RBC speelt eerste bekertreffen gelijk

Gepost door:Dennis // 2022-09-04 00:21:02 // 1104 keer bekeken

RBC heeft de eerste wedstrijd in het groepsfase van de beker gelijk gespeeld. De Roosendaalse ploeg kwam in Zierikzee in de eerste helft op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Zé Lucas, maar zag in de tweede helft de opleving van de thuisploeg resulteren in de gelijkmaker. RBC raakte in het duel twee maal de paal, maar meer dan een treffer zat er niet in. SC Gastel en WHS, de andere twee clubs die RBC nog tegenkomt in de groepsfase, kwamen eerder vandaag al in actie. SC Gastel kwam als winnaar uit de bus, zij wonnen met 2-3 op bezoek bij WHS.

Bij RBC ontbraken Jay-Jay Meierdres en Emile Linkers. Die eerste vanwege een ijsbeentje. "Ik kreeg een ijsbeentje in het duel met Kruisland, en laat deze wedstrijd daarom schieten." Meierdres is tevreden met de groep spelers waarin hij terecht is gekomen. "Ja, ik ken er natuurlijk een paar. Met onder andere Perry en Tom heb ik samen gespeeld." Door de afwezigheid van beide buitenspelers kreeg Imran Echambit een basisplek op de zijkant. Karim Didi vulde zijn positie in tussen Marwin Reuvers en Randy Elst. Achterin begonnen Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali en Jordi Ewanena. Owen Braeckhmans verdedigde het gehele duel het doel. Voorin - naast Echambit - speelde Zé Lucas en Anwar Tarfit.

Het eerste kwartier was erg levendig, waar de thuisploeg ook regelmatig de aanval zocht. RBC kreeg in die fase wel de beste kansen. Uit een counter die door Didi werd ingeleid met een lange pass op Tarfit kwam de bal uiteindelijk terecht bij Echambit die in kansrijke positie over schoot. Even later was een vrije trap van Elst bijna trefzeker, maar zijn inzet scheerde langs de paal. De volgende aanval was wel raak. Tarfit stuurde Zé Lucas weg, die met een hard schot via de binnenkant van de paal raak schoot.

Doelpunt Zé Lucas tegen MZC'11. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1.

Na het doelpunt van Zé Lucas trok de thuisploeg zich steeds verder terug. Alleen via een snel genomen vrije trap kon MZC'11 gevaar stichten, maar Braeckmans stond goed gepositioneerd en kon makkelijk ingrijpen. RBC daarentegen kreeg kansen via Elst (zijnet), Echambit (over) en via een voorzet van Elst wist Bierkens Didi te bereiken die met een hakje de paal raakte. Veel meer kansen wist RBC niet meer te krijgen, omdat het tempo daarvoor te laag was om het de Zeeuwse ploeg echt moeilijk te maken.

In de tweede helft zette de thuisploeg wat meer aan. Het opportunisme werd al snel beloond. Said probeerde met een sliding de bal te veroveren, maar tastte mis. De aanvaller van MZC'11 kon zo het strafschopgebied inlopen en Braeckmans in de korte hoek verschalken. De Roosendaalse ploeg moest daardoor weer in de aanval, terwijl de thuisploeg met uitbraken het doel van RBC probeerde te bereiken. Dat laatste lukte eigenlijk niet, de verdediging van de Roosendalers gaf weinig ver. Buiten een hoekschop of een vrije trap kwam MZC'11 niet. RBC daarentegen kreeg wel voldoende mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Echambit (twee maal over), Elst (naast), Lucas (naast), Didi (naast), en een kopbal van Bierkens (paal) konden geen doel treffen. Een kleine tien minuten voor tijd werd Tom de Bonte gebracht. Hij was nog dichtbij de winnende treffer toen een lange bal de spits wist te bereiken. De bal leek voorlangs te gaan, maar op het laatste moment kopte De Bonte bal nog richting doel, die met een spectaculaire redding van de Zeeuwse goalie met één hand uit het doel werd gehouden.

Na het duel was er teleurstelling over het behaalde resultaat. "Het had niet gehoeven," zo stelde Rhomar Boudzra na afloop. Helemaal ongeschonden kwam RBC niet uit het duel. Meerdere spelers kregen tikken te verwerken. Waaronder El Gamali en Didi, die laatste kreeg een flinke charge op de achillespezen. Ook trainer/coach Ruud Pennings kwam na die zware overtreding op zijn aanvoerder van zijn stoel af om zijn ongenoegen kenbaar te maken. "Het zat niet mee vandaag. Ik had ook het gevoel toen ik een aantal keer hard uithaalde, dat het slechts een rolletje was. Heel raar." El Gamali was misselijk van de overtreding op hem, de noppen waren nog duidelijk te zien in zijn been en hij had moeite met lopen. "Na die overtreding werd ik misselijk en ik heb het nu nog steeds. Ik heb even een sportdrankje gehaald, en hoop dat het zo weg is."

RBC komt aanstaande woensdag alweer in actie. Dan is zondag eersteklasser DOSKO de tegenstander in het Atik Stadion. Aankomend weekend gaat de Roosendaalse ploeg verder met het bekertoernooi. Dan speelt RBC thuis tegen WHS.

MZC'11 - RBC 1-1 (0-1)