We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint in Breda

Gepost door:Dennis // 2022-05-09 18:57:44 // 893 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een goede overwinning geboekt op JEKA. In Breda werd het 0-2. Voordat het tweede doelpunt van de Roosendalers viel, werden er wel twee goals afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisploeg wist RBC een aantal keer onder druk te zetten, maar veel meer dan corners of vrije trappen kreeg men niet en zo wist de verdediging opnieuw een clean sheet te behalen.

Het was even puzzelen voor hoofdtrainer Ruud Pennings. De absenten nemen toe, waardoor er opnieuw een beroep gedaan moest worden op RBC O23. Lars Traets begon als rechtsback, die een erg goede wedstrijd speelde. Lars de Voogd en Karim Didi vormden het centrum en Giovanni Moerland stond andermaal achterin als linksback. Op het middenveld speelden Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst en voorin hadden Tayeb Lakbir, Abdelmojib Yachou en Anwar Tarfit een basisplek.

RBC opende in de felle zon erg sterk en had binnen een mum van tijd de voorsprong te pakken. Echambit werd goed weggestoken, kwam het zestien meter gebied binnen en schoot koeltjes raak. Daarna was er een lange fase dat JEKA de Roosendaalse ploeg naar achteren drukte. Vooral op het middenveld ontstonden gaten. De thuisploeg kreeg ook een aantal kansen op de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts werd voorlangs geschoten, even later glipte de bal na een genomen vrije trap door de handen van Deleij maar gelukkig voor hem verdween de bal over de achterlijn en na enkele hoekschoppen en vrije trappen die niets voor JEKA opleverde werd opnieuw een voorzet vanaf rechts voorlangs geschoten.

De eerste uitbraak van RBC was daarna wel raak. Elst stak Tarfit goed weg die Yachou een niet te missen kans gaf. DIe laatste scoorde ook, het doelpunt werd goedgekeurd, maar nadat de bal al op de middenstip klaar lag om afgetrapt te worden, werd het doelpunt alsnog afgekeurd na lang gemekker van spelers van JEKA en de assistent-scheidsrechter van diezelfde club. Daarna scoorde Tarfit uit een goede aanval, maar opnieuw ging de vlag omhoog en ging het doelpunt niet door.

RBC nam het initiatief na die fase wel over en kreeg nog een tweetal kansen om de score te verdubbelen. Een goede individuele actie van Echambit leidde bijna tot de tweede goal, maar zijn eerste schot werd knap gepakt en even later schoot hij voorlangs. Vlak voor rust wist Didi met een lange pass Elst te bereiken, die zijn achterwaartse kopbal gepakt zag worden.

In de tweede helft kreeg de ploeg van Pennings enkele kansen om afstand te nemen, waar de kans van Reuvers de grootste was. Didi nam de vrije trap kort, waarna de mee opgekomen Moerland Reuvers wist te bereiken die in kansrijke positie over kopte. Na zo'n zestig minuten maakte Brian Kruf na blesureleed weer zijn rentree. "Ze dachten eerste dat ik een hernia had, maar na onderzoek in het ziekenhuis kwam naar boven dat ik een beknelde zenuw heb." Daar kunnen ze niets aan doen? "Een operatie kan, maar dat brengt ook veel risico's met zich mee. Ik kan er ineens last van krijgen, bijvoorbeeld als ik draai," zo liet Kruf in de rust weten. RBC's nummer negen wist al snel zijn naam op het scorebord te krijgen. Moerland's voorzet schampte het hoofd van een verdediger van JEKA, waarna Kruf er tegenaan liep en RBC in veilig haven kopte. Daarvoor kregen de oranje-witten al enkele kansen om het duel te beslissen. Bij het eerste balcontact van Kruf kwam hij alleen voor de keeper, probeerde af te leggen op de meegelopen Tarfit maar een verdediger van JEKA wist met een voet er tussen te komen. Lakbir schoot daarna op de benen van de keeper en even later zag hij een schot uit de bovenhoek getikt worden. 

In de absolute slotfase leek RBC ook nog op 0-3 te komen, maar een voorzet werd door Kruf op de lat gekopt. Door de overwinning blijft RBC in het spoor van nummer twee TSC en koploper VOAB. Beide clubs wonnen ook hun duels, waardoor de Roosendaalse ploeg op één en zes punten achterstand blijft staan. Aankomende donderdag komt RBC alweer in actie, dan is Bavel de tegenstander in het Atik Stadion.

JEKA - RBC 0-2 (0-1)
0-1 Echambit
0-2 Kruf

Opstelling RBC: Deleij; Traets, De Voogd, Didi (c), Moerland; Reuvers, Echambit, Elst; Lakbir (Amia), Yachou (Kruf), Tarfit
Reacties

EricK

2022-05-08 18:36:27

Hup RBC 

RBCdeLuiten

2022-05-08 18:47:05

Mooie uitslag die met 1 of 2 onterecht afgekeurde doelpunten zeker hoger pgelopen was.

Rbchogerop

2022-05-08 19:55:49

Japie vlaggraag was weer in vorm.  Door zijn uitstekende vorm werd RBC 2 doelpunten door de neus geboord. Het was een zakelijke, goede overwinning. Leuk feit was dat de  supportersschare uit Groningen RBC kwamen aanmoedigen tijdens hun jaarlijkse uitje naar Belgie. Top mannen.

Noud

2022-05-08 20:44:35

Zonde dat we niet meer hebben kunnen scoren. De mogelijkheden waren er zeker. Ons scorend vermogen wordt hopelijk niet onze achilleshiel 

Ad P

2022-05-08 22:52:59

Dat is het, Noud. Heeft ons begin tweede helft tegen VOAB 3 cruciale punten gekost. Ondanks dat een prachtige serie na de winterstop. De 5 verliespunten tegen de nummers 1 en 2 zijn zuur en maken het verschil. 

Mr.RBC

2022-05-09 08:15:24

Onze achilleshiel dit seizoen zal helaas de straf van de KNVB gaan worden veroorzaakt door enkele die zich op een maniet hebben laten gaan die RBC onwaardig is

Neemt niet weg dat, met uitzondering tegen de toppers, RBC en de laatse maanden puike reeksen weet weg te zetten.