Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Roosendaal - RBC

Gepost door:Dennis // 2022-05-28 09:38:43 // 905 keer bekeken

Afgelopen weekend ontstond een doemscenario waar een hoofdtrainer liever geen rekening mee wil houden: het uitvallen van zowel de eerste- als tweede doelman. Hoofdtrainer Ruud Pennings overkwam het. Dat niet alleen, want het werd nog erger deze week. O23-doelman Max Huberts trainde mee, kreeg een bal tegen zijn hand en brak zijn pols. "Ik heb dit in mijn hele loopbaan nog niet eerder meegemaakt," zo stelde Pennings.

Ondertussen was RBC vanaf afgelopen zondagavond druk bezig om het keepersprobleem te ondervangen. Ook de krant besteedde er aandacht aan. Met man en macht werd gezocht naar een beschikbare keeper. “We hebben vier keepers van buitenaf benaderd. Drie van de vier vielen af. Er was een speler die voor het laatst als doelman had gespeeld in Duitsland, was al drie jaar niet actief, maar de regels van UEFA laten het niet toe dat hij voor RBC dit seizoen in actie kan komen.” Ook voor de andere twee keepers is een soortgelijke situatie, waardoor zij niet in actie mogen komen voor de Roosendaalse club. Er blijft daardoor nog een keeper over die mogelijk ingezet kan worden. “Dat is een keeper die het afgelopen jaar in Amerika via een scholarship in actie is gekomen. Die mag alleen per direct in actie komen als de Amerikaanse voetbalbond aangeeft dat hij niet in de Amerikaanse voetbalcompetitie heeft gespeeld.” De speler geeft dat zelf wel aan? “Ja, alleen dat is niet genoeg. Er moet bevestiging komen van de Amerikaanse bond. Dat is al meerdere malen geprobeerd, maar tot nu toe is het nog niet mogelijk om in contact te komen.” De Amerikaanse bond heeft toch een telefoonnummer, dan neemt iemand aan de andere kant toch gewoon op? “Dat zou je zeggen inderdaad, al zit je met tijdverschil natuurlijk.” Ja, maar dat is een gegeven natuurlijk. Dat snappen ze bij de KNVB toch ook wel? “Ja, maar het is nu afwachten. In feite zou het dan binnen een paar minuten geregeld zijn en kan hij zondag in actie komen. Het is nu vooral een race tegen de klok. Als het niet lukt voor zondag, dan staat vermoedelijk Karim Didi zondag in het doel.”

De situatie van Matthias Deleij lijkt echter gunstig. “Matthias is al uit het gips. De röntgenfoto’s hebben we doorgestuurd naar de orthopeed van NAC Breda, dat lukte via keeperstrainer Ton van Eenennaam. Die heeft de foto’s bekeken en aangegeven dat Matthias langs mag komen. Dat had vandaag gekund, maar Matthias moest werken en kreeg geen vrij. Mogelijk is morgen nog een optie, dat weet ik niet, maar we willen graag snel weten wat de status is van Matthias, want dan zouden we het kunnen mobiliseren en dan kan hij mogelijk de nacompetitie keepen.” Dan over Niek de Beer, hoe staat het daar mee? “Niek is fanatiek genoeg om te zeggen dat het weer met hem gaat, maar ik heb de verantwoordelijkheid om hem op te stellen. Hersenen zijn wat anders dan bijvoorbeeld een verzwikte enkel, dus daar neem ik geen enkel risico mee. Als de arts zegt: twee weken volledig niets doen, dan is dat niet voor niets. Daarna moet hij weer in training om wedstrijdfit te worden. We hopen dat het met Matthias meevalt en weer kan aansluiten en dat de keeper van buitenaf, die heb ik gehad als tweede doelman van Halsteren, kan aansluiten zodat we volledig zijn na aanloop van de nacompetitie.” Wat voor niveau is het, kan je daar wat over zeggen? “Hij heeft al meegetraind deze week, en ik ken hem uit mijn periode bij Halsteren, mocht hij kunnen aansluiten hebben we een goede doelman ter beschikking.”

Aankomende zondag staat de derby met Roosendaal op het programma. Een beladen derby. Er staat niets meer op het spel. Hoe is de beleving vanuit de groep voor deze wedstrijd, ik kan me zo voorstellen dat het uitvallen van beide doelmannen toch een impact heeft gehad? “Deze groep heeft dit jaar het een en ander meegemaakt, in feite stapten ze daar deze week vrij gemakkelijk overheen. De wedstrijd tegen Roosendaal is belangrijk voor ons en willen we winnen. Dit is natuurlijk de tweede wedstrijd ter voorbereiding op de nacompetitie en we gaan zondag vol voor de winst.” Nu lijkt scorend vermogen een probleem, de laatste twee duels slechts één goal. Baart dat zorgen? Is het een idee om de buitenspelers eens van kant te laten wisselen? “Brian heeft natuurlijk een tijdje niet in actie kunnen komen voor ons. Het scorend vermogen komt voornamelijk via Moerland vanaf rechts. Vanaf het middenveld scoorde Randy wel regelmatig, maar door de strakke hamstring werd dat ook een stuk minder. Het centrum is op dit moment erg beperkt qua scorend vermogen. Daarnaast speelt ook mee dat je tegen WSC toch een beetje met de handrem erop speelt met het oog op de nacompetitie. We creëren wel kansen, maar de doelpunten blijven uit. Ik maak me pas echt zorgen als de kansen er niet meer komen. En we hebben continue wijzigingen toegepast. Imran speelde bijvoorbeeld de tweede helft tegen Madese Boys aan de linkerkant.” Ja, dat deed hij erg goed. “Ja, dat klopt. Maar door de noodgedwongen wissel moest hij weer terug naar het middenveld. We blijven ook de komende twee duels dingen uitproberen om naar een zo’n sterk mogelijke formatie te werken voor de nacompetitie.”

Ondanks de blessures zijn er zondag wel weer keuzes en ook de spits van RBC O18, Laurens van Hove, zit in de wedstrijdselectie. “De spits van RBC O18 heb ik erbij genomen, die heeft afgelopen week met RBC O23 meegedaan en daarin twee goals gemaakt. Het kan zijn dat ik hem de komende twee duels ritme laat opdoen in het eerste elftal om te kijken of hij ze er ook inschiet bij het eerste elftal. Buiten Anass el Gamali, Gino Pieter en Gerson Pisas en de twee geblesseerde doelmannen heb ik iedereen tot mijn beschikking. Dat is wel fijn, want dan kan ik weer keuzes maken.” Hoe zit het met Karim Didi, ik las dat die last heeft van hielspoor? “Ja, dat klopt. Daar heeft hij al een aantal weken last van. Maar Didi is een speler met de juiste instelling die gewoon door gaat. Daarin is hij ook een voorbeeld voor spelers die pijntjes hebben.” Hoe is het met Bierkens, die speelde een helft tegen WSC. Was dat uit voorzorg? “Hij had al eerder een helft meegedaan, maar kreeg reactie op de kuit en er zat vocht in. De boodschap van de fysio was om hem maar een helft mee te laten doen. Tegen Roosendaal kijken we even of we hem een uur kunnen laten spelen, en als het goed voelt dan kan het zijn dat hij blijft staan.” 

Het duel tussen RKVV Roosendaal en RBC start om 14:30 uur op Sportpark Hulsdonk en staat onder leiding van vrouwelijke scheidsrechter Sterre Bijlsma.
Reacties

Willempie

2022-05-27 20:31:08

Je gelooft het bijna niet hé. De kans dat er 3 keepers binnen 3 dagen geblesseerd raken. Die kans is 0.00001% ofzo.

Is de mogelijke nieuwe keeper Mike Gianotta?

 

Dennis

2022-05-28 11:59:59

Dat wilde Ruud niet zeggen i.v.m dat het nog niet zeker is. Maar grote kans inderdaad.

Willempie

2022-05-28 12:36:31

Ok. Ruud houdt van quizzen dus. 

Rbchogerop

2022-05-28 22:56:36

 Mike is onze nieuwe keeper. Mooi dat het gelukt is. Ziet het RBC leven er een stuk zonniger uit.

RBCdeLuiten

2022-05-28 23:27:02

Super! Goed nieuws 

Noud

2022-05-29 00:55:35

Top! Kunnen we Mike ook gelijk vastleggen voor komend seizoen? Is wel hard nodig nu we geen achtervang hebben 

Rbcfan

2022-05-29 08:29:06

Gelukkig een keeper beschikbaar nu fit blijven gezien keepers ellende in de academie