RBC verliest in Udenhout en kan op vakantie

Gepost door:Dennis // 2022-06-12 20:11:42 // 4885 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de halve finale van de nacompetitie te bereiken. Daar was winst voor noodzakelijk vanmiddag, maar thuisploeg SVSSS was met 4-2 te sterk. De Roosendalers raakten in de tweede helft drie maal het aluminium, maar drie maal zag Giovanni Moerland zijn inzet weer terug het veld in stuiteren. Door de nederlaag speelt de Roosendaalse ploeg komend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Overigens liet Gerson Pisas verstek gaan, hij was niet mee afgereisd richting Udenhout.

Trainer/coach Ruud Pennings kon een beroep doen op eerste doelman Matthias Deleij. Hij zou vanaf minuut één ook het doel bewaken. Achterin had Pennings voor de meest krachtig, denkbare defensie gekozen. Mitchell Schilperoord startte als rechtsback, Perry Bierkens en Karim Didi vormden het centrum en op linksback stond Giovanni Moerland opgesteld. Voor de verdediging stond Marwin Reuvers als voorpost. Het middenveld werd verder gecomplementeerd met Imran Echambit en Randy Elst. In de punt stond Kruf die op rechts werd geflankeerd door Anwar Tarfit en op links jongeling Bilal Elkadi. Op Pisas kon geen beroep gedaan worden en ook Tayeb Lakbir was niet inzetbaar vanwege een enkelblessure die hij opliep in het duel met FC Tilburg (4-4 gelijk).

RBC opende sterk in Udenhout en nam het initiatief vanaf de eerste minuut. Een schot van Elst uit de tweede lijn werd gekeerd en Moerland zag een vrije trap uit het doel gebokst worden. De grootste kans was voor Kruf. Hij werd nu vanaf rechts bediend door Tarfit die hem met een goede voorzet wist te bereiken. RBC's nummer negen schampte de bal naar de verre hoek, waar de keeper net met zijn hand de bal tot corner kon verwerken. Na de kansen van RBC nam de thuisploeg het over en kwam vaker voor het doel van Deleij. Enkele gevaarlijke aanvallen leken zich te ontplooien, maar elk schot werd voordat het Deleij bereikte geblokt door de RBC-verdediging. Eenmaal ging RBC in de fout op het middenveld wat meteen een grote kans inleidde. De aanvaller van SVSSS schoot echter in kansrijke positie op de bovenkant van de lat. 

Doordat SVSSS meer ruimte weggaf kon RBC in de omschakeling counteren. Echambit schoot vanuit één van die counters over en Tarfit schoot hoog over toen Elst hem wist te bereiken. Door de omzetting van Elkadi en Tarfit kwam de ploeg van Pennings weer terug in de wedstrijd. Het tandem Moerland - Tarfit liep beduidend beter. Een lange pass van Didi van achteruit kwam bij Tarfit terecht die de bal aan Kruf gaf, die wegdraaide en met een prachtige lob de keeper kansloos liet, 0-1. Een kleine vijf minuten later was het alweer gelijk. Didi nam een speler van SVSSS mee in zijn sliding, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Deleij zat in de goede hoek, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Vlak voor rust was het nog even druk voor Deleij, maar toen de bal werd weggewerkt door RBC werd er afgefloten voor de rust.

De rust duurde ontzettend lang, omdat er een RBC-supporter gevallen was van de tribune. De gearriveerde politie was snel ter plaatse, evenals twee ambulances. De rust duurde daardoor erg lang, en het was niet zeker of het duel uitgespeeld zou worden. Het duel werd pas na 16:00 uur hervat. Het elftal kwam gewijzigd aan de aftrap. Lars Traets kwam erin voor Elkadi, die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde, en daarmee veranderde de achterhoede. Moerland schoof door naar de aanval, Schilperoord startte de tweede helft als linksback en Traets nam de positie over van Schilperoord aan de rechterkant. Tarfit bleef op links staan en Moerland nam de positie aan de rechterkant over. SVSSS hoefde daardoor de gevaarlijke Kruf niet meer te neutraliseren, dat had RBC met de omzettingen al gedaan.

RBC opende het tweede bedrijf goed, een vrije trap van Didi werd door Kruf net voorlangs gekopt. Deleij moest daarna handelend optreden toen een aanvaller vrij voor hem kwam, maar de inzet belandde op het dak van het doel. Uit een corner was het wel raak. Deleij zat mis bij de tweede paal, raakte hem nog wel maar via een scrimmage belandde de bal in de korte hoek. RBC moest daardoor ineens in de achtervolging. Moerland schoot twee maal vlak achter elkaar op de lat, Elst schoot tussendoor voorlangs na een goede actie op de achterlijn en Didi zijn vrije trap ging voorlangs. Het was de opmaat naar de gelijkmaker toen via Kruf Tarfit in de gelegenheid werd gesteld om de 2-2 te maken. SVSSS kwam daarna weer op 3-2 toen voor de achterhoede Echambit twee spelers probeerde uit te spelen. Dat mislukte, en via een aantal schijven kon een aanvaller van de thuisploeg Didi uitspelen en vrij voor Deleij komen. Ook die laatste werd gepasseerd en opnieuw moest RBC in de achtervolging. Moerland schoot drie minuten voor tijd op de onderkant van de lat, maar verder kwam de Roosendaalse ploeg niet meer. Lange ballen werden niet gegeven, wisselen van buitenspelers om via strakke voorzetten nog wat uit te richten werd ook niet gedaan. Achterin werd er zoveel ruimte weggegeven dat elk moment het doek definitief zou gaan vallen. Na een counter kwam die er ook, een aanvaller kwam via rechts vrij voor Deleij waarna de 4-2 op het scorebord kwam. 

RBC kan de wonden likken en komend seizoen opnieuw beginnen. 

SVSSS - RBC 4-2 (1-1)
0-1 Kruf
1-1
2-1
2-2 Tarfit
3-2
4-2

Opstelling RBC: Deleij; Schilperoord; Bierkens, Didi (c), Moerland; Reuvers, Echambit, Elst; Tarfit, Kruf, Elkadi (Traets)
Reacties

Rbcfan

2022-06-12 19:48:28

catastrofe! Wat een deceptie en wat laten we het weer afweten. Hopelijk hersteld onze supporter dat is het voornaamste. Verder blijft het verwonderlijk hoeveel kansen er onbenut raken, te zwakke bank breekt op. Er zal aardig wat impuls bij moeten komen want anders volgend jaar geen kans op titel gezien wat andere clubs binnen halen 

Kalsdonk

2022-06-12 19:54:11

Zeer spijtig want deze uitslag was echt onnodig. Ik vind echambit een goede voetballer maar heeft heel vaak geen overzicht (kiest voor een passeeractie) waaruit balverlies word geleden. Hier uit kwam de 3-2 en eigenlijk ook de 4-2. Bij de laatste was het alleen niet een passeeractie maar een verloren duel. Ook de penalty in de eerste helft was onnodig en dan zat het geluk ook nog niet mee met het afwerken vandaag. Anwar speelde wel een zeer sterke wedstrijd overigens. 

Noud

2022-06-13 10:24:57

Huh?? Is de berichtgeving rondom de komst van cluphopper Jeroen Lumu ineens verwijderd? Hij paste zo mooi in het cluphopper-rijtje aardig De Bonte, Mereides, Ewanena...

Rbcsupport

2022-06-13 11:08:03

Gewoon een groep proberen te creeeren op de tribune.

Misschien in het midden van de zuidzijde , dan maakt het niet uit aan welke kant RBC voetbalt.

Dan komen de spelers op het veld , en dan kijken ze rechtvooruit en denken ze “hey wie zijn die gekken die zo tekeer gaan”

Rbchogerop

2022-06-12 20:08:28

En dan zullen we het eens hebben over Pisas. Die blonk uit in afwezigheid. Na vraag bleek dat meneer gestopt is. Gewoon de club in de steek gelaten in de belangrijkste fase van het seizoen. Wat een ontzettende oet...... clubhopper en zakkenvuller. Hopelijk houd RBC zijn loon in.  Laat dit de laatste speler zijn die zo iets flikt. Taak voor het bestuur dit soort figuren nóóit maar dan ook nooit meer aan te trekken.

Rbcsupport

2022-06-12 20:12:26

Aangezien ze in Wouw een nieuwe spits hebben gehaald.
Kan RBC mooi Maas ophalen.
Heeft een RBC verleden!
Promotie verzekerd!

Willempie

2022-06-12 20:16:10

@rbchogerop; dat weet je niet vantevoren. Dat is inherent aan het beleid wat gevoerd wordt. Spelers aantrekken van buitenaf.
 

Feit is, we zijn weer het lachertje... hopelijk promoveert Kruisland. Die wil je er niet bij hebben. 
 

speciale dank aan Braber, Hamdoune en Jaimy vd Weg. Toppers!

Ouwegetrouwe

2022-06-12 20:25:13

de  foto's:

https://myalbum.com/album/QRWyyNYoFziq

 

 

 

Willempie

2022-06-12 20:29:53

Braber kon zich niet inhouden buiten het voetbal en dan hou ik het nog netjes. 
 

als je naar de resultsten kijkt dan heeft Pennings het mss beter gedaan.

Rbchogerop

2022-06-12 20:29:58

Overigens is en was dit een teleurstellend seizoen met het absolute diepte punt op 5 december 2021. Dit koste ons 4 spelers en 4 punten. Dit is de rest van het seizoen ons blijven achtervolgen. Chapeau voor de selectie die deze klap hebben opgevangen. We zijn ver gekomen maar helaas waren de goden ons niet goed gezindvtegen VOAB. Laatste wedstrijden uit gespeeld en alles op de nacompetitie. Maar de gifbeker was nog niet leeg. Veel  kleine blessures maar alles op alles om iedereeen fit te krijgen en wat gebeurd er san 2 keepers er uit. Dan vandaag een wedstrijd  waar je veel beter bent maar helaas we weer het onderspit delven. Kortom een seizoen om snel te vergeten uithuilen en volgend jaar op nieuw beginnen. Mannen ik geloof in jullie en hoop dat we volgend jaar meer geluk en succes mogen hebben. Een rustig jaar zonder excessen. 

 

 

Rbchogerop

2022-06-12 20:32:43

Willempie vergeet je Kenny niet.

 

 

Willempie

2022-06-12 20:35:08

Kenny was er bij betrokken maar heeft niet geslagen.

Noud

2022-06-12 20:35:30

Wat een ongelofelijk dramatisch seizoen weer. We zijn gewoon weer terug bij af! Gastel, Victoria, Virtuele, waarschijnlijk Terneuzen...het is bijna gewoon 3e klasse wat we spelen komend seizoen. Mede door al die teams die naar de zaterdag gaan. 

Komend zijn de meeste potjes dicht bij huis en rond kerk, alleen vrees ik dat de selecties van onze tegenstanders simpelweg verder zijn als team of sterker ingekocht. Ons beleid is gewoon uniek slecht. Een voorzitter die er alleen maar op toeziet dat zijn zoon 1e keeper blijft, scouts die buiten Didi en Moerland geen kwaliteitsimpulsen kunnen genereren en trainers die nauwelijks een team weten te smeden.. . 

Zo staan we steeds 9 punten en 0-1 achter!  Ik neem aan dat het bestuur hier ook haar eigen conclusies uit trekt, 

Rbcfan

2022-06-12 20:42:31

Bestuur had iig bij de ALV geen sterkte indruk achtergelaten, open eerlijke transporte communicatie is lachertje. Misschien nieuwe start maken ook als staf, nog te lang in tweede blijven is funest voor de doelstelling en sponsoring 

MarkS

2022-06-12 20:48:34

De beste teams winnen!

Rbc moet stoppen met spelers van buitenaf te halen die alleen maar zakkenvullen.

Die affiniteit met de club hebben.

Die tot het gaatje willen gaan voor elkaar.

Karim heeft dat gewoon wel

Een echte kalsdonker in hart en nieren.

Real madrid troefde ook psg af omdat het een team was.

Lering uittrekken en hopelijk volgend seizoen beter.

Rbc Forever.

 

Boegieman

2022-06-12 20:50:26

3 jaar 2x promoveren.

Seizoen 1 niet gelukt 

Dus 2 seizoenen promoveren.

Als 18 juni de KNVB goedkeuring geeft voor de nieuwe piramide, komt er 2 zware degradatiegolf seizoenen.

Succes RBC.

1 Juli start nieuw seizoen 2022-2023

6 Juli RBC - FC Eindhoven (nieuw team)

Thom

2022-06-12 20:52:37

Aan strijd en kansen vandaag geen gebrek, helaas zit het ons al een tijdje niet mee. Ontiegelijk zuur, want het had net zo goed de goede kant voor ons op kunnen vallen vandaag. Waar ik meer mee zit, is dat er ieder seizoen wel rumoer is binnen de club. Ik dacht dat we eindelijk een rustig seizoen tegemoet gingen. En het ging ook goed, maar 5 december heeft ons de das omgedaan, een wedstrijd die achteraf gezien beter niet op die datum gespeeld had moeten worden. En zo gaat het eigenlijk altijd: onze grootste tegenstander is gewoon RBC zelf. Zo ging bijv ook het seizoen met Henk Vos als een nachtkaars uit, ieder jaar gaan er wel spelers lopen, etc. Het is toch gewoon om gek van te worden? Zoals hierboven terecht wordt genoemd, complimenten aan de spelers die tot het eind alles hebben gegeven! Volgend jaar gaan we het weer opnieuw proberen, met waarschijnlijk een paar extra derby's. Maar voordat we over een kampioenschap praten, moeten we volgend jaar eerst maar eens laten zien dat we dat waard zijn. Bescheidenheid is mijns inziens op zijn plaats.

Willempie

2022-06-12 20:53:17

Dat had je toen moeten doen. Een echte vereniging maken met een 2de, 3de etc. Je hebt geen achterband zoals andere verenigingen. Bij de VA worden de pareltjes weggeplukt en is de overgang van de overgeblevenen o18/o19 naar 1ste te groot. 

Rbcsupport

2022-06-12 20:57:22

Dan kan de club wel een  fanatieke aanhang gebruiken!
Als het allemaal zwaar word met de nieuwe piramide.
Gewoon het team naar voren schreeuwen , flink gas geven!
Vast klein groepje op de volta tribune.
Dat werkt aanstekelijk , dan denken mensen hey wie die zijn die gekke die tekeer gaan!
Hey het team reageerd erop en gaat ervoor 
Dan willen steeds meer mensen daar bij gaan staan en dan word de groep steeds groter!
 

Rbcfan

2022-06-12 21:09:34

Misschien club herstructureren? VA is al jaren achteruit aan gaan, beter het aantal teams terugbrengen welke wel geselecteerd zijn op niveau en vanuit daar bouwen dan wildgroei aan spelers welke nooit eerste halen. Ook moet eerste in breedte sterker worden, de smalle, jonge en minder kwalitatieve reserves breekt de laatste weken op ook gezien wat er vandaag aanwezig was. 

Rbcsupport

2022-06-12 21:18:13

Misschien moeten ze bij RBC is echt gaan denken als een amateur club .
Ik heb het gevoel alsof ze bij de club teveel nog als een BVO denken.....
 

IvoZ

2022-06-12 21:29:45

Helaas heeft RBC zichzelf dit seizoen opnieuw in de voet geschoten, en door incidenten en spelers die moesten stoppen of het lieten afweten liep het de laatste weken niet meer. De uitschakeling van vandaag was niet echt een verrassing. Als ik dan lees dat Pisas ineens niet meer op komt dagen, tja. 

Ook het 10e seizoen na de doorstart levert geen succes op, na het kampioenschap in de 5e klasse in 2013 en het kampioenschap in de 4e klasse in 2017 staan we alweer een tijdje droog. De promotie naar de 2e klasse in het coronaseizoen 20202 voelt nog steeds een beetje als een cadeautje. 

Wanneer lukt het nu eens om een gebalanceerde selectie weg te zetten, die bij elkaar blijft, ook als spelers op de bank belanden. Het schijnt bij RBC onmogelijk te zijn. Kampioen worden doe je met 18 tot 20 spelers, niet met 11. 

MarkS

2022-06-12 21:43:21

Dan zal je een vangnet moeten hebben Ivo!

Een tweede elftal ontbreekt en wisselspelers gaan niet een heel seizoen op de bank zitten.

Het blijft een amateur club waar je voor je plezier komt ballen.

 

Noud

2022-06-13 13:52:56

Volledig mee eens. De komende dagen zal er nog wel een nood-transfer plaatsvinden om de boel te repareren. Lamgr termijnvisie ontbreekt  De vraag is wat mij betreft meer of het zittende bestuur naar ons wil luisteren of zichzelf alleen serieus neemt

Noud

2022-06-12 21:46:34

Er komen nog enkele mooie aanwinsten aan volgens Vincent. Laten we daar op hopen voor komend seizoen

Willempie

2022-06-12 21:51:19

Ik denk dat ze spontaan elders gaan

Kalsdonk

2022-06-12 22:52:22

@rbcsupport ik vind inderdaad ook dat er wel weer een groepje fanatiekelingen gecreëerd mag worden. Na de doorstart was er ook een redelijke tijd zo'n groep en die zorgde in mijn ogen toch wel voor sfeer. Geen idee hoe dit groepje uit elkaar is gevallen. Het kwam volgens mij omdat de groep steeds kleiner werd en met 5 man staan schreeuwen heeft ook niet echt nut. Voor mij was dit echter wel een toevoeging aan RBC want de sfeer in het stadion is niet om over naar huis te schrijven. 

 

Verder heb ik vandaag ook een naam voorbij horen komen van een speler die hoogstwaarschijnlijk gaat komen. Weet alleen niet of het gunstig is voor RBC als ik de naam hier vrij geef. Heeft in Nederland in iedergeval voor willem2, Heerenveen en Dordrecht gespeeld en speelde vorig seizoen zelfs nog een wedstrijd in de europa league. 

Zuidzijde

2022-06-13 13:28:45

Het is elk jaar hetzelfde . Dure spelers worden binnen gehaald. Tot de winterstop gaat het goed. Dan komt er de klad in. Een hoop trammelant in de club. Slot van het liedje ..lege handen. M.i ontbreekt een goede basis voor continuïteit  met echte clubspelers.

 

Noud

2022-06-13 14:02:47

Volledig mee eens. De komende dagen zal er nog wel een nood-transfer plaatsvinden om de boel te repareren. Het ontbreekt aan lange termijn visie. Wanneer neemt het bestuur ons eens serieus in plaats  van alleen  zichzelf!

Willempie

2022-06-13 15:52:32

Noud Blijkbaar  mag je niet meer kritisch zijn of je mening geven want het wordt verwijdert 

ik zou graag trainer Pennings aan het woord horen vandaag of morgen. Hoe kijkt hij er tegenaan? Hoe gaat hij z'n selectie op peil krijgen? Hoe gaat hij gezien de huidige structuur bij RBC alle 'kikkers' in de kruiwagen houden volgend seizoen? En nog veel meer interessante vragen die gesteld kunnen worden.

Voetbaldier

2022-06-13 17:32:11

@ Willempie: die kruiwagen is te klein voor die grote hoeveelheid kikkers 

Boegieman

2022-06-13 18:02:43

@rbcsupport @kalsdonk

Bij de Rimboe was er een groepje genaamd Royal Firm. Toen ze in het stadion kwamen, na paar wedstrijden toen was het voorbij (soms komen een beetje kijken als er een avond of belangrijke wedstrijd is).

Er was in het stadion bij de lange zijde een klein groepje van Belgische supporters, maar daar hebben sommige een vriendin en dan is het lastig.

Als je een groepje wil maken (is een tip) ga bij de kantine staan, daar zullen best wel een paar mensen zijn die mee willen zingen. En de trommel is in het stadion, lig niet meer bij Gijs (maar weet niet waar het is in het stadion, misschien archief).

Ad P

2022-06-13 19:43:15

Trommel hoeft niet van mij.

Maar als er bij mij in de buurt wordt gezongen, sluit ik vast aan!

Rbcsupport

2022-06-13 19:51:28

Al ben ik wel een voorstander van om dan op de tribune plaats te nemen.
Dan heb je het meesten echo effect namelijk!

Timm_91

2022-06-15 16:26:40

@kalsdonk bedoel je Ubbink?