RBC wint met minimaal verschil van WHS

Gepost door:Dennis // 2022-09-10 22:46:41 // 1112 keer bekeken

RBC heeft het tweede bekerduel in winst weten om te zetten. Thuis tegen WHS werd het 1-0, waarbij het vooral tegen het eind van de tweede helft met hangen en wurgen de voorsprong over de streep wist te trekken. Doelman Matthias Deleij wist in de absolute slotfase nog een katachtige redding op een vrije trap te bewerkstelligen om erger leed te voorkomen. Aan de andere kant was Zé Lucas dichtbij de 2-0, maar zijn inzet ging voorlangs.

Bij RBC waren enkele afwezigen. Zo kon Anass el Gamali niet in actie komen vanwege een opgelopen kwetsuur tegen MZC’11. Ook Marwin Reuvers (bovenbeenblessure) en Karim Didi (verplichtingen in België) waren niet present. Op de bank was hoofdtrainer Ruud Pennings eveneens niet aanwezig. In verband met de doodslag in Vlissingen, wat een lid van de club van VC Vlissingen was, heeft het bestuur van de Zeeuwse club besloten om alles op te schorten. Pennings, nog verbonden aan de club, vond het daarom niet gepast om dan wel op de bank bij RBC te gaan zitten. Afgelopen seizoen – toen de breuk met Robert Braber was geforceerd – nam assistent-trainer Erik van Benthem het stokje voor één week over. Tegen FC Tilburg werd er toen met 0-3 gewonnen. Normaliter zou Van Benthem ook nu op de bank plaatsnemen. Gek genoeg zat nu een bestuurslid als eindverantwoordelijke op de bank: bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten.

Bij RBC begon doelman Deleij in de goal. De achterste lijn bestond uit Assim Said, Perry Bierkens, Mitchell Schilperoord en Jordi Ewanena. Rhomar Boudzra, Flinn Assenberg en Imran Echambit vormden het middenveld. Voorin konden Emile Linkers, Zé Lucas en Jay-Jay Meierdres op een basisplek rekenen.

In de openingsfase waren beide clubs vooral gevaarlijk via standaardsituaties. Een vrije trap van de bezoekers zeilde naast, terwijl Meierdres vlak daarna de lat raakte via een vrije trap. na deze kansen kwam de Roosendaalse ploeg weinig voor de goal. RBC had het zichtbaar moeilijk op het middenveld, en WHS was een aantal keer dichtbij een doelpunt. De eerste kans was via een corner, waarbij de inzet van de doellijn werd gered en Deleij moest handelend optreden toen hij een vrije trap uit het doel bokste, en even later ook de rebound een prooi voor hem was. Tussendoor werd Assenberg naar de kant gehaald en werd Elst gebracht. Tussendoor was RBC gevaarlijk via Linkers (zijnet) en Zé Lucas (over). Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een goed genomen vrije trap van Meierdres die kiezelhard in de verre hoek belandde, 1-0.

In de tweede helft zakte WHS steeds verder in. RBC drukte in de beginfase nog flink door, maar echt grote kansen wist het niet te creëren. De bezoekers waren echter niet meer bij machte om het de Roosendaalse ploeg echt moeilijk te maken. De thuisploeg ging daardoor in een steeds lager tempo spelen. Van de tegenstander had het op dat moment weinig te duchten. Een invalbeurt van Anwar Tarfit leverde nog een prachtige treffer op, maar zijn goal werd geannuleerd vanwege buitenspel. 

De wedstrijd kantelde ruim tien minuten voor tijd in het voordeel van WHS. Boudzra en Echambit werden vervangen door Tom de Bonte en Lars Traets. Traets ging op de positie van Boudzra spelen en Elst – normaliter een tien – werd er naast gezet. De bezoekers roken bloed en het middenveld van RBC werd compleet overlopen bij balverlies. Er werd daarna niet meer ingegrepen, want onder andere Ewanena en Schilperoord konden worden doorgeschoven. De situatie bleef tot het eind erg precair. Dat leverde een aantal gevaarlijke aanvallen op, en meerdere vrije trappen, want achterin moesten ze een aantal keer aan de noodrem trekken. De gelijkmaker viel ook bijna. Een vrije trap van WHS werd door Deleij met een uiterste krachtinspanning uit het doel gehouden. In een van de tegenstoten was Zé Lucas nog dichtbij de 2-0, maar zijn inzet ging voorlangs.
 
Door de 1-0 overwinning op WHS bezet RBC momenteel de tweede stek achter koploper SC Gastel, dat vandaag ook wist te winnen (3-2 van MZC’11). Zij zijn al geplaatst voor de volgende ronde. RBC zit momenteel nog in de wachtkamer. Alleen MZC’11 kan nog op gelijke hoogte komen, maar dan moet het volgende week wel winnen van WHS met twee goals verschil. RBC heeft aan een gelijkspel genoeg. 

RBC – WHS 1-0 (1-0)
1-0 Meierdres

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens, Schilperoord, Ewanena; Boudzra (Traets), Assenberg (Elst), Echambit (De Bonte); Linkers (Tarfit), Zé Lucas, Meierdres




Reacties

Rbctolberg

2022-09-10 23:00:46

Winst is winst 

Ouwegetrouwe

2022-09-10 23:59:44

de foto's : https://myalbum.com/album/qRcKMCJKdwTd

Rbcfan

2022-09-11 08:15:45

Gelukkig winst maar vreselijk slechte wedstrijd. Veel te laag tempo, passing slecht en weinig beleving. Assenberg op plek Randy viel zwaar tegen en terechte wisssl komt zwaar tekort. Dosko was vermakelijk deze wedstrijd snel vergeten deed zeer aan de ogen 

Volta

2022-09-11 15:54:48

Wat een triest niveau zeg, had veel meer verwacht van dit team. Hopelijk lukt het hij de eerste 5 te eindigen. De basis is oke lijkt het, maar het totale niveau is minimaal. Vooral de fitheid viel me tegen vandaag

Willempie

2022-09-11 19:07:59

De 'fitheid' viel mij ook op in negatieve zin. Daarmee kwamen ze op het laatst in de problemen toen WHS meer druk ging zetten en de wisselingen bij RBC ook niet goed uitpakten. Het geheel is er nog niet en Zé Lucas mag soms wat meer oog hebben voor z'n  medespelers die er beter voor staan. 

RBCdeLuiten

2022-09-11 19:29:02

Prima ploeg. Hup RBC 

Jeroen

2022-09-11 22:14:01

@Volta eerste 5 lijkt me echt onmogelijk. Tweede klasse is bizar sterk en Rbc heeft echt hele slechte spelers. Ook kun je inderdaad na twee wedstrijden alle conclusies trekken. Hadden we maar meer van dit soort supporters als jij. Echt een zegen voor de club! 

EricK

2022-09-12 10:35:29

Hulde trouwens voor de tegenstander, die bleven na de wedstrijd nog lekker even hangen