We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

Sterk RBC heeft geen kind aan Bavel

Gepost door:Dennis // 2022-05-12 23:29:51 // 607 keer bekeken

RBC heeft vanavond de midweekse competitiewedstrijd winnend afgesloten tegen Bavel. De Roosendalers waren met 3-0 te sterk. Het betekende voor de derde keer op rij dat de nul werd gehouden.

Bij RBC keerde Flinn Assenberg terug in de basis. Daardoor werd Lars Traets naar de linkerflank gedirigeerd. Giovanni Moerland had daardoor weer een plekje in de aanval. Brian Kruf mocht vanaf het begin starten in de punt van de aanval ten faveure van Abdelmojib Yachou. Voor de rest stonden dezelfde spelers op hun positie zoals afgelopen weekend tegen JEKA (0-2 winst).

RBC opende andermaal sterk. In de tweede minuut was het al raak voor de thuisploeg. Moerland nam een hoekschop die niet goed verwerkt werd door Bavel. Karim Didi kon daardoor van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten. Het was zijn eerste officiële competitiedoelpunt voor RBC. De Roosendalers bleven het heft daarna in handen houden. Met snelle combinaties werd Bavel regelmatig zoek gespeeld. Het was daarom wachten op de 2-0. Die kwam er ook binnen twintig minuten. Didi verzond een prachtige pass op Moerland die met en boogbal de score verdubbelde. Daarvoor zag RBC's nummer zeven een schot voorlangs gaan en kopte Kruf uit een voorzet van Assenberg in de handen van de doelman. Voor rust was RBC nog twee maal dichtbij een treffer. Uit een kort genomen corner kopte Kruf op de lat en even later uit een voorzet van Assenberg kopte hij wederom op de lat.

Brian Kruf kopt op de lat tegen Bavel
Brian Kruf ziet zijn kopbal op de lat uiteen spatten bij een 2-0 stand.

Vlak na rust gooide RBC het duel in het slot. Moerland speelde zich knap vrij en schoot zijn tweede van de avond binnen. Het spelbeeld bleef gedurende de tweede helft hetzelfde. Bavel was niet bij machte om het RBC moeilijk te maken, en de thuisploeg speelde het duel simpel uit. Kansen waren er nog voor de ingevallen Tayeb Lakbir met een schot en Anwar Tarfit in de slotfase toen hij vrij voor de keeper kwam, maar beide leverde geen treffer op. Tussendoor maakte Perry Bierkens wel zijn rentree in het veld, na wekenlang blessureleed vanwege een scheurtje in de kuit. Ook Rhidar Khidar kreeg speeltijd, waardoor Didi na lange tijd weer even op het middenveld kon spelen. 

Giovanni Moerland scoor zijn tweede van de avond tegen Bavel
Giovanni Moerland scoort zijn tweede van de avond en brengt de stand naar 3-0.

Door de overwinning blijft RBC in het spoor van koploper VOAB en TSC. Ook zij kwamen vanavond in actie. TSC won met 5-0 van FC Tilburg en VOAB wist met 2-4 te winnen bij Beek Vooruit. De achterstand op beide clubs is nog steeds één punt op TSC en zes op VOAB.

Aankomend weekend komt RBC opnieuw in actie, want dan reist het af richting Made, de nummer dertien van de competitie.

RBC - Bavel 3-0 (2-0)
1-0 Didi
2-0 Moerland
3-0 Moerland

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg, De Voogd, Didi (c), Traets (Khidar); Reuvers, Echambit (Bierkens), Elst; Moerland, Kruf (Lakbir), Tarfit
Reacties

RBCdeLuiten

2022-05-13 00:30:38

  

Mr.RBC

2022-05-13 08:24:20

Mooi resultaat en deze sterke reeks doortrekken naar de nacompetitie 

Ouwegetrouwe

2022-05-13 09:21:58

de foto's:

https://myalbum.com/album/DaJ7624LqF7q

 

 

 

IvoZ

2022-05-13 12:26:56

Echt ongekend dat de top-3 maar blijft winnen. TSC won 16 van de 22 wedstrijden, RBC 17 van de 22 en VOAB zelfs 18 van de 22. Dat is echt bizar goed. In bijna alle andere competities is dat genoeg voor de titel. 

VOAB krijgt nog JEKA uit, Bavel thuis, Madese Boys thuis en natuurlijk TSC uit. Daarin moet het 7 punten laten liggen. En RBC moet alles winnen. Realistisch gezien gaat VOAB dit niet meer weggeven. Ik vrees dat de 4 minpunten ons de das om gaan doen. 

 

Dennis

2022-05-13 15:55:00

@Ivo,

Zeker, zegt misschien ook wat over de competitie.

Prima overwinning dit op Bavel, eerste helft erg goed. Ook goed om te zien dat we snel in de beginfase de eerste goal maken. Nog vier duels, nacompetitie is het meest realistische scenario; zorgen dat iedereen fit blijft en blijven winnen uiteraard. 

Kalsdonk

2022-05-13 16:02:05

Fijn dat bierkens in iedergeval weer ritme op kan doen richting de nacompetitie. Waar is pisas?

Boegieman

2022-05-13 16:21:51

Sta in de voorbeschouwing van Bavel over Pisas:

Is het al duidelijk wat Gerson heeft? "Knieklachten." Nog geen verbetering ten opzichte van afgelopen week? "Nee, en ik verwacht dat dit nog een aantal weken zal duren." Dat is flink balen. "Ja, absoluut. We kunnen iedereen nu goed gebruiken in deze fase."

Kalsdonk

2022-05-13 20:00:56

Ahh heb ik even over het hoofd gezien dan... jammer kunnen we goed gebruiken in de nacompetitie