RBC verliest van WSC, maar ook beide keepers

Gepost door:Dennis // 2022-05-22 20:22:54 // 1415 keer bekeken

RBC heeft het duel met WSC verloren. De club uit Waalwijk was met 0-1 te sterk voor de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings. Veel erger nogwas  de situatie rondom beide keepers. Zowel eerste doelman Matthias Deleij als tweede doelman Niek de Beer vielen uit. Vlak voor rust kreeg Deleij een flinke schop op zijn hand, nadat hij de bal al vast had en De Beer ging vlak na rust knock-out, toen ook hij een schop te vewerken kreeg, bij hem was het aan zijn hoofd. Deleij werd in de rust door voorzitter en vader Ger Deleij begeleid naar het ziekenhuis. "Het is mijn wijsvinger, we gaan even naar het ziekenhuis om het te laten nakijken," zo liet Deleij junior in de rust weten. Om zijn hand was een dik verband aangebracht. De Beer werd ondertussen ingeschoten. Je gaat er in komen? "Jep. En ik heb er zin in." Maar zijn optreden duurde slechts tien minuten, want ook De Beer kon niet verder. De jongeling moest per brancard van het veld af en voor de zekerheid werd ook nog een ambulance gebeld. De Beer liep na afloop zelf met een zak ijs, die hij tegen zijn hoofd hield, langs het veld maar gaf aan dat het niet goed ging. Karim Didi trok na het uitvallen van beide keepers de handschoenen en het keepersshirt aan.

Bij RBC waren wijzingen aangebracht, omdat Randy Elst niet zou beginnen. Op de rechtsback was een plek gereserveerd voor Lars Traets. Mitchell Schilperoord begon als linksback, nadat hij vorige week weer minuten had gemaakt tegen Madese Boys (1-1) na zijn kwetsuur aan zijn knie. Ook Perry Bierkens mocht in de basis starten en zou een helft spelen. Lars de Voogd werd doorgeschoven naar het middenveld samen met Marwin Reuvers en Imran Echambit. Op de zijkanten waren er plekken gereserveerd voor Giovanni Moerland en Anwar Tarfit. In de punt startte Brian Kruf.

RBC startte niet erg sterk en het leek erop dat het elftal er met de handrem op speelde. De eerste kans was dan ook voor WSC. Via rechts kwam de ploeg uit Waalwijk voor Deleij, die redding wist te brengen. Daarna moest Deleij opnieuw handelend optreden toen Echambit een tekorte terugspeelbal gaf. Opnieuw kwam hij als winnaar uit de strijd. Ook bij de derde mogelijkheid was de bal een prooi voor Deleij. Het eerste schot wist hij te neutraliseren, maar ook bij de rebound voorkwam hij erger. RBC wist uit een van de spaarzame kansen een kans via Kruf te krijgen die met een puntertje bijna de thuisploeg op voorsprong bracht, maar ondanks dat de speler van WSC bijna over zijn eigen voeten viel, voorkwam hij een doelpunt.

Vlak voor rust kreeg RBC de grootste kans. Moerland wist met een goede voorzet de geheel vrijstaande Reuvers te bereiken, die daar zo van schrok dat hij hoog over schoot. In de snelle tegenstoot wist Deleij andermaal redding te bieden. Het eerste schot had hij, en daarna wist hij opnieuw de rebound uit te schakelen. De aanvaller van WSC ging echter door en probeerde hand en bal in het doel te schieten. Het leverde een pijnlijke wijsvinger op bij de doelman van RBC. Deleij kon na enige behandeling niet verder en werd vervangen door De Beer.

Na rust nam RBC het initiatief over en duwde WSC naar achteren. Kansen leverde dat nog niet op, maar in een tegenstoot van de Waalwijkse club ging tweede doelman De Beer knock-out. De doelman probeerde redding te bieden, werd onderweg geraakt en het schot dat afgeleverd werd kon door de RBC-verdediging gered worden voor de doellijn. De situatie met De Beer leek aanvankelijk mee te vallen, maar uiteindelijk moest er toch een brancard aan te pas komen om hem veilig te verplaatsen naar de kleedkamers. Didi nam zijn shirt over en ging vervolgens als derde doelman aan de slag. Het zorgde er wel voor dat de RBC-spelers nog meer wakker geschud werden en de mouwen opstroopten. Kruf probeerde een inzet in de verre hoek te krullen, maar de bal was te zacht en kon makkelijk uit de lucht geplukt worden. Echambit schoot daarna twee maal van buiten de zestien, maar twee maal over. Lakbir zag een schot uit het doel gebokst worden en Tarfit's inzet ging net voorlangs. Tussendoor moest Didi ook handelend optreden. Een vrije trap raakte de muur, waarna Didi met een hand de bal over tikte. In de absolute slotfase wist WSC alsnog de volle buit te pakken. De Waalwijkers braken op links door en de aanvaller van WSC schoot kiezelhard binnen. Vlak voor het einde schoot Elst een vrije trap net over, maar gescoord werd er niet meer op Sportpark Meilust.

Door de nederlaag blijft RBC op de derde plaats staan. De wedstrijd tussen TSC en SC Kruisland is gestaakt, maar de club uit Oosterhout stond op dat moment wel met 6-1 achter. VOAB is door de winst tegen Bavel kampioen van de tweede klasse E geworden.

RBC - WSC 0-1 (0-0)
0-1

Opstelling RBC: Deleij (De Beer/Lakbir); Traets, Bierkens (Khidar), Didi (c), Schilperoord; Reuvers, De Voogd, Echambit; Moerland, Kruf (Elst), Tarfit