We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC reist zondag af richting Made

Gepost door:Dennis // 2022-05-13 16:46:33 // 266 keer bekeken

RBC won gisteravond nog van Bavel (3-0), maar is inmiddels al weer druk in voorbereiding op het duel met Madese Boys van aankomende zondag. De club uit het gelijknamige dorp heeft een lastig jaar en staat momenteel dertiende met achttien punten, evenveel als nummer twaalf Beek Vooruit. Let op! Het duel start om 14:00 uur.

De ziekenboeg die afgelopen weekend nog overvol was, is inmiddels flink afgenomen. Zo maakte Brian Kruf afgelopen weekend zijn rentree en luisterde dat meteen op met een treffer en begon hij gisteravond in de basis. Hij scoorde niet, maar was wel twee maal dichtbij met twee goede kopballen, die alleen door de lat tegengehouden konden worden. Daarnaast maakte ook Riyad Khidar minuten, hij was het eerste half jaar op stage in Frankrijk en bij terugkomst werd hij geplaagd door een blessure. Ook Perry Bierkens maakte zijn rentree, na wekenlang aan de kant te hebben gestaan vanwege een scheurtje in de kuit. Hoe is het met Bierkens? Geen reactie op zijn rentree? "Perry heeft geen hinder ondervonden van zijn rentree." Doordat er weer spelers inzetbaar zijn kon Giovanni Moerland ook weer naar voren gezet worden en dat betaalde hij terug door twee goals voor zijn rekening te nemen en hij was ook verantwoordelijk voor de assist op de 1-0 tegen Bavel. Ook kon Karim Didi daardoor tegen het eind van de tweede helft doorgeschoven worden naar het middenveld.

De afgelopen twee duels speelde RBC tegen tegenstanders die ook zelf graag willen voetballen. Komende zondag lijkt de Roosendaalse ploeg vooral een muur te moeten slechten. Madese Boys, zelf het gehele jaar al geplaagd door blessures en schorsingen, probeert alles aan te grijpen om een punt of meer te pakken. Zo wist het gisteravond met 1-1 gelijk te spelen tegen Rijen, maar speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van Made af. "Het is Madese Boys hun goed recht om voor een defensief concept te kiezen. Zij proberen te overleven, wij moeten daarop een antwoord vinden." Zijn er verder nog afwezigen buiten Anass el Gamali, Gino Pieter en Gerson Pisas; hoe staat het met Mitchell Schilperoord? "Mitchell is voor zondag nog een vraagteken."

Het duel tussen Madese Boys en RBC start om 14:00 uur.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd