RBC speelt gelijk tegen SC Kruisland

Gepost door:Dennis // 2022-08-29 12:59:03 // 1694 keer bekeken

RBC heeft het tweede en laatst oefenduel alvorens de Roosendaalse ploeg aan het bekertoernooi begint gelijk gespeeld. Tegenstander SC Kruisland, dat dit seizoen uitkomt in de zondag eerste klasse, kwam na het openingsdoelpunt van Zé Lucasin de tweede helft via Fouad Idabdelhay terug in de wedstrijd. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef het bij 1-1.

RBC mistte een aantal spelers voor dit duel. Marwin Reuvers en Rhomar Boudzra zijn een weekend weg. Karim Didi was een vraagteken, evenals Zé Lucas. Die laatste kon echter wel spelen. Didi kwam er in de slotfase nog in. Doelman Matthias Deleij speelde het gehele duel. De achterhoede werd gevormd door Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali en Lars Traets. Het centrum had de taak om de gevaarlijke Idabdelhay in bedwang te houden en slaagde daar vrijwel het gehele duel in. Bierkens en El Gamali speelden een uitstekend duel en wisten nagenoeg elk duel te winnen. Door de afwezigheid van Reuvers schoof Jordi Ewanena door naar het middenveld. Samen met Mitchell Schilperoord en Randy Elst vormden zij de tussenlinie. Ewanena speelde erg goed, zowel aanvallend als verdedigend. Ondanks zijn lengte is hij fysiek sterk en niet van de bal te zetten. Schilperoord moest de eerste helft wennen aan het tempo, maar groeide gedurende het duel en wist in de tweede helft een puike wedstrijd op de mat te leggen. Elst wist met een aantal voetbewegingen zijn klasse weer te tonen. In de punt begon Zé Lucas, en op de flanken stonden Emile Linkers en Jay-Jay Meierdres.

RBC liet het iniatief over aan Kruisland, dat dit dankbaar in ontvangst nam en regelmatig probeerde het fort van de Roosendalers te doorbreken. Kansen leverde dat nauwelijks op. Een aantal pogingen gingen hoog over of naast. De thuisploeg was in de tegenstoten wel gevaarlijk. Waar de verdediging van RBC zeer stabiel oogde, was dat bij de streekgenoot allerminst. Regelmatig waren er enorme gaten, wat uiteindelijk resulteerde in de openingstreffer. Een aanval die werd opgezet via Ewanena en Meierdres belandde uiteindelijk bij Zé Lucas. Die laatste wist met een subtiele loopbeweging weg te lopen bij zijn directe tegenstander, wat Meierdres optimaal benutte met een steekpass. Zé Lucas kapte een aantal keer en zette de verdediger van Kruisland op het verkeerde been. De Braziliaan wist met zijn linker in de verre beneden hoek uiterst knap de 1-0 binnen te schieten. 



Zé Lucas brengt RBC op voorsprong na een goede aanval via Ewanena en Meierdres.

Na de openingstreffer probeerde RBC snel de voorsprong te verdubbelen, omdat het organisatorisch nu erg broos was bij Kruisland. Linkers wist op links Zé Lucas te bereiken en die laatste schoot op de benen van de keeper. Bij de rebound zaten Meierdres en Linkers elkaar in de weg, waarna de keeper de bal kon oppakken. Daarna werd Zé Lucas opnieuw weg gestoken, in de zestienmeter werd hij vervolgens neergelegd. De scheidsrechter wuifde een strafschop echter weg. Na de aanvalsdrang van de thuisploeg nam Kruisland het heft weer in handen. Een schot dat over ging en voorlangs waren de enige noemenswaardige wapenfeiten tot de rust.

In de tweede helft wisselde trainer/coach Pennings een aantal spelers. Anwar Tarfit, Imran Echambit en Tom de Bonte kwamen het veld in. Kruisland schroefde het tempo nog verder op, waardoor RBC enigszins in de verdrukking kwam. Het leidde niet tot grote kansen, die kwamen vooral uit standaarsituaties. Een vrije trap belandde op de paal en een kopbal ging voorlangs. Twintig minuten voor tijd kwam Kruisland op gelijke hoogte. Bierkens wist een voorzet eruit te halen, maar in tweede instantie werd Idabdelhay wel bereikt, die in de verre hoek de stand weer gelijk trok. In de slotfase kreeg de Roosendaalse ploeg nog een kans op de voorsprong toen de ingevallen Didi via een vrije trap het hoofd van Bierkens wist te bereiken, die tegendraads inkopte maar zijn inzet gekeerd zag worden. In de blessuretijd was er weer een strafschopmoment. De Bonte wilde een verdediger passeren door terug te kappen, waarna de bal tegen een hand kwam. De scheidsrechter wuifde ook dit incident weg en gaf een hoekschop dat niets opleverde.

Aankomend weekend begint RBC aan het bekertoernooi. De Roosendalers ontmoeten dan MZC'11 op 3 september. In Zierikzee begint het duel om 19:30 uur.

RBC - SC Kruisland 1-0 (1-1)
1-0 Zé Lucas
1-1 Idabdelhay

Opstelling RBC: Deleij; Said (Assenberg), Bierkens (c), El Gamali, Traets; Ewanena, Schilperoord (Didi), Elst (Echambit); Linkers (Tarfit), Zé Lucas (De Bonte), Meierdres (X. van Hove)




Reacties

Kalsdonk

2022-08-27 23:44:42

Prima resultaat en als ik het verslag zo eens lees deden we helemaal niet onder voor kruisland. Kruisland gaat in mijn ogen in de bovenste regionen spelen in de 1e klasse. Als wij ons daar dan aan kunnen meten betekent dit dat we een prima selectie hebben. Vooral als je dan ook nog een meeneemt dat didi en reuvers niet de hele wedstrijd speelde/er niet bij was.

Volta

2022-08-28 00:38:01

We werden regelmatig teruggedrongen in een echte oefenwedstrijd. Het was niet best aan beide kanten. Vooral het  handjevol kansen toeschouwers stelde teleur.  Volgende weken zijn we gelukkig complex beloven meer

Rbcfan

2022-08-28 08:03:57

Eerste helft was redelijk qua niveau en had er een grotere voorsprong ingezeten, was een zuivere strafschop overigens welke de zwakke leidsman niet zag. Tweede helft stelde teleur, Lucas en Elst eruit waardoor het slordiger was. Kruisland had geen recht op de winst want gelijkspel was gezien tweede helft terecht. Nog aardig wat werk te verrichten vooral ook op conditioneel gebied

Kalsdonk

2022-08-28 11:55:17

@volta de lage toeschouwers zijn natuurlijk wel te verklaren in de zin dat het vakantie is dus veel mensen weg zijn plus dat er een groot aantal feesten/festivals waren zoals bv rooskleurig in het vrouwenhof. Verder trekken oefenwedstrijden over het algemeen natuurlijk al minder toeschouwers als competitie wedstrijden. 

Willempie

2022-08-28 16:46:41

Toeschouwers komen wel weer als het voor het echte gaat. Bekerwedstrijden zijn ook verkapte oefenwedstrijden. In totaal nog 4 wedstrijden tot de competitie start. Said, Ewanena, Linkers en Ze Lucas vielen mij positief op. Als De Bonte erin staat of komt moet men wel anders gaan spelen dan wat ze gisteren deden.

Rbcsupport

2022-08-28 19:10:16

Sorry hoor dat ik dit nu ga zeggen,maar het is elke keer een anderen reden waarom er niet veel toeschouwers aanwezig zijn...

Als ze vanaf het begin van de over gebleven voltaside bij elkaar waren gebleven.
Hadden we nu jarenlang een prima sfeergroep gehad!
Was het weer ouderwets gezellig, en stond RBC een paar klasse hoger!
 

Boegieman

2022-08-28 19:47:06

Kruisland heeft ook niet veel toeschouwers aanhang (bijna alleen sponsoren, maar die gaan niet zo snel naar oefenwedstrijden en uitwedstrijden).

Maar iedereen heeft een andere mening 

RBC - Beek-Vooruit 1e competitie thuiswedstrijd, dan kunnen we verder kijken over de toeschouwersaantal.

Volta

2022-08-28 21:22:33
Deze reactie is verwijderd door een moderator
Willempie

2022-08-29 11:38:24

Wat was er overigens nog over van de echte 'Volta' de laatste 2-3 jaren Jupiler League? Ook niet veel hoor. En als er meer man/gezelligheid zou zijn hadden we echt niet een paar klassen hoger gespeeld. Onzin!

De tijden veranderen. Over de hele linie zijn er minder toeschouwers in het amateurvoetbal de laatste tientallen jaren. Het is niet meer zoals in de jaren 60,70,80, hoor.

Kijk eens wat er momenteel staat bij o.a. Hoek, Baronie (3de divisie) en Halsteren (4de divisie)....

 

 

Willempie

2022-08-29 12:14:53

Overigens, waar ze die scheidsrechter weer vandaan hebben getoverd... Niet consequent, niet te volgen wat wel en niet kan. Twee pingels onthouden. Duidelijke overtreding in de eerste helft op Zé Lucas en een duidelijk strafbaar hands van een Kruisland speler diep in de tweede helft. Daarna ging hij bijna alles nog in het voordeel van RBC fluiten (iets goed te maken?)

Overigens kwam Xander van Hove er nog in voor Meierdres een paar minuten voor tijd. Zie dit niet bij de opstelling staan.

 

Dennis

2022-08-29 13:00:21

@Willempie,

Dank voor de aanvulling. Xander is toegevoegd 

Adje

2022-08-29 21:02:33

Ben het helemaal eens met Willempie bertreft het toeschouwersaantal en het zogenaamde sfeervak. dat laatste is er niet meer en dat komt er ook niet meer. Amateurvoetbal is totaal niet te vergelijken met betaald voetbal behalve misschien als je in de 2e divisie speelt, maar dan nog twijfel ik daaraan.

We moeten blij zijn met de toeschouwers die we hebben, de ene keer wat meer dan de andere keer, ik ben er ook niet elke wedstrijd, soms meer niet dan wel, maar waar ik ook ben, ik volg RBC hoe ik maar kan en ik denk stiekum dat dat voor veel oude RBC supporters geldt.

Zuidzijde

2022-08-31 13:41:11

Mogelijk is de speeldag op zaterdag en nieuwe boost voor het publiek.Met behoud  van de huidige klasse natuurlijk. Zie voorbeeld Terneuzen.

 

 

Dennis

2022-08-31 15:47:28

@Zuidzijde, 

Momenteel is RBC nog afhankelijk van de tegenstander of die op zaterdag wil spelen. Dit veranderd als het goed is volgend jaar tot en met de eerste klasse. De competities worden van de 3de divisie tot en met de eerste klasse gemengd, en dan heeft de thuisploeg de optie om voor zaterdagavond te kiezen bijvoorbeeld.

En wat Ad zegt, daar ga ik ook in mee. Veel oud-supporters volgen de club op afstand, soms noodgedwongen. Zij pakken af en toe een wedstrijdje mee. En dat is alleen maar goed. 

De bezoekersaantallen (uniek) hier op de website zijn bijna verdubbeld dit jaar en die trend lijkt zich voort te zetten. Het aantal sponsoren blijft groeien en we hebben naar mijn idee een goed uitgebalanceerde selectie. Helaas is promotie vorig seizoen misgelopen, maar het is zaak nu om sportief ook de stappen te zetten. Maar heb groot vertrouwen in de groep.

 

Hup RBC

Rbcsupport

2022-09-01 19:50:19

Oké ik heb het opgegeven.
Ik had gewoon graag met de groep overgebleven volta-siders een sfeervak willen creeeren.
Gewoon lekker op Vak OC staan samen met de overgebleven voltasiders en RBC naar voren roepen.
Maar als jullie daar niks voor voelen, oké...

Het had toch uniek kunnen zijn, het enigste sfeervakje van heel de amateur wereld in Nederland?

RBC heeft nooit een grote aanhang gehad, en te klein om echt fanatiek te kunnen zijn...
In het seizoen 2004/2005 had het echt wat kunnen worden, maar helaas kwam daarna het seizoen erop een degradatie......
Massa mensen stonden er toen op de voltaside en de tribunes er om heen die RBC naar voren schreeuwde.
Dromen mag altijd van die tijd, helaas is het niet meer werkelijkheid....
En hobbelen we liever met z'n allen achter de trend aan ''RBC fans doen mee met derest v/d amateur clubs en zijn stil langs de zij-lijn''

Oké is goed.