RBC speelt laatste competitiewedstrijd gelijk tegen degradant FC Tilburg

Gepost door:Dennis // 2022-06-06 18:11:43 // 1968 keer bekeken

RBC heeft de laatste competitiewedstrijd niet in winst kunnen omzetten. De Roosendalers traden aan met een sterk gewijzigd elftal, maar hadden grote moeite met FC Tilburg dat in de tweede helft drie maal op voorsprong kwam, maar even zovaak de gelijkmaker weer moest toestaan. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-4. Met FC Tilburg, dat vorige week al degradeerde, zakt een grote club naar de derde klasse. FC Tilburg is een fusieclub van Longa, NOAD en RKTVV. De eerste twee genoemde clubs speelden jarenlang in de Tweede Divisie (profniveau) in de jaren zestig en FC Tilburg speelt nog altijd op het terrein van Longa, waar vroeger betaald voetbal werd gespeeld.

Bij RBC ontbraken een aantal basisklanten. Giovanni Moerland en Karim Didi stonden op scherp en werden bewust aan de kant gehouden. Marwin Reuvers meldde zich ziek af en kon ook niet spelen. Daarentegen maakte Gerson Pisas zijn rentree als basisspeler en kregen een aantal jeugdspelers de kans om zich te laten zien op dit niveau. Rhidar Kidar stond naast Perry Bierkens in het centrum. In het doel stond Mike Giannotta. Ilyas Etik van RBC O17 mocht beginnen als linksback. Op het middenveld was er ruimte gecreëerd voor Mitchell Schilperoord, vanwege de absentie van Reuvers. Schilperoord vormden samen met Imran Echambit en Randy Elst de middenlinie. Flinn Assenberg startte als rechtsback en op de flanken waren er basisplekken voor Anwar Tarfit en Tayeb Lakbir, al moest die laatste al vroeg in de wedstrijd het duel staken vanwege een opgelopen blessure. 

Dat het wennen was voor de jeugdspelers was vanaf de eerste minuut te zien. Het tempo was een flink stuk hoger en echt aanhaken gedurende het duel was erg lastig. Via Schilperoord was het eerste wapenfeit van RBC. Vanuit de tweede lijn schoot hij voorlangs. Pisas was daarna dichtbij toen Assenberg een lage voorzet gaf aan de aanvaller, maar zijn inzet was te zacht om het de keeper echt moeilijk te maken. Daarvoor was FC Tilburg al dichtbij, een voorzet vanaf links werd licht getoucheerd en zeilde net voorlangs. Tussendoor moest Lakbir van het veld vanwege een blessure, hij werd vervangen door Bilal Elkadi.

Het duel hobbelde op en neer en tien minuten voor de rust was het niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een standaardsituatie kwam. Elst wist de inlopende Pisas te bereiken die met een bekeken kopbal de 1-0 op het scorebord bracht. Daarna leek RBC snel op 2-0 te komen toen Echambit tegen de arm van een verdediger aanschoot, de bal kwam vervolgens bij Pisas terecht die zijn inzet gekeerd zag worden door de Tilburgse goalie. Vlak voor rust kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Een vrije trap werd laag in de verre hoek geschoten. 

Vlak na de rust nam FC Tilburg de voorsprong. Uit een corner werd raak gekopt. Niet veel later was het alweer gelijk. De ingevallen Brian Kruf schoot na een goede voorzet van Tarfit vanaf rechts in de verre beneden hoek raak. Na de gelijkmaker kwam de Tilburgse club opnieuw op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven en halverwege de zestien binnen gekopt. Vervolgens kopte Kruf raak uit een hoekschop, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken: 3-3. Daarna leek Kruf RBC op voorsprong te koppen toen Echambit een hoge voorzet aan RBC's nummer negen gaf, maar zijn inzet kon op de doellijn gekeerd worden. In de slotfase kwam FC Tilburg weer op voorsprong, maar niet veel later schoot de ingevallen Laurens van Hove de gelijkmaker binnen. Voor Van Hove was het zijn eerste officiële doelpunt in het eerste elftal-shirt van RBC. Xander van Hove maakte zijn debuut vanmiddag, toen hij Etik mocht aflossen in de slotfase. 

Laurens van Hove scoort namens RBC tegen FC Tilburg
Laurens van Hove haalt uit en zet RBC naast FC Tilburg.

RBC begint aankomende zondag aan de play offs. De Roosendalers gaan dan op bezoek bij SVSSS. Die club eindigde als tweede in de tweede klasse F. Bij winst gaat RBC door naar de halve finale, mocht de Roosendaalse ploeg verliezen dan zit het seizoen erop.

RBC - FC Tilburg 4-4 (1-1)
1-0 Pisas
1-1
1-2
2-2 Kruf
2-3
3-3 Kruf
3-4
4-4 L. Van Hove

Opstelling RBC: Giannotta; Assenberg, Bierkens (c), Khidar, Etik (X. van Hove); Schilperoord, Echambit, Elst; Lakbir (Elkadi/L. van Hove), Pisas (Kruf), Tarfit
Reacties

Boegieman

2022-06-06 18:18:44

Zondag 12 juni

(1) TSC - CHC (Den Bosch)

(2) SvSSS (Udenhout) - RBC

(3) Rhode (st. Oedenrode) - SC Kruisland

(4) Brabantia (Eindhoven) - Daw Schaijk (Schaijk)

 

Donderdag 16 juni (Hoogst geklasseerde speel thuiswedstrijd, RBC speel dan uit)

Winnaar 1 - Winnaar 3

Winnaar 2 - Winnaar 4

 

Zondag 19 juni (Neutraal terrein wordt denk ik maandag bekend gemaakt waar)

FINALE

Kalsdonk

2022-06-06 18:27:34

Is het gebruikelijk dat deze wedstrijden zo kort op elkaar en doordeweeks zijn? 3 wedstrijden in 7 dagen tijd is toch behoorlijk wat voor een amateurclub. 

 

Verder iemand die iets weet over svsss? We zullen in iedergeval een stuk beter moeten spelen als de laatste paar weken!

Adje

2022-06-06 19:13:55

Ik denk nu nog waar heb ik vanmiddag naar zitten kijken. Het leek wel 'n parodie op voetbal, ging echt nergens over,  tot de 3-3  heb ik het volgehouden toen had ik het wel gezien. 2 Punten uit de laatste 4 wedstrijden geeft te denken. Ik hoop niet dat dit 'n voorbode  voor de nacompetitie is want dan zijn we snel klaar.

Noud

2022-06-06 19:14:35

Hopelijk gaat de lijn nu weer stijgen. Nast het trieste weer was dit een dito wedstrijd tegen

Noud

2022-06-06 19:17:33

...de nummer laatst. 4 tegendoelpunten kan eigenlijk niet. Uiteraard missen we Bierkens, Didi en Moerland. Ik mg hopen dat Kruf gewoon start volgende week. Tenminste iemand die makkelijk scoort. Het was koud, nat en geen reclame vandaag. Op naar komende week 

Rbcfan

2022-06-06 19:19:10

Laten we maar zeggen dat alles in teken stond van de nacompetitie want was meer een 018 wedstrijd, Jonge gasten hadden het lastig maar wel een mooie treffer van Laurens. Ieder fit dus hopelijk volgende week de spirit terug. Starten tegen tweede klasser is prettig maar moet echt beter, hopelijk geen deceptie. Jammer van de uitwedstrijden is wel nadeeltje 

Willempie

2022-06-06 19:23:50

@Noud. Bierkens speelde gewoon de hele wedstrijd. Pennings kennende zal Pisas starten volgende week. Is z'n Nr 1 spits. Heel fijn dat zowel Pisas en Kruf het net gevondenhebben vandaag. Als Didi, Moerland en Reuvers er weer bij zijn dan heb je nog meer kwaliteit in je elftal.

Boegieman

2022-06-06 19:26:10

Hoop dat ze wedstrijd fit zijn als je paar weken niet gevoetbald hebben, omdat ze elke keer wisselen of weinig spelen.

 

@Noud Bierkens deed een hele wedstrijd mee, alleen Didi en Moerland stonden op scherp voor schorsing.

Maar gelukkig is iedereen clean doorgekomen.

Noud

2022-06-06 20:28:39

@Willempie/Boegieman  dat heb ik zelf ook wel gezien. Bedoel meer dat volgende week de verdediging met Perry, Karim en Gio in ere hersteld kan worden. Het zal belangrijk worden om eerst vanuit de 0 te voetballen

Boegieman

2022-06-06 20:54:33

Snap je punt nu Noud

Kalsdonk

2022-06-06 21:14:49

Welke 11 verwachten jullie? Ik denk aan:

Mike-traets-didi-perry-gio-lars-reuvers-randy-anwar-pisas-imran 

Dan heb je nog kruf, lakbir en eventuele jeugdspelers als aanvallende wissels op de bank

Willempie

2022-06-06 21:41:50

Giannotta: Assenberg, Bierkens, Didi, Schilperoord; Reuvers, Elst, Echambit; Moerland, Pisas, Tarfit.

Ad P

2022-06-07 20:27:05

Moerland linksback, Kruf in de spits.

Rbchogerop

2022-06-08 19:58:45

@Ad P Pisas dan rechtsbuiten.

Kalsdonk

2022-06-08 22:23:54

En wie dan op rechtsback? Traets, assenberg of schilperoord? Ik denk persoonlijk dat traets de beste trap heeft om kruf van voorzetten te voorzien. Krijg stiekem toch wel meer zenuwen nu we dichterbij zondag komen.

Ben trouwens benieuwd of er nog nieuwe spelers komen. Het is aardig stil en bijna 15 juni. 

Dennis

2022-06-09 13:57:08

Gerson kan prima voorzetten afleveren, dat heeft ie in de voorbereiding laten zien tegen Rood Wit en Rijsoord. Daar is Kruf het meest bij gebaat als hij opgesteld wordt. Zolang een speler met z'n goede been aan de zijkant staat heb je een opkomende back minder nodig, dat laatste hebben we sowieso eigenlijk niet meer omdat al onze eigenlijke backs het elftal al vroegtijdig verlaten hebben. Daarnaast is die alleen nodig, als een buitenspeler constant naar binnenkomt, want dan ontstaat er variatie in het aanvalsspel. Nu is het vrij voorspelbaar wat we doen, constant naar binnen en die trechter in. De backs die de afgelopen tijd daar hebben gespeeld zijn eigenlijk middenvelders en daar kan je niet van verwachten dat ze constant langs die lijn denderen. De enige die het zou kunnen is Moerland, omdat we dat tegen o.a. Beek Vooruit hebben gezien. Als Gerson zondag in de punt staat maakt het minder uit, die is niet per se afhankelijk van voorzetten, Kruf is dat veel meer. Maar bij die laatste is dat ook z'n grote kracht, zoals we afgelopen zondag zagen.

Voor rechtsback lijken mij Assenberg, Schilperoord of De Voogd de meest geschikte kandidaten. Het is ook de bedoeling dat we doelpunten voorkomen en deze spelers hebben ervaring in topwedstrijden in 2E. 

Ad P

2022-06-09 22:32:40

Kruf of Pisas hangt misschien ook af van het verwachte spelbeeld. Gaan we de betere zijn en zij gaan inzakken, dan Kruf.

Zijn zij sterk en aanvallend, dan Pisas voor de snelheid en de ruimte achter de laatste linie.

EricK

2022-06-10 12:22:57

Hup RBC