Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest van WSC, maar ook beide keepers

Gepost door:Dennis // 2022-05-22 20:22:54 // 1241 keer bekeken

RBC heeft het duel met WSC verloren. De club uit Waalwijk was met 0-1 te sterk voor de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings. Veel erger nogwas  de situatie rondom beide keepers. Zowel eerste doelman Matthias Deleij als tweede doelman Niek de Beer vielen uit. Vlak voor rust kreeg Deleij een flinke schop op zijn hand, nadat hij de bal al vast had en De Beer ging vlak na rust knock-out, toen ook hij een schop te vewerken kreeg, bij hem was het aan zijn hoofd. Deleij werd in de rust door voorzitter en vader Ger Deleij begeleid naar het ziekenhuis. "Het is mijn wijsvinger, we gaan even naar het ziekenhuis om het te laten nakijken," zo liet Deleij junior in de rust weten. Om zijn hand was een dik verband aangebracht. De Beer werd ondertussen ingeschoten. Je gaat er in komen? "Jep. En ik heb er zin in." Maar zijn optreden duurde slechts tien minuten, want ook De Beer kon niet verder. De jongeling moest per brancard van het veld af en voor de zekerheid werd ook nog een ambulance gebeld. De Beer liep na afloop zelf met een zak ijs, die hij tegen zijn hoofd hield, langs het veld maar gaf aan dat het niet goed ging. Karim Didi trok na het uitvallen van beide keepers de handschoenen en het keepersshirt aan.

Bij RBC waren wijzingen aangebracht, omdat Randy Elst niet zou beginnen. Op de rechtsback was een plek gereserveerd voor Lars Traets. Mitchell Schilperoord begon als linksback, nadat hij vorige week weer minuten had gemaakt tegen Madese Boys (1-1) na zijn kwetsuur aan zijn knie. Ook Perry Bierkens mocht in de basis starten en zou een helft spelen. Lars de Voogd werd doorgeschoven naar het middenveld samen met Marwin Reuvers en Imran Echambit. Op de zijkanten waren er plekken gereserveerd voor Giovanni Moerland en Anwar Tarfit. In de punt startte Brian Kruf.

RBC startte niet erg sterk en het leek erop dat het elftal er met de handrem op speelde. De eerste kans was dan ook voor WSC. Via rechts kwam de ploeg uit Waalwijk voor Deleij, die redding wist te brengen. Daarna moest Deleij opnieuw handelend optreden toen Echambit een tekorte terugspeelbal gaf. Opnieuw kwam hij als winnaar uit de strijd. Ook bij de derde mogelijkheid was de bal een prooi voor Deleij. Het eerste schot wist hij te neutraliseren, maar ook bij de rebound voorkwam hij erger. RBC wist uit een van de spaarzame kansen een kans via Kruf te krijgen die met een puntertje bijna de thuisploeg op voorsprong bracht, maar ondanks dat de speler van WSC bijna over zijn eigen voeten viel, voorkwam hij een doelpunt.

Vlak voor rust kreeg RBC de grootste kans. Moerland wist met een goede voorzet de geheel vrijstaande Reuvers te bereiken, die daar zo van schrok dat hij hoog over schoot. In de snelle tegenstoot wist Deleij andermaal redding te bieden. Het eerste schot had hij, en daarna wist hij opnieuw de rebound uit te schakelen. De aanvaller van WSC ging echter door en probeerde hand en bal in het doel te schieten. Het leverde een pijnlijke wijsvinger op bij de doelman van RBC. Deleij kon na enige behandeling niet verder en werd vervangen door De Beer.

Na rust nam RBC het initiatief over en duwde WSC naar achteren. Kansen leverde dat nog niet op, maar in een tegenstoot van de Waalwijkse club ging tweede doelman De Beer knock-out. De doelman probeerde redding te bieden, werd onderweg geraakt en het schot dat afgeleverd werd kon door de RBC-verdediging gered worden voor de doellijn. De situatie met De Beer leek aanvankelijk mee te vallen, maar uiteindelijk moest er toch een brancard aan te pas komen om hem veilig te verplaatsen naar de kleedkamers. Didi nam zijn shirt over en ging vervolgens als derde doelman aan de slag. Het zorgde er wel voor dat de RBC-spelers nog meer wakker geschud werden en de mouwen opstroopten. Kruf probeerde een inzet in de verre hoek te krullen, maar de bal was te zacht en kon makkelijk uit de lucht geplukt worden. Echambit schoot daarna twee maal van buiten de zestien, maar twee maal over. Lakbir zag een schot uit het doel gebokst worden en Tarfit's inzet ging net voorlangs. Tussendoor moest Didi ook handelend optreden. Een vrije trap raakte de muur, waarna Didi met een hand de bal over tikte. In de absolute slotfase wist WSC alsnog de volle buit te pakken. De Waalwijkers braken op links door en de aanvaller van WSC schoot kiezelhard binnen. Vlak voor het einde schoot Elst een vrije trap net over, maar gescoord werd er niet meer op Sportpark Meilust.

Door de nederlaag blijft RBC op de derde plaats staan. De wedstrijd tussen TSC en SC Kruisland is gestaakt, maar de club uit Oosterhout stond op dat moment wel met 6-1 achter. VOAB is door de winst tegen Bavel kampioen van de tweede klasse E geworden.

RBC - WSC 0-1 (0-0)
0-1

Opstelling RBC: Deleij (De Beer/Lakbir); Traets, Bierkens (Khidar), Didi (c), Schilperoord; Reuvers, De Voogd, Echambit; Moerland, Kruf (Elst), Tarfit
Reacties

Boegieman

2022-05-22 18:40:55

NOOIT MEER SCHEIDSRECHTER JESTER FRANCISA UIT DORDRECHT LATEN FLUITEN VOOR RBC (WAARDELOZE SCHEIDSRECHTER )

 

Boegieman

2022-05-22 18:47:59

Programma nacompetitie

Stand van zaken na 24e speelronde (nog 2 wedstrijden te gaan, kan sommige nog wijzigen)

Ronde 1  Zondag 12 juni

1. TSC - Emplina of DAW Schaijk

2. SVSSS - Kruisland

3. Brabantia - RBC

4. Rhode - SV CHC

 

Ronde 2 Donderdag 16 juni (hoogst geklasseerde speel thuis)

Winnaar 1 - Winnaar 3

Winnaar 2 - Winnaar 4

 

Ronde 3 Zondag 19 juni Neutraal terrein (nog niet bekend)

Finale 

Noud

2022-05-22 18:55:49

Wat een schandalige charges op onze keepers! Laten we hopen dat het meevalt met de blessures.

Voetballend wordt het wel week bij week minder, hopelijk kan Ruud het tij keren binnen 3 weken

Rbcfan

2022-05-22 18:56:11

Hopelijk vallen de blessures mee, moet er niet aan denken de nacompetitie in te gaan zonder een goede keeper. Zonde van de uitslag vooral de tweede plek cruciaal is voor mogelijke ontlopen nacompetitie. Volgende week naar Roosendaal, er moet veel gebeuren om het seizoen niet als de bekende nachtkaars uit te laten gaan

Rbchogerop

2022-05-22 19:00:03

Wat is en was deze scheids een waardeloze drol. Maar we hebben het wel ons zelf te danken. We hebben kansen genoeg gehad maar dan moeten we ze zelf benutten. Nu de scheids. Hoe deze jongeman ooit zijn diploma gehaald heeft is me een raadsel. Deze man moet in het theater gaan staan met een one man show. Hoeft hij ze niet meer op de velden te laten zien. Hij wuift 2 zware overtredingen op keepers weg ziet tot 3 keer toe hands in het strafschop gebied niet. Behandeld spelers alsof hij het tegen de u10 heeft. Wijst naar spelers vlak voor hun neus (letterlijk) en steekt daarbij bijna ogen uit. Strooit met onbegrijpbare gele kaarten en neemt onbegrijpbare beslissingen. En deed hij dat alleen met mijn oranje bril tijdens onze wedstrijden maar hij doet dat overal. Ook bij onze concurrentie. Roosendaal Voab waar hij een minuut voor tijd een onterechte pingel geeft.

Beste KNVB HAAL DE SCHEIDS DEFINITIEF VAN HET VELD. HIJ IS EEN SCHANDE VOOR HEEL HET VOETBAL

Ouwegetrouwe

2022-05-22 19:28:09

de foto's:

https://myalbum.com/album/VHDyaQrbu39e

Willempie

2022-05-23 12:43:29

Ik dacht dat die gifbeker al leeg was......

Alles lijkt tegen te blijven zitten.....

Voetbaldier

2022-05-23 15:15:21

Wat daarnaast een repeterend verhaal is: elk jaar weer begint RBC met een heel legioen aan spelers aan het seizoen om vervolgens richting het einde van de competitie alsnog met personele problemen te maken te krijgen.

Elk seizoen gebeurt er wel iets waadoor spelers tussentijds vertrekken of wegmoeten (incident van dit jaar). Niet meer dan logisch uiteraard ook dat spelers die niet of nauwelijks spelen ontevreden raken want er is geen vangnet. Waar moeten zij hun wedstrijdjes spelen?

Misschien moeten hier toch eindelijk eens een keer leermomenten uit getrokken worden. Zoals hierboven eerder vermeld zou het me inderdaad niks verbazen als dit seizoen wederom eindigt met een deceptie.

Boegieman

2022-05-23 16:50:19

De gifbeker is nog niet leeg hoor, we kunnen nog alle kanten op.

- We hebben de Roosendaalse derby (met een vrouwelijke scheidsrechter).

- We kunnen nog 4e plaats eindigen als we alles verliezen en Kruisland over ons heen ga.

- En niet promoveren naar de 1e klasse via de Nacompetitie

 

Kalsdonk

2022-05-23 18:43:00

Ik heb geen idee wat het niveau is van de tegenstanders op tsc en kruisland na maar misschien is het juist wel beter om 4e te worden dan ontlopen we in iedergeval tsc tot de finale. Ik vermoed namelijk dat dat de sterkste tegenstander is in de play-offs samen met kruisland.