RBC staat morgen voor tweede bekerduel

Gepost door:Dennis // 2022-09-09 14:52:12 // 652 keer bekeken

RBC komt morgenmiddag om 17:30 uur in actie tegen WHS. Het is voor RBC - evenals voor WHS - haar tweede bekerduel. De eerste bekerwedstrijd van de Roosendaalse ploeg ging jammerlijk gelijk tegen MZC'11 (1-1). WHS had zelf ook geen goede generale, zij verloren thuis van SC Gastel met 2-3. 

De club uit Zeeland heeft vooral voorin kwaliteit rondlopen. Vorig seizoen scoorde Jasper Gunter 45 doelpunten in de zaterdag derde klasse, en WHS eindigde met 16 punten voorsprong op runner up Halsteren zaterdag. 

RBC wist deze week de flow van winnen weer op te pakken na het gelijkspel tegen MZC'11. Er werd met 2-0 gewonnen van zondag eersteklasser DOSKO. Ondanks het gelijkspel tegen de Zeeuwse tegenstander kijkt hoofdtrainer Ruud Pennings positief terug op het spel: "Het feit dat we veel kansen creëren is natuurlijk goed. Daar kunnen we op verder borduren. Aandachtspunt blijft wel het promoveren van een halve kans naar een honderd procent kans, en die gaan omzetten naar doelpunten. In de wedstrijd tegen DOSKO waren we al veel effectiever."

In de wedstrijd tegen MZC'11 waren er aanvallend minder opties. Emile Linkers, die een tik had gekregen in de wedstrijd tegen SC Kruisland had de donderdag voorafgaand aan het duel wel een training afgewerkt, maar werd voor de zekerheid aan de kant gehouden. Dat gold ook voor Jay-Jay Meierdres, die wel aanwezig was in Zierikzee, maar ook aan de kant bleef vanwege een ijsbeentje dat hij opliep in het duel met Kruisland. Beide spelers kwamen wel in actie deze week tegen DOSKO. Linkers was bijna trefzeker, maar zijn inzet werd een op een gekeerd door de doelman en Meierdres had twee assists. Een daarvan was een corner die met een scrimmage bij Perry Bierkens belandde, waarna die laatste scoorde. En in de tweede helft gaf hij een puike voorzet op maat richting Zé Lucas die de 2-0 eindstand op het scorebord bracht.

"Meierdres en Linkers kunnen ditmaal wel spelen, ze zijn beide hersteld van hun blessures. Naast El Gamali (die een zware overtreding te verduren kreeg in duel met MZC'11 red.) zijn Karim Didi (verplichtingen bij zijn club in België), en Marwin Reuvers (bovenbeen blessure) sowieso niet inzetbaar. Over het meespelen van Randy Elst staat nog een vraagteken in verband met dat hij een tik opliep in de wedstrijd tegen SV DOSKO."

RBC en WHS komen morgenavond om 17:30 uur in actie in het Atik Stadion. SC Gastel en MZC'11 treffen elkaar een half uur eerder. 




Reacties

Willempie

2022-09-09 21:20:33

We missen er weer 3-4.

Hopelijk speelt RBC niet teveel op de zaterdagen, want dan is Karim met de vrouwtjes op pad. 

Volta

2022-09-09 21:48:31

Dat contract kopen we toch wel af zeker! Hoe kun je nu 3 dingen tegelijkertijd doen