Sterk RBC heeft geen kind aan Bavel

Gepost door:Dennis // 2022-05-12 23:29:51 // 826 keer bekeken

RBC heeft vanavond de midweekse competitiewedstrijd winnend afgesloten tegen Bavel. De Roosendalers waren met 3-0 te sterk. Het betekende voor de derde keer op rij dat de nul werd gehouden.

Bij RBC keerde Flinn Assenberg terug in de basis. Daardoor werd Lars Traets naar de linkerflank gedirigeerd. Giovanni Moerland had daardoor weer een plekje in de aanval. Brian Kruf mocht vanaf het begin starten in de punt van de aanval ten faveure van Abdelmojib Yachou. Voor de rest stonden dezelfde spelers op hun positie zoals afgelopen weekend tegen JEKA (0-2 winst).

RBC opende andermaal sterk. In de tweede minuut was het al raak voor de thuisploeg. Moerland nam een hoekschop die niet goed verwerkt werd door Bavel. Karim Didi kon daardoor van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten. Het was zijn eerste officiële competitiedoelpunt voor RBC. De Roosendalers bleven het heft daarna in handen houden. Met snelle combinaties werd Bavel regelmatig zoek gespeeld. Het was daarom wachten op de 2-0. Die kwam er ook binnen twintig minuten. Didi verzond een prachtige pass op Moerland die met en boogbal de score verdubbelde. Daarvoor zag RBC's nummer zeven een schot voorlangs gaan en kopte Kruf uit een voorzet van Assenberg in de handen van de doelman. Voor rust was RBC nog twee maal dichtbij een treffer. Uit een kort genomen corner kopte Kruf op de lat en even later uit een voorzet van Assenberg kopte hij wederom op de lat.

Brian Kruf kopt op de lat tegen Bavel
Brian Kruf ziet zijn kopbal op de lat uiteen spatten bij een 2-0 stand.

Vlak na rust gooide RBC het duel in het slot. Moerland speelde zich knap vrij en schoot zijn tweede van de avond binnen. Het spelbeeld bleef gedurende de tweede helft hetzelfde. Bavel was niet bij machte om het RBC moeilijk te maken, en de thuisploeg speelde het duel simpel uit. Kansen waren er nog voor de ingevallen Tayeb Lakbir met een schot en Anwar Tarfit in de slotfase toen hij vrij voor de keeper kwam, maar beide leverde geen treffer op. Tussendoor maakte Perry Bierkens wel zijn rentree in het veld, na wekenlang blessureleed vanwege een scheurtje in de kuit. Ook Rhidar Khidar kreeg speeltijd, waardoor Didi na lange tijd weer even op het middenveld kon spelen.

Giovanni Moerland scoor zijn tweede van de avond tegen Bavel
Giovanni Moerland scoort zijn tweede van de avond en brengt de stand naar 3-0.

Door de overwinning blijft RBC in het spoor van koploper VOAB en TSC. Ook zij kwamen vanavond in actie. TSC won met 5-0 van FC Tilburg en VOAB wist met 2-4 te winnen bij Beek Vooruit. De achterstand op beide clubs is nog steeds één punt op TSC en zes op VOAB.

Aankomend weekend komt RBC opnieuw in actie, want dan reist het af richting Made, de nummer dertien van de competitie.

RBC - Bavel 3-0 (2-0)