Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

38%
Ik kijk het nog even aan

2%
Af en toe

6%
Ik denk het niet

54%

Stemmen: 110

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

De Luiten Voetbal en Volkswijk | Teaser Trailer | Documentaire

Gepost door:Dennis // 2022-07-29 13:51:16 // 636 keer bekeken

De afgelopen periode is Floyd Aanen van MediAanen Productie druk bezig geweest met een documentaire over Kalsdonk, dat als een rode draad door het ruim honderdjarige RBC loopt. 

De docu is nog niet helemaal af, maar Floyd heeft alvast een teaser in elkaar gezet die hij gisteren deelde met de wereld. 'Kinderen van Kalsdonk zijn enigszins berucht...'

Bekijk hier de teaser:
Reacties

Kalsdonk

2022-07-29 14:29:40

Goed werk Floyd, mooi om te zien hoe jij (samen met Erik) je blijft inzetten voor RBC!

EricK

2022-07-29 11:32:31

Onwijs gaaf dat er mensen zijn die zo gepassioneerd zijn en blijven over RBC. Iedereen weet natuurlijk dat Floyd mijn kameraad is, maar anders had ik dit ook gezegd. Extreem benieuwd naar het eindresultaat! 

Rbcsupport

2022-07-29 17:30:46

Achteraf was het misschien beter geweest als RBC op de Luiten was gebleven.
Dan zat het denk ik, rond deze tijd wel voller dan nu.
Dan was er opnieuw binding onstaan tussen de club en het volk.
 

Ouwegetrouwe

2022-07-29 20:48:36

Kijk nu al uit naar de docuentaire. Kslsdonk was een unieke wijk en een broeinest van RBC talent en supporters. De Kroningswijk was relatief klein en dat maakt het helemaal apart. Kijk naar het team dat in 1986 de bekerfinale speelde. De kern was van kalsdonk. De Sint Georgeschool was een echte RBC school met leraren als Noud Bominaar, Peter Claasen, Jack Vergouwen en Peter Luijckx. Al met al een mooie ruige wijk met bewogen mensen met de Luiten als ontmoetingspunt. Zelf weet ik nog de woensdagmiddagen, het pupillenvoetbal. De geur van de koekjesfabriek van Baartmans, de plek waar later Romein Staalbouw ontstond. De naam die prijkte op misschien wel de mooiste shirts ooit. Onze Kalsdonkse trots als Voets en de Molenaars zij liepen later in die shirts te juichen voor de Volta site. Mooie tijden, kijk naar het shot van de voltastraat in de teaser. Die kampioensfilm is puur genot voor voetbalromantici. Dat RBC niet in kalsdonk bleef mag en is dan wel jammer maar dat kon niet anders. Laten we kalsdonk koesteren als een uniek stuk geschiedenis met een unieke club met unieke supporters. En ja ik speelde bijna talentoos jaren in de jeugd van RBC, scoorde ooit op het hoofdveld en zat op die Sint Georgeschool. Ich bin ein Kalsdonker sprak ooit een Amerikaanse president.

Rbcsupport

2022-07-29 22:12:55

Jammer heel jammer dat ze daar op een duur weggingen.
Vroeger was RBC echt een volksclub, wat jammer genoeg een beetje anders werd met de verhuizing naar de Borchwerf...
Voor mij hadden ze dat stadion mogen renoveren!
Gewoon ''gezellig naar de Luiten toe" 

Ouwegetrouwe

2022-07-29 22:41:27

Dat was niet te betalen en aan de kant van de telefoonstraat mocht sowieso niet gebouwd worden.dus zo je alleen de oude teletribune die totaal versleten was en de zwaanhoef overhouden. Staanplaatsen moestwn gesloten worden.