Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Eerste training voor wedstrijd tegen Eindhoven

Gepost door:Dennis // 2022-07-01 17:49:47 // 1643 keer bekeken

RBC speelt aankomende woensdagavond een oefenduel tegen de profs van FC Eindhoven. De 'nieuwe' Roosendaalse ploeg kwam gisteravond voor het eerst bij elkaar op het trainingsveld. Voor de gelegenheid werd uitgeweken naar het kunstgrasveld op het sportpark van NSV uit Nispen. Trainen in het Atik Stadion is momenteel nog niet mogelijk, omdat vandaag is begonnen met het aanleggen van het kunstgrasveld.

Tijdens de eerste training  waren alle nieuwkomers, behalve de laatste twee spelers die vanuit RBC O23 (Lars Traets) en RBC O17 (Bilal Elkadi) zijn toegevoegd aan de selectie, aanwezig. Doelman Matthias Deleij ontbrak. Mike Gianotta was voor de gelegenheid aanwezig, hij is gevraagd om nog even aan te blijven aangezien hij broodnodig is in het duel met FC Eindhoven. Deleij en doelman Owen Braeckmans zijn volgende week woensdag namelijk niet aanwezig. 

Vooral voorin heeft RBC extra materiaal erbij gekregen. Perry Bierkens is niet meer de grootste speler, aanvaller Tom de Bonte is nog een kleine kop groter als de centrale verdediger. "Goed dat hij bij ons in het elftal zit," liet Bierkens lachend na afloop weten. Met Zé Lucas heeft RBC een snelle, beweegelijke aanvaller erbij, datzelfde geldt voor Jay-Jay Meierdres. De training werd gedeeltelijk in de regen afgewerkt. Zé Lucas, die net weer terug is na familiebezoek in Brazilië, is niet anders gewend hier. "Toen ik twee jaar geleden hier op vakantie was, regende het ook veel," zo liet hij na afloop weten. Naast dat er veel gelachen werd was er ook tevredenheid over de training zelf. "Zeker zo voor een eerste keer was het prima," zo liet Bierkens weten. Ook hoofdtrainer Ruud Pennings liet zijn licht schijnen. "Met de nieuwe groep hebben we veel kwaliteit in huis." Heb je de opstelling doorgegeven aan Robert Maaskant voor de wedstrijd met Eindhoven? "Ik heb het doorgegeven inderdaad, ook wie er gewisseld dient te worden en wanneer. Zo krijgt iedereen speeltijd."

RBC-selectie eerste training seizoen 2022/2023
Een gedeelte van de RBC-selectie aan het werk. Flinn Assenberg (l), Marwin Reuvers, Mitchell Schilperoord, Zé Lucas (r) en Jordi Ewanena

Aankomende woensdag speelt RBC het oefenduel met FC Eindhoven. Afgelopen seizoen wist de Roosendaalse ploeg op voorsprong te komen tegen FC Dordrecht, competitiegenoot van Eindhoven. Anwar Tarfit nam toen de openingsgoal voor zijn rekening. Het duel werd toen wel met 1-3 verloren. De Roosendaalse ploeg staat aanstaande woensdag eenmaal onder leiding van Robert Maaskant. Maaskant wist RBC twee maal naar de Eredivisie te brengen. De laatste wedstrijd tussen RBC en Eindhoven eindigde in een 1-2 overwinning voor de club uit de gelijknamige stad. Bij RBC ontbreken aanstaande woensdag de doelmannen Deleij en Braeckmans. Mike Gianotta is daardoor gevraagd om nog eenmaal mee te doen. Ook Jong RBC-doelman Stephan Beekman is beschikbaar. Hij kwam afgelopen seizoen over van zaterdag derdeklasser De Bevelanders. Ook hij maakte een sterke indruk tijdens de training, zo liet trainer Pennings hem ook na afloop weten. Anass el Gamali is nog niet inzetbaar, zijn schorsing loopt halverwege augustus af en sluit dan weer bij de groep aan. Voor de rest is iedereen aanwezig en inzetbaar. 

het duel tussen RBC en FC Eindhoven begint om 19:00 uur in het Atik Stadion. 




Reacties

Boegieman

2022-07-04 18:03:51

Eindelijk een wedstrijd tegen onze Belgische vrienden (die soms ons gesteund heb met supporters) 

Zaterdag 23 juli 19:00 RBC - KSK Beveren

 

Kalsdonk

2022-07-04 19:24:02

Top dat dit eindelijk geregeld is inderdaad ben die week helaas op vakantie

Mr.RBC

2022-07-04 19:27:01

Mooi initiatief doorgezet na lang wachten Wederom positief 

Rbcsupport

2022-07-04 20:35:59

Tegen Beveren dat is wel een reactie waard!
Misschien komt Huub dan ook wel kijken!

( Ziggezagge Huub staat tegenwoordig elke zaterdag op het sportpark in Beveren)

Rbcsupport

2022-07-04 20:40:31

Of bijna elke zaterdag , hij gaat iniedergeval tegenwoordig bij SKB kijken

Rbcsupport

2022-07-04 20:56:30

Het kan zomaar de laatste keer zijn , dat RBC tegen Yellow Blue Sk Beveren speelt.


Historisch akkoord: Waasland-Beveren wordt weer SK Beveren
Bron https://sporza.be/nl/2022/06/07/historisch-akkoord-waasland-beveren-wordt-weer-sk-beveren~1654585486738/

Mr.RBC

2022-07-05 09:47:18

Via KSK Beveren nieuws: 

"Update wedstrijd RBC.

Gisteravond werd ons meegedeeld door RBC dat de wedstrijd door omstandigheden niet zal kunnen plaatsvinden.

De start van de voorbereiding blijft aldus ongewijzigd met aanvang van de trainingen op woensdag 20 juli."

Boegieman

2022-07-05 10:36:50

Jammer 

(hoop dat de wedstrijd ooit wordt gespeeld)

Rbcsupport

2022-07-06 15:11:30

Hoeveel man staat er vanavond op de voltaside?