Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

Mike Giannotta nieuwe doelman RBC

Gepost door:Dennis // 2022-05-29 08:36:05 // 534 keer bekeken

RBC heeft vandaag in de derby tegen RKVV Roosendaal Mike Giannotta in het doel staan. De doelman is per direct aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige keeper studeerde de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten Economics & Finance aan de universiteit van Bourbonnais in Illinois. Hij kwam daar uit voor het universiteitsteam ONU Tigers, zo meldt RBCvoetbal.ni.

Door de blessures van Matthias Deleij en Niek de Beer en ook nog eens twee geblesseerde en geschorste jeugdkeepers had het eerste elftal ineens een groot probleem. RBC was daardoor druk bezig om een doelman te zoeken die direct inzetbaar was. Door de gesloten overschrijvingstermijn was het extreem lastig om een geschikte keeper te vinden. Totdat trainer-coach Ruud Pennings een telefoontje kreeg vanuit de Verenigde Staten. “Tijdens het wachten op mijn incheck op het vliegveld van Chicago zag ik op facebook dat RBC een keepersprobleem had,” aldus Giannotta. “Ik twijfelde geen moment om mijn oude trainer Ruud Pennings te benaderen met de vraag of ik hem misschien uit de brand kon helpen. Hij reageerde positief waarna ik na thuiskomst direct ben gaan meetrainen met de selectie.” Vervolgens ging RBC aan de slag met de KNVB om Giannotta speelgerechtigd te krijgen. Vandaag kwam het verlossende bericht van de Amerikaanse voetbalbond, waarna de KNVB hem vanavond speelgerechtigd heeft verklaard. Giannotta is morgen inzetbaar tegen Roosendaal.

Gianotta was al eens eerder in beeld bij de Roosendalers. In 2010 - toen hij voor vv Steenbergen keepte - werd hij gescout door de jeugdopleiding van RBC Roosendaal. Het faillissement gooide echter roet in het eten. Hij vertrok daarop naar de jeugdopleiding van MOC'17. Daar werd hij opgepikt door Willem II en speelde daar tot en met Jong Willem II. Hij vertrok naar hoofdklasser Halsteren en kwam daar Pennings tegen. Na een seizoen vertrok hij naar het team van Olivet Nazarene University: ONU Tigers. Giannotta wist dit seizoen beslag te leggen op de winst van de CCAC Conferende en wist ook het Conference Tournament te winnen. Hij werd ook meerdere malen tot 'Defensive Player of the Week' gekozen.

 
Reacties

Willempie

2022-05-29 09:27:22

Veel suc6 en plezier bij ons RBC.