Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

Laatste competitiewedstrijd tegen FC Tilburg

Gepost door:Dennis // 2022-06-03 16:50:47 // 623 keer bekeken

RBC komt maandag voor het laatst uit in de zondag tweede klasse E. De Roosendaalse ploeg ontmoet komende Pinkstermaandag de laatste tegenstander van de competitie: FC Tilburg. De club uit de gelijknamige stad is inmiddels gedegradeerd, omdat zij afgelopen zondag met 2-4 verloren van Cluzona. 

De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings begon twee weken geleden aan de voorbereiding op de nacompetitie. Dat leverde twee kleine nederlagen op, tegen WSC (0-1) en RKVV Roosendaal (1-0). Scoren was een probleem in die wedstrijden, al waren de kansen er wel. Gaat het de goede kant op met de voorbereiding met nog een duel te spelen? "De voorbereiding op de nacompetitie staat voornamelijk in het teken van de (smalle) selectie weer compleet en fit te krijgen. Dat dit ten koste van de resultaten is gegaan neem ik op de koop toe," zo legt Pennings uit.

Maandag staat de laatste wedstrijd op het programma, zes dagen later moet het gebeuren. Bij verlies op 12 juni is het seizoen voor RBC voorbij. Bij winst gaat het door naar de halve finale van de nacompetitie. "Het doel van aanstaande zondag is om iedereen fit te krijgen voor de nacompetitie. Karim Didi en Giovanni Moerland, die beiden op scherp staan, komen niet in actie. Als de nacompetitie start zijn die kaarten kwijtgescholden en begint iedereen op nul."

De selectie was de afgelopen weken wat uitgedund en andere spelers kregen rust of kwamen net terug van blessures. Zo werd Mitschill Schilperoord gewisseld in de rust tegen Roosendaal, speelde Perry Bierkens maar een helft tegen WSC en moest Randy Elst ook rustig aandoen met een strakke hamstring. Gerson Pisas was bijna een maand absent vanwege een knieblessure, maar maakte afgelopen weekend zijn rentree. "Iedereen is beschikbaar zondag, behalve Niek de Beer, Anass el Gamali, Gino Pieter en Lars de Voogd. Lars heeft een verreking aan de hamstring opgelopen. De selectie wordt voor de rest aangevuld met spelers van de O23." Naast de veldspelers lijkt het bij de keepers ook de goede kant op te gaan. "Matthias zal als wisselkeeper aansluiten, mogelijk dat hij ook fit genoeg is om in de nacompetitie weer te kunnen spelen."

RBC en FC Tilburg komen maandagmiddag om 14:30 uur tegen elkaar in actie in het Atik Stadion. 
Reacties

Kalsdonk

2022-06-03 17:58:25

Mooi om te zien dat matthias snel is hersteld! Nu kunnen we de nacompetitie in met tenminste 2 fitte keepers. Hopelijk staat het geluk deze keer aan onze kant. 

Willempie

2022-06-03 18:14:49

En zeer verstandig om de Didi en Moerland aan de kant te houden. Geen enkele risico nemen. 

Noud

2022-06-03 20:25:48

@Kalsdonk  Matthias gaat niet meer keepen in de nacompetitie nu Mike er is. Hij is gehaald door Ruud zelf, je gelooft toch niet dat hij Mike nu passeert

Dennis

2022-06-03 20:41:19

Matthias is de eerste doelman. Mike heeft contact opgenomen om zn oud-trainer te helpen, niet andersom. Dat is een zeer mooi gebaar en is eenieder blij mee, maar de rollen zijn duidelijk voor iedereen. 

Goed om te horen dat de kans aanwezig is dat hij nog mee kan doen. Met slechts een fitte keeper is het heel erg broos. Het is uiteraard wel kort dag. 

Ook goed om te zien dat we nagenoeg met een fitte selectie zijn. Ook Pisas er weer bij, na volgende week echt knallen en dan kunnen we hopelijk een stapje omhoog.

 

Hup RBC