Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

23%
Ik kijk het nog even aan

0%
Af en toe

10%
Ik denk het niet

67%

Stemmen: 48

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

RBC speelt gelijk in Made

Gepost door:Dennis // 2022-05-15 18:32:07 // 1383 keer bekeken

RBC lijkt definitief afgehaakt te zijn voor de titelrace. De Roosendalers hadden al een moeilijk te overbruggen achterstand, maar die is door het gelijkspel tot het uiterste minimum gedaald. Alleen in theorie kan het nog voor de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings. De Roosendaalse ploeg kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Madese Boys. In de slotfase had RBC het heel erg moeilijk en was het aan doelman Matthias Deleij te danken dat het bij een gelijkspel bleef. 

Pennings had geen wijzigingen aangebracht in de basiself. Deze was precies hetzelfde zoals afgelopen donderdagavond toen er met 3-0 gewonnen werd van Bavel. Net als dondderdag leek RBC al vroeg op voorsprong te komen. Een schot van Giovanni Moerland werd losgelaten door de doelman, waarna Brian Kruf de rebound binnen wilde schieten, maar zijn inzet ging via een verdediger en de keeper en de onderkant van de lat eruit. De thuisploeg trok zich ver terug op de eigen helft, maar ondanks de zeer verdedigende speelstijl wist RBC toch redelijk makkelijk er door heen te komen. Een mooie pass van Karim Didi op Moerland werd goed aangenomen en die laatste bediende Imran Echambit, maar die zag zijn inzet over de kruising gaan. Randy Elst was met een schot uit de tweede lijn nog dichtbij de voorsprong, maar zijn harde uithaal kon gepakt worden door de keeper. Madese Boys kreeg tussendoor ook een mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal stuiterde door - het veld was in erbarmelijke staat - waarna vanuit de tweede lijn een schot werd afgevuurd die gepakt werd door Deleij.

Na de drinkpauze kreeg RBC het moeilijk. Madese Boys zat er feller op, waardoor kansen steeds schaarser werden. Vlak voor rust was er nog een kopbal van Marwin Reuvers op aangeven van Elst, maar zijn inzet werd simpel uit de lucht geplukt. Na rust wisselde Pennings. Anwar Tarfit bleef achter in de kleedkamer en Perry Bierkens kwam voor zijn plaats in het veld. Didi schoof door naar het middenveld en Echambit nam de plek van Tarfit over aan de linkerkant. Het baltempo werd flink omhoog geschroefd en vooral Echambit speelde als linksbuiten een erg goede pot. Binnen het kwartier was het raak. Op rechts werd Elst bediend die een schot afleverde en zijn inzet via een verdediger tot goal gepromoveerd zag worden. Door de voorsprong verliet de thuisploeg de verdedigende stellingen, waardoor er ontzettend veel ruimte ontstond. Die ruimte werd niet goed benut, omdat RBC in die fase regelmatig de bal verloor op het middenveld. Karakteristiek voor het duel was dat Madese Boys op gelijke hoogte kwam via een ingooi. Deze stuiterde in de zestien van RBC, werd onderweg gemist en het schot van een speler van Made zeilde via de binnenkant van de paal binnen. 

Perry Bierkens kopt in kanskrijke positie over tegen Madese Boys
Perry Bierkens kopt net over in kansrijke positie bij een 1-1 stand op bezoek bij Madese Boys. 

RBC moest daardoor weer naar voren, en kreeg ook enkele mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Echambit had geen kind aan zijn directe tegenstander en zag een inzet voorlangs gaan. Uit een corner kopte Bierkens in kanskrijke positie net over en niet veel later leek Kruf RBC weer op voorsprong te brengen. Met een kopbal laag over de grond en in de hoek werd deze net voor de doellijn tegengehouden door een speler van Made die bij de tweede paal stond. Daarvoor was Elst gewisseld, waardoor weer een aantal spelers van positie wisselde. Tayeb Lakbir nam de positie over van Echambit, die weer terug naar het middenveld ging. Didi ging op tien spelen en speelde vooral als tweede spits, dat betekende dat de lange, uitstekende ballen van Didi niet meer voor handen waren van achteruit, en dat kwam de balans niet ten goede. Het middenveld werd uit handen gegeven en de thuisploeg kreeg zo ineens de overhand. Een schot vanuit de tweede lijn ging in kansrijke positie hoog over, een voorzet vanaf links zeilde net aan iedereen voorbij vlak voor de neus van Deleij en een schot die wel raak was werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een vrije trap werd uit de kruising getikt door Deleij en de laatste aanval van de wedstrijd was ook voor de thuisploeg. Deleij kwam een op een te staan en wist met een redding erger te voorkomen.

Brian Kruf ziet zijn kopbal van de lijn gered wordenBrian Kruf ziet zijn goede kopbal tussen de benen van een verdediger van de doellijn gered worden, ondanks dat hij achterover leunt weet hij de bal alsnog weg te werken bij een 1-1 stand.

Vooral de wissel van Elst zorgde er voor dat RBC in moeilijkheden kwam. RBC's tien kon echter niet verder. "Ik heb al een aantal weken last van mijn hamstring, het ging echt niet meer." Ook Kruf, die twee maal dichtbij een goal was, zag het met lede ogen aan. "Het is ongelooflijk. Eerst via de onderkant van de lat, en daarna wordt de bal van de doellijn gered, die gast had de bal gewoon tussen z'n benen in; niet normaal. De tank was bij de meeste ook wel leeg na zeventig minuten, onder de warme zon." Schilperoord, die zijn rentree weer maakte na blessureleed liep wat moeilijk na afloop. "Ja, het gaat wel," liet hij weten na afloop. 

Door het gelijke spel kan RBC zich definitief richten op de nacompetitie, want TSC (5-0 winst) en VOAB (1-2 winst) wonnen vanmiddag wel hun wedstrijden. 

Madese Boys - RBC 1-1 (0-0)
0-1 Eigen doelpunt
1-1 

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg, De Voogd, Didi (c), Traets (Schilperoord); Reuvers, Echambit, Elst (Lakbir); Tarfit (Bierkens), Kruf, Moerland
Reacties

Rbchogerop

2022-05-15 18:21:20

Wat een verschrikkelijke wedstrijd waarin niets lukte. Maar goed die zitten er ook wel eens tussen. Nog 6 finales we kunnen altijd nog 2e worden. Dan de nacompetitie ....

 Jongens succes en we blijven achter jullie staan.

Noud

2022-05-15 18:29:25

Op dat gras was voetballen met deze warmte verre van ideaal. We waren de bovenliggende partij, maar vergeten te scoren. Ons laatste kwartier was werkelijk slecht. 

De komende weken gewoon voorbereiden voor de nacompetitie en in juni lekker feesten

Rbcfan

2022-05-15 18:56:29

Een zeer ondermaatse vertoning, het veld spoelde niet mee maar dat geldt ook voor Made. Extra zuur dat alle overige clubs wel gewonnen hebben. Maak me wel zorgen over de breedte van de groep en de pijntjes die diverse spelers hebben, laten we zorgen dat ze fit aan de nacompetitie starten anders wordt dat een lastige opgave 

Boegieman

2022-05-15 18:58:15

Wedstrijden TSC (3 punten verschil doelsaldo 4 doelpunten meer)

Kruisland uit (strijd om de 3e periode)

VOAB thuis (strijd misschien om kampioenschap)

Cluzona uit 

Ouwegetrouwe

2022-05-15 20:13:06

De foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/q5QUctaWz3zx

Ook hieronder de foto's van de kampioenswedstrijden van RBC JO17 en JO11-1:

JO17:    https://myalbum.com/album/q5QUctaWz3zx

JO11-1  https://myalbum.com/album/9Gk7PrmrFPZo

IvoZ

2022-05-16 11:03:41

Heel jammer, maar al eerder gezegd, dit is een bizarre competitie. VOAB heeft nu 19 van de 23 wedstrijden gewonnen en dat is waarschijnlijk in hun hele bestaan nog nooit gelukt. Dat hebben wij weer. VOAB was de afgelopen jaren niks meer dan een middenmotor in deze klasse. Net als eerder met de unieke seizoenen van Victoria en Steenbergen, toen we de 4e klasse maar niet uitkwamen, dat heeft jaren geduurd.

RBC heeft geen goed track record in de nacompetitie, ook zie je dat de selectie niet fit is, en weer te smal. Het is wat dat betreft wel ieder jaar hetzelfde. Ik vrees dat het nog een seizoen 2e klasse wordt. En dan moet je maar weer zien welke clubs dan boven komen drijven. 

Voetbaldier

2022-05-16 11:32:59

Los van de uitslag is me al een aantal keer opgevallen dat een 'slecht' veld van de tegenstander benoemd wordt als een mogelijke oorzaak van een teleurstellend resultaat. Mag ik er even op wijzen dat het kunstgrasveld van RBC zelf echt in een erbarmelijke staat verkeert en echt niet meer kan. Ik lees overal dat er meer dan genoeg geld is, misschien niet onverstandig om eens in een nieuwe mat te investeren. Dan maar een speler minder betalen 

PL

2022-05-16 11:36:09

@voetbaldier. Mogelijk ook wel oorzaak blessures

RBCdeLuiten

2022-05-16 11:41:46

Er wordt voor het nieuwe seizoen een nieuw kunstgrasveld aangelegd, dus dat kan geen discussie meer zijn. Verlichting en scorebord (LED schermen) worden ook geplaatst.

Ouwegetrouwe

2022-05-16 12:39:57

Excusus voor het verkeerde linkje van de JO 17. Hieronder de goede:

 

https://myalbum.com/album/uFDdsRyRS6Eu

Dennis

2022-05-16 12:54:59

@voetbaldier, 

Het klopt dat het kunstgras van RBC slecht is, maar de bal rolt wel gewoon goed. Het is ook niet voor niets dat RBC na de winterstop alles in de competitie in het eigen Atik Stadion won, dat niet alleen; men kreeg niet eens een tegentreffer te verwerken. Die vielen alleen op andere sportparken.

Door het veld hebben spelers gewoon meer moeite om controle over een bal te krijgen, wat de tegenstander de gelegenheid geeft om zich te herpositioneren. Dat is wat lastiger als de bal heel snel van voet tot voet gaat met lopende mensen.

@Ivo, wat je zegt klopt wel, maar VOAB heeft er ook wat materiaal bij gekregen. Ik ken er toevallig een van die is naar het tweede verwezen, omdat een ander is gehaald. Daarnaast hebben wij ook wel seizoenen gehad dat met geluk aan onze kant was. Het kampioenschap in de 4de klasse, waar we ook vaak de punten pakte in de laatste minuten. Tarfit die de bal in de slotfase binnenschiet tegen Achtmaal of Gino Pieter die in de absolute slotfase raak schiet bij Noordhoek, ook in de derde klasse toen we bovenaan eindigde in het coronajaar met Waslander. Dat we flink op onze broek moesten krijgen op bezoek bij Victoria, maar Knook de ene redding na de andere verrichtte en El Gamali toevallig tegen een bal aanloopt en via de binnenkant van de paal de zege veilig stelt.

Als je bovenaan staat zit nu eenmaal veel mee. Dan was een bal van Kruf tussen de benen van de speler in het doel gegaan, nu wordt ie voor de doellijn weggeschoten. Elk seizoen heb je van dat soort wedstrijden, en als je concurrenten net zo goed presteren dan geven dit soort dingen de doorslag. 

@RBCdeLuiten, de lampen hangen er al . Kunstgras komt er inderdaad in, evenals scorebord. Ik dacht dat er twee kwamen, maar weet het niet zeker.

Maar wel blij dat er nu duidelijkheid is. We kunnen ons gaan richten op de nacompetitie. Dat is overigens pas over een kleine maand, dus nog voldoende tijd om spelers weer fit te krijgen. Voorlopig is eersteklasser Brabantia onze tegenstander. En ja, die hebben kunstgras. Mocht het Rhode worden, ook die hebben dat.

Door onze positie nu moeten we alles uit spelen. Dat is helaas niet de makkelijkste weg, maar het kan daar ook zo maar onze kant op kunnen vallen. Hup RBC

Kalsdonk

2022-05-16 15:24:06

Bestaat de nacompetitie over 1 ronde of meerdere?

Adje

2022-05-16 16:05:03

@Voetbaldier; Ben jij er zondag in Made bijgeweest, of heb je de samenvatting misschien al gezien. Dat veld daar mag de naam speelveld nog geeneens dragen, wat 'n ramp was dat zeg, zelfs 'n 5e klasser zou zich voor zo'n veld kapot schamen.

Ik snap ook niet waarom je weer iets moet zeggen over de vergoeding van spelers, blijkbaar blijft dit toch 'n hot item voor diverse personen hier op RBC fans.

Willempie

2022-05-16 16:36:29

@Kalsdonk. Als het goed is 3 rondes knock-out van 1 wedstrijd volgens bepaalt schema. Derde ronde op neutraal terrein.

Boegieman

2022-05-16 17:31:35

Ronde 1 Zondag 12 juni

1. Hoogst geklasseerde 2E - Laag geklasseerde 2F

2. Hoogst geklasseerde 2F - Laag geklasseerde 2E

3. Nr 12 1C - Midden geklasseerde 2E

4. Nr 13 1C - Midden geklasseerde 2F

 

Ronde 2 (Hoogst geklasseerde heeft thuis voordeel) Donderdag 16 juni

Winnaar 1 - Winnaar 3

Winnaar 2 - Winnaar 4

FINALE RONDE (Neutraal terrein) Zondag 19 juni

 

Periodekampioen 2E RBC-TSC (van VOAB)-Kruisland

Periodekampioen 2F SVSSS-SV CHC-(DAW SCHAIJK of Empilma)

1C Brabantia-Rhode

RBCdeLuiten

2022-05-16 17:44:09

@Voetbaldier: Als er iets niet is, dan is het wel "zat geld". Schulden uit het verleden moeten ook afgelost worden. Het gaat wel goed nu, dat wel

Willempie

2022-05-16 21:17:22

@Boegieman; dus zoals het er nu uitziet wordt het uit, uit, neutraal. Na jah het is zoals het is. Als je wilt promoveren moet je iedereen te grazen nemen. Let's go!

Boegieman

2022-05-17 07:01:26

@willempie Ja hoe het er nu voorsta is het uit, daarom is het hopen dat TSC punten verspilt (en 2e plaats te halen) om de 1e wedstrijd thuis te spelen. Daarna kan alle kanten opgaan of je thuis of uit speel.

Kalsdonk

2022-05-17 19:59:18

De kans is dus zeer groot dat we tegen TSC spelen in ronde 2 (mochten we die halen)