lijn bestond uit Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi en Jordi Ewanena. Op het middenveld begon Marwin Reuvers - die de laatste duels niet in actie kon komen vanwege een bovenbeenblessure - in de basis. Rhomar Boudzra en Randy Elst complementeerden de middelste linie. Voorin startte Zé Lucas en op de flanken waren basisplekken gereserveerd voor Jay-Jay Meierdres en Anwar Tarfit.

RBC moest resultaat halen om zeker te zijn om door te gaan in het bekertoernooi. De Roosendalers hadden in de beginfase moeite om dit waar te maken. Dat werd achteraf ook aangegeven door Pennings: "De aanval wilde vooruit, terwijl de verdediging hierin niet mee ging. Dat hebben we in de rust gecorrigeerd, zodat we gemakkelijk de bal rond konden gaan en Gastel vooral moest lopen." RBC had het in de openingsfase lastig met SC Gastel dat er fel opzat en binnen één minuut al een gele prent te pakken had toen een zware charge werd begaan op Karim Didi. Niet veel later kreeg RBC ook een gele prent na een overtreding van een speler van de thuisploeg. Kansen waren er dan ook voor de bezoekers. Een eerste voorzet werd over gekopt en niet veel later moest Deleij handelend optreden na een kopbal die hij via een hand en de paal uit het doel wist te houden. Deleij keepte sowieso een goede wedstrijd, want ook in de tweede helft wist hij een schot uit de kruising te boksen.

Door de aanvalsdrift in het eerste kwartier van Gastel kwam er ook ruimte voor RBC. Zé Lucas was dichtbij een treffer, toen hij slalomde langs meerdere verdedigers en zijn uithaal van de doellijn gered zag worden. Ook Elst (voorlangs) en Meierdres (schot uit de tweede lijn) kwamen niet tot scoren. Het was uiteindelijk Tarfit die RBC op voorsprong schoot. Een lange bal op Meierdres leek een simpele prooi voor de verdediging van Gastel, maar twee verdedigers liepen elkaar in de weg waardoor RBC's aanvaller alsnog werd gelanceerd. Meierdres werd in de zestien onreglementair naar de grond gewerkt, de bal kwam daarna terecht bij Tarfit die direct uithaalde en de 1-0 op het scorebord bracht. 

In de tweede helft stond RBC beter, buiten het eerste kwartier trok Gastel zich sowieso al meer terug, maar nu kwam het zeer zelden op de helft van de thuisploeg. De Roosendalers wisten ook snel 2-0 te maken. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Didi, die zijn tegenstander uitkapte en met een fantastische lob zijn eerste officiële goal van het seizoen maakte. Gastel kreeg nog wel één grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Een verdediger van RBC verspeelde de bal op de achterlijn, waarna op rand zestien een speler van Gastel kon uithalen, maar zijn inzet werd door een katachtige redding van Deleij uit de goal gehouden. Daarna wisselde Pennings een aantal keer. Ondere andere Tom de Bonte en Imran Echambit betraden het veld. Echambit was twee maal dichtbij de derde treffer van RBC. Na een actie ging een eerste inzet van de Belg voorlangs, en even later schoot hij in kansrijke positie na een goede solo-actie van Ewanena nogmaals voorlangs. Tussendoor scoorde Tarfit wel, na een uitstekende voorzet van Meierdres, maar zijn inzet werd afgekeurd. De derde treffer kwam er alsnog. Meierdres gaf een voorzet aan De Bonte die met een kopbal in de verre bovenhoek zijn naam op het scorebord bracht. 

Door de overwinning heeft RBC de tweede ronde bereikt. Naast RBC gaat SC Gastel ook door in het bekeravontuur. Aanstaande zondag start voor de Roosendalers de competitie met een uitwedstrijd tegen Rood Wit W. Pennings was na afloop tevreden met het resultaat, maar ziet nog genoeg rek in de ploeg: "We zijn door, en dat is wat telt. Dit team kan nog wel meer kansen creëren en de kansen die we krijgen, zeker in de eerste helft, daar moeten er gewoon een paar van in." De afgelopen periode zijn er veel oefenduels en bekerduels de revue gepasseerd. Is er al een ideale basiself die zondag in actie gaat komen? "Ik ben blij dat iedereen - zoals het er nu voor staat - er fit is uitgekomen. Anass el Gamali heeft ook weer een keer mee kunnen trainen, die had ik vandaag het liefst ook minuten gegeven om wedstrijdritme op te doen, maar daar was de wedstrijd niet naar. Ik heb gedurende de oefen- en bekerduels iedereen ook geprobeerd even veel minuten te geven. Dat is allemaal ook bijgehouden. Ik heb wel aangegeven aan de groep dat we - als we dichterbij de competitie komen - dat er meer naar een vaste elf gewerkt gaat worden. Natuurlijk, als er een of twee blessures zijn dan verandert er weer wat, maar zoals het er nu naar uitziet ben ik er grotendeels uit." Een tipje van de sluier wilde de hoofdtrainer Pennings nog niet geven. Daarvoor dienen supporters zondagmiddag richting Sint Willebrord af te reizen om de eerste basiself van het seizoen aan het werk te zien.

RBC - SC Gastel 3-0 (1-0)
1-0 Tarfit
2-0 Didi
3-0 De Bonte

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens, Didi (c), Ewanena; Reuvers, Boudzra (Schilperoord), Elst (Echambit); Tarfit, Zé Lucas (De Bonte), Meierdres
Reacties

RBCdeLuiten

2022-09-21 09:09:14

Prima wedstrijd van de boys. Score had nog wel wat hoger uit kunnen vallen, maar in ieder geval zonder blessures nu weer verder. Op naar Rood Wit.

Mats

2022-09-21 09:15:09

Amper kansen weggegeven dat is een pluspunt, tweede helft was beter vooral ergste helft slordig en te laag tempo. Iedereen heel gebleven ondanks flinke charges. Zondag goed starten want voetballend moet het nog beter 

Volta

2022-09-21 16:33:44

Een prima, verwacht, resultaat. Goed dat we met een vaste basiself gaan werken. Dat brengt automatisme en waarschijnlijk ook meer doelpunten. Wel jammer voor enkele bankzitters, maar die kunnen beter bij O23 aansluiten zodat ze wedstrijdritme blijven houden

Ad P

2022-09-21 18:49:27

Goed om te lezen dat tactisch is ingegrepen in de rust, met resultaat. Dat geeft vertrouwen. Prima wedstrijd.

Kalsdonk

2022-09-21 22:17:52

Ik denk inderdaad ook dat dit zo beetje de vaste basis gaat worden. Al verwacht ik anass nog ipv boudzra en dat didi naar cvm gaat en linkers ipv anwar (al vind ik dit persoonlijk zeer spijtig). Zoals volta aangeeft is het inderdaad voor jongens als lars en finn beter om soms bij de o23 aan te sluiten voor ritme al verwacht ik dat zeker lars nog wel de nodige minuten gaat maken dit seizoen.