Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest Roosendaalse derby

Gepost door:Dennis // 2022-05-29 17:26:59 // 2356 keer bekeken

RBC heeft voor de tweede achtereenvolgende week een nederlaag moeten slikken. Net als vorige week tegen WSC (0-1 verlies) werd er nu ook met 1-0 verloren, ditmaal van RKVV Roosendaal. Het enige doelpunt kwam via een ingooi tot stand, bijna identiek aan het doelpunt wat RBC te verwerken kreeg tegen Madese Boys (1-1).

RBC begon met de gisteravond ingeschreven Mike Giannotta in het doel, al was tijdens de warming up nog niet zeker of hij kon beginnen. De KNVB had Giannotta namelijk voor de B-categorie ingeschreven. Leidend arbiter Sterre Bijlsma was druk aan het bellen om de RBC-doelman speelgerechtigd te krijgen. Het kantoor van de KNVB sluit echter op zondag om 13:00 uur. Ze nam uiteindelijk zelf maar de beslissing om hem mee te laten doen. "Hij mag meedoen, ze heeft hem met een pen erbij geschreven op het wedstrijdformulier," zo liet assistent-trainer Erik van Benthem kort voor de wedstrijd weten. Het was een grote opluchting voor heel RBC, aangezien vorige week zowel eerste doelman Matthias Deleij als tweede doelman Niek de Beer uitvielen. De een met een gebroken wijsvinger en de ander door een een hersenschudding. RBC U23-keeper Max Huberts kon eveneens niet spelen, omdat hij zijn pols brak deze week. Ook RBC O19-goalie Piet van Gorp kon niet ingezet worden, hij had een schorsing.

Lars Traets was voor dit duel vervangen door Flinn Assenberg. Perry Bierkens en Karim Didi vormden het centrum en op de linkerflank startte Mitchell Schilperoord. Het middenveld bestond uit Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. In de punt had Brian Kruf een basisplek, hij werd geflankeerd door Giovanni Moerland en Imran Echambit.

RBC opende in de beginfase sterk en zag een schot van Echambit voorlangs gaan. Daarna lag het duel even stil, omdat de scheiddsrechter een gat in het net had geconstateerd. Na de hervatting was een pass op Elst net te scherp, waardoor de keeper de bal kon oppikken voordat RBC's nummer tien de score kon openen. Daarna nam Roosendaal het heft meer in handen. Uit een ingooi werd door een speler van Roosendaal de bal in het strafschopgebied gepromoveerd tot doelpunt na een rake pegel in de korte hoek. Voor rust kreeg RBC nog wel kansen op de gelijkmaker. Kruf kopte net voorlangs na een goede voorzet van Schilperoord en daarvoor was Echambit dichtbij na een goede een-twee met Reuvers, maar hij vond de benen van de keeper op zijn weg. In de slotminuut kreeg Assenberg nog een grote kans toen hij op rechts doorbrak na een goede pass van Moerland, maar zijn inzet werd in de korte hoek tot corner verwerkt.

Na rust drukte RBC meer naar voren, waardoor er ruimte achter de laatste lijn van de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings lag. De eerste twee kansen in het tweede bedrijf waren dan ook voor de thuisploeg. Het eerste schot ging voorlangs, de tweede werd in eerste instantie niet goed verwerkt door Gianotta, maar met een hand wist hij de bal voor de inlopende aanvaller van Roosendaal weg te tikken. Pennings wisselde gedurende het tweede bedrijf veel. Schilperoord was in de rust al achter gebleven. "Eigenlijk zou ik vorige week maar een helft spelen, maar doordat er zoveel spelers uitvielen ben ik blijven staan. Er was nu afgesproken dat ik maar 45 minuten mee zou doen," zo liet Schilperoord tijdens de tweede helft weten. Ook De Voogd en Moerland werden naar de kant gehaald, en tegen het eind mocht ook Laurens ten Hove speelminuten maken. Een opvallende speler die zijn rentree maakte was Gerson Pisas. De pijlsnelle aanvaller kon lange tijd niet spelen vanwege een knieblessure, maar maakte vandaag weer zijn opwachting. "Met mijn knie gaat het goed," zo liet Pisas kort weten voor de wedstrijd.

Roosendaal werd gedurende de tweede helft meer naar achteren gedrukt, maar RBC kreeg weinig kansen. Er werd teveel in de zestien rond getikt van de thuisploeg in plaats van te schieten. De enige keer dat RBC wel schoten op doel wist te krijgen leverde het ook een goal op, maar beide goals werden afgevlagd vanwege buitenspel. Roosendaal kreeg ondertussen wel grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Een schot vanuit de tweede lijn ging via de bovenkant van de lat over en uit een tegenstoot stond een aanvaller van de thuisploeg helemaal vrij, maar zijn inzet ging hoog over.

Door de nederlaag zakt RBC naar plek vier, omdat SC Kruisland wel haar wedstrijd wist te winnen. Komende week speelt de Roosendaalse ploeg haar laatste competitiewedstrijd alvorens de nacompetitie begint. Dan is degradant FC Tilburg de tegenstander.

RKVV Roosendaal 1-0 (1-0)
1-0

Opstelling RBC: Gionotta; Assenberg, Bierkens, Didi (c), Schilperoord (Traets); Reuvers, De Voogd (Tarift), Elst (Pisas); Moerland (Lakbir), Kruf (Van Hove), Echambit