Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

38%
Ik kijk het nog even aan

2%
Af en toe

6%
Ik denk het niet

54%

Stemmen: 110

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest oefenduel met FC Eindhoven

Gepost door:Dennis // 2022-07-06 23:01:12 // 1464 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel met FC Eindhoven verloren. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie van vorig seizoen was met 0-6 te sterk. In de eerste helft kreeg de Roosendaalse ploeg, die voor deze gelegenheid onder leiding van Robert Maaskant stond, enkele kansen om tot scoren te komen. In de tweede helft schroefde Eindhoven het tempo omhoog met een compleet nieuwe ploeg, terwijl Maaskant's bank gelimiteerd was, waarna de ploeg van Rob Penders er nog vijf wist te maken. 

Bij RBC begon Mike Gianotta in de goal, vanwege de afwezigheid van de doelmannen Matthias Deleij en Owen Braeckmans. Gianotta, die binnenkort weer richting Amerika vertrekt, was gevraagd of hij nog één duel mee kon doen in verband met de afwezigheid van beide goalies. Ook Jong RBC-doelman Stephan Beekman was bij de selectie gehaald om als tweede goalie te fungeren. Zij waren niet de enige spelers die bij de selectie waren gehaald. Ook Lars de Voogd werd voor de zoveelste keer gebeld om aan te haken, omdat Perry Bierkens niet kon spelen vanwege een blessure. Tayeb Lakbir kreeg eveneens een belletje om zich te melden in het Atik Stadion. De jongeling, die vorig seizoen vier maal doel trof in de competitie, komt dit seizoen namelijk uit voor ASWH O23. Anass el gamali ontbrak ook, hij zit nog een schorsing uit. Het geeft meteen de krapte van de selectie weer. In de verdediging begon Flinn Assenberg als rechtsback, De Voogd stond naast Karim Didi in het centrum en nieuweling Jordi Ewanena startte als linksback. Marwin Reuvers, Rhoman Boudzra en Randy Elst vormden het middenveld. Voorin begonnen Jay-Jay Meierdres, Zé Lucas en Anwar Tarfit.

RBC opende het duel sterk en leek binnen één minuut op voorsprong te komen. De doelman van FC Eindhoven wachtte te lang om de bal weg te werken, waarna Zé Lucas zijn voet er tussen kreeg. De Braziliaan kreeg twee mogelijkheden om de thuisploeg naar een 1-0 stand te schieten. Eerst kon de keeper nog redding brengen en in tweede instantie werd de rebound met sliding door een verdediger weggewerkt. Vlak daarna was RBC weer dichtbij een voorsprong. Meierdres was zijn directe tegenstander de baas en kon net niet de inlopende Tarfit bereiken. In de daaropvolgende corner wist de Eindhovense doelman redding te brengen op een schot van Didi in de korte hoek. 

Waar RBC mogelijkheden onbenut liet, daar had de ploeg van hoofdtrainer Rob Penders slechts één kans nodig om de score te openen. Een voorzet vanaf links werd tegen de paal gewerkt, waarna de rebound alsnog een goal opleverde. Maaskant moest vlak daarvoor noodgedwongen wisselen. Zé Lucas liep een blessure op en kon niet verder. Eindhoven kreeg na de openingsgoal enkele kansen om de stand naar 0-2 te brengen, maar een omhaal ging over en een vrije trap spatte uiteen op de paal. Ondanks het krachtverschil - zeker als Eindhoven even aanzette - wist de Roosendaalse ploeg tot het eind van de eerste helft gevaar te stichten. Elst leek op weg naar de gelijkmaker, maar na een lichte duw van een verdediger kon de keeper redding brengen en vlak voor rust kon hij de ingevallen Tom de Bonte vrij voor de keeper zetten, maar de hak van een verdediger voorkwam dat. Ook wisten enkele nieuwe spelers zich goed te onderscheiden. Ewanena was zijn directe tegenstander een aantal keer de baas door functionele voetbewegingen en ook Meierdres maakte het zijn directe tegenstander moeilijk. Het centrum stond evenseens goed met De Voogd en Didi. Vooral die laatste bleef het gehele duel goed overeind en wist meerdere malen aanvallen onschadelijk te maken.

Na de rust bracht Penders een compleet nieuw elftal in. Maaskant wisselde ook enkele spelers, maar wat RBC in de eerste helft nog wel kon brengen, lukte in de tweede helft niet meer. Eindhoven schroefde het tempo flink omhoog en kwam via een penalty al heel snel op 0-2. De Roosendaalse ploeg wist geen gevaar meer uit te richten. Didi's vrije trap was het enige noemenswaardige wapenfeit. Eindhoven wist nog wel vier maal tot scoren te komen. 

RBC - FC Eindhoven 0-6 (0-1)
0-1 Rottier
0-2 Sanoh
0-3 Ooninckx
0-4 Kogeldans
0-5 Enokpa
0-6 Dorenbosch

Opstelling RBC: Gianotta (Beekman); Assenberg (Schilperoord), De Voogd (Ewanena), Didi (c), Ewanena (Traets); Reuvers, Boudzra (Lakbir), Elst (Echambit); Tarfit (Elst), Zé Lucas (De Bonte/ Van Hove), Meierdres
Reacties

Willempie

2022-07-06 22:50:57

De achilleshiel is wel duidelijk .....

IvoZ

2022-07-06 23:03:11

Dat je een keer verrast wordt door blessures, vertrekkende spelers en een smalle selectie kan gebeuren. 

Maar bij RBC gebeurt het IEDER jaar. 

Het is gewoon ontzettend dom. Waarom niet iedere positie 2x bezetten en met 22 spelers het nieuwe seizoen ingaan? We ballen niet meer in de 5e klasse he. De lat mag wel wat hoger liggen. 

 

Adje

2022-07-06 23:10:24

Met het elftal wat voor de rust op het veld stond, was het nooit 0-6 geworden. 1e Helft veel goeie dingen gezien met Didi als absolute uitblinker.

Kalsdonk

2022-07-07 07:39:18

Ik vond de eerste helft inderdaad ook een sterke helft. Jammer van de 0-1 want 0-0 was niet onterecht geweest. Ik vond buiten didi ook jordi een zeer sterke indruk maken en ook lucas was aanwezig. Spijtig dat hij geblesseerd uitviel had hem wel langer willen zien.

Willempie

2022-07-07 18:02:35

@IvoZ. Ze willen niet komen. Ze weten ook wel dat er geen achtervang is met een op goed niveau spelend 2de team en of O-23. En het niet promoveren heeft ook niet meegewerkt. Anders waren er echt nog wel 2 of 3 gekomen. Ik hoop het beste voor volgend seizoen maar vrees dat het hem weer niet gaat worden. Realisme.

IvoZ

2022-07-07 22:55:54

@Willempie

Het is ook een mentaliteitskwestie. Spelers willen niet meer knokken voor hun plekje in een team. Dan maar een niveautje lager en een gegarandeerde basisplaats. Ook willen veel spelers niet meer op zondag spelen. Zaterdag een potje ballen en dan gewoon op stap of naar een feestje kunnen. 

We moeten nu al naar Rotterdam en den Haag. Ik vrees dat je op enig moment toch naar de zaterdag moet switchen. Vroeger moest je dan onderaan instromen. Je kan nu horizontaal oversteken geloof ik. Daar moet RBC maar eens heel goed over na gaan denken. 

Als je in een wedstrijd tegen profs al overal spelers vandaan moet plukken, dat is toch zonde. 

Ouwegetrouwe

2022-07-08 07:22:33

Ivo, de knvb komt met gemengde klassen van zaterdag en zondagvoetbal. Dus dat gast vanzelf veranderen, met het oude licht konden we nooit op zaterdagavond spelen en dat is nu ook anders

Ouwegetrouwe

2022-07-12 07:57:18

de foto's:

 

https://myalbum.com/album/MVYoem98wvvP