RBC verslaat RCS in oefenduel

Gepost door:Dennis // 2022-09-13 23:03:42 // 883 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel vanavond met RCS winnend afgesloten. De Roosendaalse ploeg was met 5-2 te sterk voor de zaterdag tweedeklasser.

De thuisploeg begon in een 4-4-2 opstelling, waarbij Tom de Bonte en Imran Echambit het aanvalskoppel vormden. Op het middenveld waren er plekken ingeruimd voor Jay-Jay Meierdres, Anwar Tarfit, Randy Elst en Jordi Ewanena. Achterin startte Owen Braeckmans in het doel en voor hem stonden Assim Said, Mitchell Schilperoord, Karim Didi en Lars Traets.

RBC kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Een corner van Tarfit belandde bij De Bonte die met een draai de bal in het doel schoot. Vijf minuten later was het alweer gelijk toen een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal werd binnen gekopt. Na een klein half uur leek de Roosendaalse ploeg weer op voorsprong te komen, maar na een goede pass van Tarfit door het centrum naar De Bonte schoot die laatste voorlangs. Vlak voor rust kwam RBC weer op voorsprong, toen Elst Echambit wist te bereiken die de bal simpel kon binnentikken. Daarvoor werd een schot van Echambit gekraakt door de doelman. Na de voorsprong kwam de Zeeuwse club weer langszij. Ditmaal zag de doelman van RBC er niet goed uit, na een hoge voorzet kon de bal simpel worden binnen geknikt. Na de gelijkmaker wist de thuisploeg binnen één minuut weer te scoren. Een schot van Said vanuit de tweede lijn werd niet goed verwerkt waarna Echambit de bal binnen kon werken. Vlak voor rust was Elst nog dichtbij een treffer, maar zijn schot ging over na eerst de bovenkant van de lat geraakt te hebben.

In de tweede helft kwam RBC al snel op 4-2. Een afgeslagen corner was een prooi voor Elst die hard binnen schoot vanuit de tweede lijn. Daarna was Echambit dichtbij zijn derde treffer. Na een goede steekpass van Zé Lucas kon de Belg alleen op de keeper af. Zijn lob ging net voorlangs. Van RCS had RBC weinig meer te duchten. Een keer moest Didi ingrijpen na een uitval en daarvoor ging een schot voorlangs. Vlak voor tijd werd het nog wel 5-2 voor de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings. Na een corner van RCS kwam RBC er heel snel uit. Ewanena wist De Bonte te bereiken. De spits liep de zestien in, kapte zijn tegenstander uit en schoot raak. Daarvoor ging een halve omhaal van De Bonte net over.

Aankomende zondag speelt RBC haar laatste bekerduel. Dan is SC Gastel de tegenstander. Zij zijn al door naar de tweede ronde. Voor RBC is een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te halen.

RBC - RCS 5-2 (3-2)