RBC zondag in derby tegen SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2022-09-16 16:04:35 // 936 keer bekeken

RBC komt zondagmiddag in actie tegen het voor de volgende ronde al geplaatste SC Gastel in de poulefase van de beker. De Roosendaalse formatie van Ruud Pennings kan na zaterdag ook al geplaatst zijn, maar het is daarbij afhankelijk van de wedstrijd tussen MZC'11 en WHS. Die eerste club kan nog op gelijke hoogte komen, maar dan moet het wel winnen en RBC dient het duel met Gastel te verliezen.

RBC overtuigde nog niet in het bekertoernooi. De eerste wedstrijd tegen MZC'11 eindigde jammerlijk in 1-1 gelijk, terwijl de Roosendaalse club legio kansen kreeg. In het thuisduel met WHS wist het alleen via Jay-Jay Meierdres te scoren. Hij deed dit via een vrije trap. RBC wist niet heel veel te creëren in dat duel. Wel moet gezegd worden dat hoofdtrainer Ruud Pennings niet op de bank zat tegen WHS. Hij zat afgelopen dinsdagavond wel weer als eindverantwoordelijke op de stoel en zag zijn ploeg met 5-2 winnen van zaterdag tweedeklasser RCS. Ondanks dat er mogelijk zondag niets meer op het spel staat, is het eerste elftal van RBC gebrand om een goed resultaat neer te zetten. "Naast het doorgaan in het bekertoernooi is dit een wedstrijd waar ook wat prestige op het spel staat. Dat is helemaal niet verkeerd in de aanloop naar de competitiestart toe. De eerste twee gaan door, dus een gelijkspel is voldoende om de volgende ronde te bereiken," zo stelt Pennings.

In de wedstrijd tegen RCS was een nieuwe voorhoede te ontdekken. Zo begon de Roosendaalse club in een 4-4-2 formatie, waarbij Tom de Bonte en Imran Echambit samen het aanvalskoppel vormden. Beide kwamen dit seizoen nog niet tot scoren, maar waren dinsdagavond beide twee maal trefzeker. "We hebben in sommige wedstrijden inderdaad wat uitgeprobeerd met betrekking tot verschillende speelwijzes. Dat is altijd goed om eens te oefenen." In de officiële wedstrijden stokt de productie tot nu toe nog. SC Gastel daarentegen heeft er al zes inliggen in twee bekerwedstrijden. "Ik maak mij pas zorgen als we geen kansen meer creëren, maar ben het met je eens dat als we een overwicht hebben dit meer in doelpunten moeten uitdrukken." Er moet wel geconstateerd worden dat de verdediging als een huis staat. Het maakt op dat vlak niet veel uit wat de formatie is op dat moment. Zo bleek Mitchell Schilperoord al een prima stand-in centraal achterin. Uiteraard staat er dan altijd een ervaren centrale verdediger met lengte naast. "Het klopt inderdaad dat we weinig weggeven."

RBC mist zondag in ieder geval Zé Lucas. De aanvaller kan door privé-omstandigheden niet aanwezig zijn. "Vraagtekens staan nog achter de namen van Anass el Gamali en Marwin Reuvers." El Gamali liep een flinke blessure op na een zware overtreding van een speler van MZC'11. Reuvers liep een bovenbeenblessure op. Het voordeel voor Pennings is dat hij uit een uitgebalanceerde selectie kan kiezen, waarbij meerdere spelers met ervaring een linie naar voren of naar achteren kunnen, zonder dat dit ten koste gaat van het spel. 

Het duel tussen de streekgenoten begint om 14:30 uur in het Atik Stadion.




Reacties

Boegieman

2022-09-16 16:37:10

Promotie/Degradatie 2022/2023

1e Klasse 

- De kampioenen promoveren naar de 1e klasse.

- De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen de periodekampioenen van alle andere 2 e klassen alsmede de herkansers van alle 1e klassen een nacompetitie voor drie plaatsen in de 1e klasse.

2e/3e klasse 

- De nummers 9 en 10 van de 2e klasse C nacompetitie voor drie plaatsen in de 2e klasse.

- De nummers 11 en 12 van de 2e klasse C degraderen naar de 3e klasse.

Patje

2022-09-17 23:30:39

Bedankt Dennis! Op naar morgen