Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

Pennings: "We richten ons vanaf nu op de nacompetitie"

Gepost door:Dennis // 2022-05-20 16:23:58 // 463 keer bekeken

Het eerste elftal is deze week begonnen met de voorbereiding op de nacompetitie. De Roosendaalse club zag het laatste plukje hoop afgelopen weekend verloren gaan door het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Madese Boys. Theoretisch is er nog een kans, maar dan dient VOAB alles te verliezen en ook TSC moet punten laten liggen. 

Hoofdtrainer Ruud Pennings dient die voorbereiding aankomend weekend te beginnen in Bergen op Zoom op het terrein van zondag eersteklasser DOSKO. RBC kan namelijk niet in het Atik Stadion terecht, omdat het stadion dan gebruikt wordt voor de reünie van de commando's. Ook bij Pennings is het duidelijk dat promotie behaald dient te worden via de nacompetitie: "Ja, het kampioenschap kunnen we nu definitief afstrepen en ons op de nacompetitie gaan richten." De laatste twintig minuten had RBC het lastig tegen Madese Boys, hoe kwam dat? "Dat kwam voort uit dat we zelf moeilijk tot scoren komen en dat we ook redelijk beperkt waren in het wisselen van spelers als er belangrijke uit zouden vallen."

Dat RBC niet meer tot het eind meedoet om het kampioenschap is een domper, maar als je dan toch nacomeptitie moet spelen dan is het wel zo lekker om dat nu al te weten, toch? "De kans om kampioen te worden na de wedstrijd tegen VOAB werd met de week kleiner, dan is het in deze fase voor ons beter om het nu zeker te weten en gericht naar de nacomeptitie te kunnen werken. Als je op de laatste speeldag pas weet dat je geen kampioen bent geworden is de teleurstelling nog groter en niet goed om op die manier de nacompetitie in te gaan."

De kans om kampioen te worden is voor RBC nagenoeg verkeken, maar de club heeft nog wel uitzicht op plek twee. Die positie is overigens moeilijk te pakken, want de Roosendaalse ploeg heeft drie punten achterstand op nummer twee TSC en een slechter doelsaldo (vier goals verschil). Plek twee biedt de mogelijkheid om in ieder geval de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis te spelen. Maar waar doe je goed aan? Spelers rust geven met kleine pijntjes - Mitchell Schilperoord liep moeilijk na afloop van het duel met Madese Boys en Randy Elst kampt al enkele weken met een gevoelige hamstring - of toch alles zetten op plek twee om de meest gunstigste uitgangspositie te verkrijgen? "De komende drie wedstrijden proberen we spelers rust te geven die het nodig hebben en andere geven we extra speelminuten om die weer volledig inzetbaar te krijgen. Daarnaast willen we wel de komende drie wedstrijden winnen om zo hoog mogelijk te eindigen. Randy Elst zal wel aansluiten, maar niet spelen als het niet nodig is. Naast Pieter en El Gamali zit ook Pisas niet bij de selectie. Wanneer Pisas weer inzetbaar is weten we momenteel nog niet."

De wedstrijd tussen RBC en WSC begint om 14:30 uur op Sportpark Meilust in Bergen op Zoom.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd