Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest Roosendaalse derby

Gepost door:Dennis // 2022-05-29 17:26:59 // 1863 keer bekeken

RBC heeft voor de tweede achtereenvolgende week een nederlaag moeten slikken. Net als vorige week tegen WSC (0-1 verlies) werd er nu ook met 1-0 verloren, ditmaal van RKVV Roosendaal. Het enige doelpunt kwam via een ingooi tot stand, bijna identiek aan het doelpunt wat RBC te verwerken kreeg tegen Madese Boys (1-1). 

RBC begon met de gisteravond ingeschreven Mike Giannotta in het doel, al was tijdens de warming up nog niet zeker of hij kon beginnen. De KNVB had Giannotta namelijk voor de B-categorie ingeschreven. Leidend arbiter Sterre Bijlsma was druk aan het bellen om de RBC-doelman speelgerechtigd te krijgen. Het kantoor van de KNVB sluit echter op zondag om 13:00 uur. Ze nam uiteindelijk zelf maar de beslissing om hem mee te laten doen. "Hij mag meedoen, ze heeft hem met een pen erbij geschreven op het wedstrijdformulier," zo liet assistent-trainer Erik van Benthem kort voor de wedstrijd weten. Het was een grote opluchting voor heel RBC, aangezien vorige week zowel eerste doelman Matthias Deleij als tweede doelman Niek de Beer uitvielen. De een met een gebroken wijsvinger en de ander door een een hersenschudding. RBC U23-keeper Max Huberts kon eveneens niet spelen, omdat hij zijn pols brak deze week. Ook RBC O19-goalie Piet van Gorp kon niet ingezet worden, hij had een schorsing.

Lars Traets was voor dit duel vervangen door Flinn Assenberg. Perry Bierkens en Karim Didi vormden het centrum en op de linkerflank startte Mitchell Schilperoord. Het middenveld bestond uit Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. In de punt had Brian Kruf een basisplek, hij werd geflankeerd door Giovanni Moerland en Imran Echambit.

RBC opende in de beginfase sterk en zag een schot van Echambit voorlangs gaan. Daarna lag het duel even stil, omdat de scheiddsrechter een gat in het net had geconstateerd. Na de hervatting was een pass op Elst net te scherp, waardoor de keeper de bal kon oppikken voordat RBC's nummer tien de score kon openen. Daarna nam Roosendaal het heft meer in handen. Uit een ingooi werd door een speler van Roosendaal de bal in het strafschopgebied gepromoveerd tot doelpunt na een rake pegel in de korte hoek. Voor rust kreeg RBC nog wel kansen op de gelijkmaker. Kruf kopte net voorlangs na een goede voorzet van Schilperoord en daarvoor was Echambit dichtbij na een goede een-twee met Reuvers, maar hij vond de benen van de keeper op zijn weg. In de slotminuut kreeg Assenberg nog een grote kans toen hij op rechts doorbrak na een goede pass van Moerland, maar zijn inzet werd in de korte hoek tot corner verwerkt.

Na rust drukte RBC meer naar voren, waardoor er ruimte achter de laatste lijn van de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings lag. De eerste twee kansen in het tweede bedrijf waren dan ook voor de thuisploeg. Het eerste schot ging voorlangs, de tweede werd in eerste instantie niet goed verwerkt door Gianotta, maar met een hand wist hij de bal voor de inlopende aanvaller van Roosendaal weg te tikken. Pennings wisselde gedurende het tweede bedrijf veel. Schilperoord was in de rust al achter gebleven. "Eigenlijk zou ik vorige week maar een helft spelen, maar doordat er zoveel spelers uitvielen ben ik blijven staan. Er was nu afgesproken dat ik maar 45 minuten mee zou doen," zo liet Schilperoord tijdens de tweede helft weten. Ook De Voogd en Moerland werden naar de kant gehaald, en tegen het eind mocht ook Laurens ten Hove speelminuten maken. Een opvallende speler die zijn rentree maakte was Gerson Pisas. De pijlsnelle aanvaller kon lange tijd niet spelen vanwege een knieblessure, maar maakte vandaag weer zijn opwachting. "Met mijn knie gaat het goed," zo liet Pisas kort weten voor de wedstrijd.

Roosendaal werd gedurende de tweede helft meer naar achteren gedrukt, maar RBC kreeg weinig kansen. Er werd teveel in de zestien rond getikt van de thuisploeg in plaats van te schieten. De enige keer dat RBC wel schoten op doel wist te krijgen leverde het ook een goal op, maar beide goals werden afgevlagd vanwege buitenspel. Roosendaal kreeg ondertussen wel grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Een schot vanuit de tweede lijn ging via de bovenkant van de lat over en uit een tegenstoot stond een aanvaller van de thuisploeg helemaal vrij, maar zijn inzet ging hoog over.

Door de nederlaag zakt RBC naar plek vier, omdat SC Kruisland wel haar wedstrijd wist te winnen. Komende week speelt de Roosendaalse ploeg haar laatste competitiewedstrijd alvorens de nacompetitie begint. Dan is degradant FC Tilburg de tegenstander. 

RKVV Roosendaal 1-0 (1-0)
1-0

Opstelling RBC: Gionotta; Assenberg, Bierkens, Didi (c), Schilperoord (Traets); Reuvers, De Voogd (Tarift), Elst (Pisas); Moerland (Lakbir), Kruf (Van Hove), Echambit
Reacties

RBCdeLuiten

2022-05-29 17:38:41

Weer een aantal goals van ons afgevlagd vanwege buitenspel...... typisch en wel treurig aan het worden zo langzamerhand.

Kalsdonk

2022-05-29 17:53:13

Er is niet veel meer over van de sterke vorm van na winterstop helaas... lijkt wel alsof de bal er niet in wil. Al moet ik toevoegen dat ze wel veel vaker en eerder de trekker mogen over halen. Viel me op dat de wisselspelers dat ook wilde de 2de helft. Verder vind ik dat randy gewoon moet blijven staan is een van de sterkste aan onze kant. 

Thom

2022-05-29 17:59:39

Die goal van Randy in de 2e helft was mooi, maar volgens mij helaas wel degelijk buitenspel. De goal van Reuvers werd afgefloten vanwege een overtreding. Ik vond de vlagger van RKVV wel fair vlaggen hoor. Het is in mijn ogen niet terecht om naar hem te wijzen. RBC moet vooral naar zichzelf kijken. Tot aan de 16 ziet het er allemaal goed uit, maar echt hele grote kansen hebben we te weinig gecreëerd. Het zit ons even niet mee en dat kan gebeuren! Ik ben wel blij dat we heelhuids uit deze strijd zijn gekomen en dat Pisas terug is. Deze nederlaag gewoon slikken, koppies omhoog en hopelijk volgende week vertrouwen tanken voor de nacompetitie. Kom op RBC!

Thom

2022-05-29 18:01:12

En ook complimenten aan onze nieuwe keeper Mike! Ga er maar aanstaan om halsoverkop in de stadsderby te beginnen! Heeft zich vandaag prima staande gehouden.

IvoZ

2022-05-29 18:08:26

Misschien toch wat vaker proberen te scoren met een afstandssschot of uit spelhervattingen zoals corners. Dan is buitenspel niet mogelijk. Lange ballen en dieptepasses worden gewoon standaard afgevlagd. Dat is verschrikkelijk onsportief maar helaas gewoon een gegeven in 9 van de 10 wedstrijden.

Rbcfan

2022-05-29 18:19:17

Enige wat belangrijk nu is dat men fit is en blijft en geen schorsingen oplopen, alles moet je zien ter voorbereiding op de nacompetitie en er stond weinig meer op het spel. Spelers maken weer minuten dat is positief en staan nu 4e waardoor je tsc ontloopt in de nacompetitie

Boegieman

2022-05-29 18:40:17

Programma Nacompetitie (stand van zaken met nog 1 wedstrijd te gaan)

Zondag 12 juni 2022 Ronde 1

(1) TSC - Emplina of Daw Schaijk

(2) SVSSS - RBC

(3) Rhode - SC Kruisland

(4) Brabantia - SV CHC

 

Donderdag 16 Juni 2022 Ronde 2

Winnaar 1 - Winnaar 3

Winnaar 2 - Winnaar 4

 

Zondag 19 Juni 2022 (Finaleronde)

 

Er komt in ieder geval een plekje vrij in 1e Klasse C (zuid 1), want in een verslag van Alverna sta 'De laatste thuiswedstrijd als eerste klasser' en ze staan 7e plaats dus degradatie is het niet.

Ik weet niet of meerde clubs weggaan in 1e Klasse C en dan ook plekjes vrij komen.

Willempie

2022-05-29 18:50:52

De west-Brabantse ploegen zitten nu in 1B (West 2)

Boegieman

2022-05-29 19:02:24

Dat weet ik, maar we spelen nu de nacompetitie in Zuid 1 en geen West 2.

Dus het kan zo zijn na de nacompetitie stand, dat er plekken gevuld kunnen worden.

Voorbeeld de verliezende finaleronde promoveert ook

Kalsdonk

2022-05-29 19:06:57

Iemand die iets over het niveau van de eerste klassers weet? Ik denk namelijk dat de top4 van onze 2de klasse een niveautje hoger is dan de lagere regionen in de 1ste klasse. 

Noud

2022-05-29 19:08:33

Ik betwijfel of het handig is Kruisland boven ons te laten om de 2e nacompetitie wedstrijd  thuis te kunnen spelen. Volgens mij kunnen we beter aan onze vorm werken. Die was vandaag niet in Roosendaal te vinden (wat is RKSV een stuk minder dan ons overigens, we zijn met recht de beste van Roosendaal)

Jove28

2022-05-29 20:39:27

de acties werden veel te ver doorgevoerd en dan onstaat er een hoop gebrei in de 16 meter met als resultaat balverlies

veels te weinig afstandsschoten dan kan een schot veranderd worden van richting en goed vallen veel te veel passes kwamen niet aan of werd de speler aangespeeld terwijl hij in dekking stond hopenlijk een goede les om te leren 

Willempie

2022-05-30 09:30:18

Gelukkig dat Pisas er ook weer bij is. Geeft weer meer mogelijkheden. Nu geen onnodige kaarten pakken tegen FC Tilburg. Anders missen we die spelers in Play-offs. Staan er namelijk 2 op scherp en schorsingen worden meegenomen naar de Play-offs. De play-offs hebben dan weer een - opzichzelfstaand registratiesysteem.  

Kalsdonk

2022-05-31 20:03:36

Wanneer is de deadline qua nieuwe spelers inschrijven voor volgend seizoen? 15 juni zoals bij de reguliere amateur competities of hebben 1ste elftallen meer tijd?

Willempie

2022-05-31 20:31:29

Inderdaad, 15-06 23h59. Weet niet of er nog wat in de pijplijn zit?

Hoop dat Echambit en Lakbir (mogen) blijven en dat De Voogd toch nog alweer een jaartje eraan vast zou willen plakken.

Kalsdonk

2022-05-31 22:28:31

Dan mogen we denk ik wel haast gaan maken met de selectie. Ik heb niet 1,2,3 een overzicht maar voor mijn gevoel zitten we maar op 12-14 spelers als we dat al halen. Nog 2 weken de tijd dus. 

Willempie

2022-05-31 22:36:10

Het is inderdaad krap dag. Velen wachten denk ik af wat er gaat gebeuren de laatste competitiewedstrijd en hetbegin vd nacompetitie.
 

Met wat volgens mij gecommuniceerd is. 14. 9 blijvers en 5 nieuwkomers. De Voogd, Lakbir en Echambit nog niet duidelijk. De trainer had al een keeper voor volgend jaar geregeld. Geen idee wie. Verder zal er van de jeugd misschien aansluiting blijven dmv Yachou, Khidar etc. 

Noud

2022-05-31 23:45:42

Ome Koos assistent bij Dosko Heeft iemand van ons Dosko niet gewaarschuwd 2 weken geleden toen we daar waren...?

Willempie

2022-06-01 13:58:43

Raten Lakbir naar ASWH. Ontzettend jammer maar veel Suc6 aldaar. 

Willempie

2022-06-01 15:42:23

* Tayeb Lakbir natuurlijk. Die auto correctie ook....