We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

75%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

13%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

13%

Stemmen: 8

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgenavond in actie tegen Bavel

Gepost door:Dennis // 2022-05-11 17:21:25 // 292 keer bekeken

RBC speelt morgenavond een thuisduel tegen Bavel. De Roosendalers wonnen afgelopen weekend met 0-2 bij JEKA en blijven in het spoor van koploper VOAB en runner up TSC. Ook zij wonnen beide hun duels afgelopen weekend.

Bavel zit momenteel in de gevarenzone. De club uit het gelijknamige dorp staat elfde, maar nummer dertien Madese Boys zit er vlak achter met slechts twee punten achterstand. Afgelopen weekend won Bavel op bezoek bij Roosendaal met 0-1. 

Vanuit de ziekenboeg kwam vandaag goed nieuws. Van Gino Pieter en Anass el Gamali weten we dat zij de komende periode niet in actie kunnen komen, maar afgelopen weekend moesten naast Perry Bierkens ook Flinn Assenberg, Mitchell Schilperoord en Gerson Pisas verstek laten. Daarentegen maakte Brian Kruf weer zijn rentree, en luisterde dat op met een doelpunt. "Mitchell is nog ziek en Gerson is nog steeds geblesseerd." Het was een goede invalbeurt van Brian Kruf afgelopen weekend! "Ja, Brian is prima ingevallen. Goed om hem er weer bij te hebben. Is het al duidelijk wat Gerson heeft? "Knieklachten." Nog geen verbetering ten opzichte van afgelopen week? "Nee, en ik verwacht dat dit nog een aantal weken zal duren." Dat is flink balen. "Ja, absoluut. We kunnen iedereen nu goed gebruiken in deze fase."

Het is nog een aantal weken tot het eind van de competitie, met hoogstwaarschijnlijk - zoals RBC er nu voor staat - nacompetitie tot gevolg. Is Kruf de wedstrijd goed doorgekomen? Geen klachten, buiten eventueel spierpijn? "Nee, Brian heeft gisteren volledig kunnen meetrainen." Is Perry Bierkens ook inzetbaar? "Perry heeft voor het eerst ook weer volledig meegetraind." Dat is positief. "Ja, ik heb overigens bijna elke wedstrijd wel mutaties gehad, en we zijn deze wedstrijden over het algemeen toch goed doorgekomen."

Voor RBC is het zaak om de laatste vijf duels te winnen, aangezien de nummer twee in de rangschikking een betere uitgangspositie heeft voor de nacompetitie. De Roosendalers staan momenteel nog een punt achter nummer twee TSC en zes achter VOAB. Beide clubs treffen elkaar één wedstrijd voor het einde, dat betekent dat op de laatste speeldag alle drie de clubs nog kans maken op de titel. 

Het duel tussen RBC en Bavel begint om 19:15 uur in het Atik Stadion.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd