Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC begint bekertoernooi met uitduel tegen MZC'11

Gepost door:Dennis // 2022-09-02 16:05:49 // 874 keer bekeken

RBC begint morgen aan haar eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2022/2023. De Roosendaalse ploeg komt zaterdagavond om 19:30 uur in actie tegen MZC'11 uit Zierikzee. Het is het eerste duel in de groepsfase, die naast MZC'11 en RBC ook SC Gastel (competitiegenoot) en zaterdag tweedeklasser WHS bevat.

De ploeg uit Zeeland eindigde afgelopen seizoen op de vierde stek, een plek die RBC eveneens wist te bereiken. Net als de Roosendalers verloor MZC'11 het eerste duel in de nacompetitie, waardoor ook zij tweedeklasser bleven. De Zeeuwen speelden tot nu toe vier oefenduels, waarin er twee maal werd gewonnen van zaterdagderdeklassers en twee maal werd verloren, onder andere van Kloetinge O23.

RBC opende de voorbereiding met een oefenduel tegen zondag derdeklasser SC Emma. De club uit Dordrecht werd met 7-1 verslagen. Afgelopen zaterdag was zondag eersteklasser de tegenstander. Het duel eindigde in 1-1. "Het was een interessante wedstrijd," zo opent hoofdtrainer Ruud Pennings. "De tegenstander speelde voor rust in een 4-4-2 formatie en na de rust in een 4-3-3 opstelling, met de punt naar voren op het middenveld. Daarin zijn we niet van de wijs geraakt. Dat zegt ook veel over de spelers hoe zij dat soort dingen tijdens het duel oplossen. We hebben veel arbeid moeten leveren, en daar ging het mij ook om. De spelers hebben volle bak gegeven en meerdere spelers hebben de kans gekregen om zichzelf te tonen. Het resultaat was uiteindelijk onderschikt, al had ik natuurlijk graag gewonnen."

SC Kruisland haalde een aantal nieuwkomers voor dit seizoen. Onder andere de topschutter van Halsteren, Idabdehlay, maar ook zes spelers van Goes. De spits was aardig in de tang bij Perry Bierkens en Anass el Gamali. "Ja, dat zeker. Zij waren redelijk compleet, alle nieuwkomers deden mee. Zij hebben zich versterkt, maar wij ook. Kruisland heeft veel spelers, dus daar zullen moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Twee goede spitsen, en dan is de vraag of je ze allebei gaat opstellen of toch een 4-3-3." Wat opviel tijdens het duel is dat vooral in de eerste helft de verdediging van Kruisland niet goed stond, en de aanval er eigenlijk zo doorheen kon lopen. Een opvallend gegeven. "Ja, daar hebben wij misschien niet optimaal van geprofiteerd, want daar lagen in de eerste heflt een hoop mogelijkheden om verder uit te lopen."

 Morgenavond staat het eerste bekerduel op het programma. Leuk om in Zeeland te beginnen? "Mij maakt het niet zoveel uit. Wij hebben twee Zeeuwse ploegen erbij, en een Brabantse." Wat weet je van de tegenstander? Als voormalig coach van verschillende Zeeuwse ploegen neem ik aan dat je een goed beeld hebt van MZC'11? "Ik ken een aantal spelers van die ploeg. Ze hebben het een aantal jaren na de fusie moeilijk gehad, maar afgelopen seizoen hebben ze het gehele jaar meegedraaid. Ze hebben een paar snelle jongens die een doelpunt kunnnen maken. Die hebben wij overigens gelukkig ook." Ben je gespannen voor morgen, toch de eerste officiële wedstrijd? "Echt gespannen niet, maar het gaat nu wel ergens om. Het is nog wel onderdeel van de voorbereiding, want met slechts twee oefenduels gespeeld heb ik nog geen compleet beeld van iedereen." Je geeft zelf al aan dat het onderdeel is van de voorbereiding. Hoe kijk je naar het bekertoernooi? Ga je dit serieus aanvliegen of laat je het gaan als de competitieresultaten er last van zouden kunnen hebben? "Het toernooi nemen wij serieus. Normaal gesproken is - als de competitie even stil ligt - een bekerwedstrijd ingelast in het weekend. Uiteraard kan ik er wel voor kiezen, als die mogelijkheid er is, om voor andere spelers te kiezen in de beker dan in de competitie. Dit is absoluut geen verslechtering, want wij hebben een goede groep. Wij willen elke bekerwedstrijd winnen, tot we uiteindelijk de finale bereiken." Heb je zelf al eens in de finale gestaan met een van de clubs die je getraind hebt? "Met Vlissingen heb ik twee maal de finale gehaald, maar helaas ook twee maal verloren. Als speler heb ik wel een aantal keer de KNVB beker gewonnen."

Bij RBC zijn er nog wel enkele personele problemen. Marwin Reuvers en Rhomar Boudzra zijn weer terug en zijn inzetbaar, aanvallend heeft Pennings wat minder smaken. "Jay-Jay Meierdres kan morgen niet spelen, hij kreeg een ijsbeentje te verwerken in het duel met Kruisland. Die houden we aan de kant. Ditzelfde geldt voor Emile Linkers. Die heeft een verrekking aan de bovenbeen opgelopen. Hij heeft gisteren wel mee kunnen trainen, maar we gaan hem nog niet belasten met een wedstrijd." Mooie kans voor de aanvallers om zich te laten zien. "Ja, uiteraard." Naast bovengenoemde aanvallers is ook doelman Matthias Deleij niet van de partij vanwege privé-omstandigheden.

Het duel tussen RBC en MZC'11 begint om 19:30 uur in Zierikzee. Het duel tussen SC Gastel en WHS begint dezelfde dag al om 12:30 uur. 




Reacties

Rbctolberg

2022-09-03 00:08:35

Succes mannen!! 

RBCdeLuiten

2022-09-03 07:15:29

Come on boys!

Volta

2022-09-03 21:17:09

De minuten beginnen te dringen met 1-1. Hoe we een draak van een wedstrijd nog kunnen omdraaien? Mitchel en Tom er in nu. Kom op