RBC wint oefenduel met DOSKO

Gepost door:Dennis // 2022-09-07 23:31:48 // 817 keer bekeken

RBC heeft na het gelijkspel op bezoek bij MZC'11 van afgelopen weekend de draad weer opgepakt tegen zondag eersteklasser DOSKO. In het duel met de club uit Bergen op Zoom werd het vanavond 2-0 voor de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings.

Bij DOSKO kwam RBC enkele bekenden tegen. Zo is voormalig hoofdtrainer Koos Waslander assistent-trainer bij de Bergse club, en zijn daarnaast ook Jari Rommens en Aboubacar Coulibaly spelers van de zondag eersteklasser. Bij RBC ontbraken enkele krachten. Onder andere Karim Didi, Anass el Gamali en Anwar Tarfit waren niet aanwezig. Daarentegen konden Jay-Jay Meierdres en Emile Linkers, spelers die afgelopen weekend niet in actie konden komen vanwege lichte blessures, wel weer meedoen.

DOSKO, dat een ploeg heeft dat al enkele jaren met elkaar samen speelt, was in de openingsfase voetballend RBC de baas. Kansen leverde dat echter niet op. De thuisploeg, met de snelle voorhoede, was wel gevaarlijk met uitbraken. Tom de Bonte stuurde Linkers weg, die een op een de doelman op zijn weg vond. Na de grote mogelijkheid voor Linkers schoot Meierdres een vrije trap op de lat en werd een schot van Lars Traets gekeerd. Ne een corner was het echter wel raak. De genomen corner van Meierdres werd niet goed verwerkt door DOSKO, waarna Bierkens in alle vrijheid hard binnen kon schieten. DOSKO was na de treffer nog gevaarlijk met een schot voorlangs.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Meierdres zijn vrije trap werd simpel gepakt en pas halverwege de tweede helft kwam er wat gevaar voor beide doelen. Als eerste was DOSKO dichtbij een treffer. Een voorzet vanaf links werd net voorlangs gekopt. Een klein kwartier voor tijd was het wel raak aan de andere kant. Een snel genomen vrije trap kwam bij Meierdres terecht die de bal bij de tweede paal panklaar gaf aan Zé Lucas die zijn naam op het scorebord bracht.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, maar opvallend detail van de wedstrijd was de vele gele kaarten die DOSKO pakte gedurende de wedstrijd. Vooral aan het eind werd elk mogelijke aanval in de kiem gesmoord, die zo zwaar werden beoordeeld dat er meerdere keren geel werd getoond. Een kleine tien minuten voor rust moest Randy Elst zich laten vervangen na een overtreding op hem. Hij kon niet verder. "Het gaar wel, zaterdag sta ik er," zo stelde Elst kort na de wedstrijd.

trainer/coach Ruud Pennings was tevreden met het resultaat. "We gaven niets weg. Zé Lucas scoort weer. Hij staat vaak goed en scherp, en is ook nog eens snel. Onze spelers zouden hem daarin nog meer kunnen zoeken. De spelers die lange tijd niet hebben gespeeld, zoals Emile Linkers en Assim Said, komen er ook steeds beter in." Anass el Gamali kon vandaag niet in actie komen vanwege de blessure die hij opliep in het duel met MZC'11. "Hij heeft een dikke enkel, het is mogelijk gekneusd. Die kan deze week niet trainen en komt zaterdag ook niet in actie." El Gamali was zaterdag na de zware overtreding ook misselijk en de bloeduitstoring was duidelijk zichtbaar.

Aankomende zaterdag vervolgt RBC haar bekercampagne. Dan komt WHS op bezoek. Zij verloren het eerste duel met SC Gastel (2-3).

RBC - DOSKO 2-0 (1-0)