We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint eenvoudig van Beek Vooruit

Gepost door:Dennis // 2022-05-02 17:36:24 // 975 keer bekeken

RBC heeft zich vanmiddag goed hersteld na de nederlaag tegen VOAB van afgelopen week (4-1 verlies). De Roosendalers wonnen thuis van laagvlieger Beek Vooruit met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Giovanni Moerland.

RBC begon gewijzigd ten opzichte van afgelopen week. Het centrum werd gevormd door Mitchell Schilperoord en Karim Didi. Moerland werd opgesteld als linksback. Het middenveld was ongewijzigd, en in de aanval was er voor Abdelmojib Yachou een basisplek. Anwar Tarfit begon als linksbuiten. 

RBC startte het duel sterk en had weinig te duchten van de bezoekers. Dat was ook goed te zien aan de bank, want die was bij Beek Vooruit met slechts twee spelers erg mager bezet. De eerste kans ging via Gerson Pisas, die zijn voorzet door Tarfit met de knie voorlangs zag gaan. Even later kopte hij in kansrijke positie in de handen van de doelman na een goede voorzet van Randy Elst. De derde echte kans was wel raak. Moerland stoomde op vanaf eigen helft en schoot vanuit de tweede lijn kiezelhard binnen. 

Moerland nam ook de tweede goal voor zijn rekening, hij wist ditmaal met een diagonaal schot in de verre hoek de score te verdubbelen. Daarvoor kreeg Assenberg de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar uit een goede voorzet van Tarfit kopte hij over. Vlak voor rust leek RBC op 3-0 te komen toen een voorzet van Elst ingekopt werd door Didi, maar deze werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later kon de doelman ternauwernood redding brengen toen een voorzet van Moerland bijna door een speler van Beek Vooruit in zijn eigen doel werd getikt. Beek Vooruit kon buiten een schot hoog over weing uitrichten tegen RBC in de eerste helft.

Het spelbeeld veranderde enigzins in de tweede helft. Beek Vooruit kreeg gedurende het tweede bedrijf enkele kansen op de aansluitingstreffer. Eenmaal moest Matthias Deleij handelend optreden toen aan de rechterkant een aanvaller van Beek Vooruit vrij voor hem kwam, maar RBC's doelman wist de inzet te kraken. Ondanks veel druk naar voren, wist RBC weinig uit te richten. Pisas was vlak na de rust nog dichtbij een treffer toen zijn inzet net voorlangs ging, maar veel kansen kreeg de thuisploeg niet meer. In de slotfase was Tarfit nog dichtbij RBC's derde treffer, maar zijn inzet werd gekeerd. RBC O18-speler Laurens van Hove maakte zijn officiële debuut. Hij kwam in de laatste aanval van RBC vrij voor de keeper na een goede pass van Tarfit, maar nam de bal niet goed aan waardoor zijn kans verkeken was. 

Door de overwinning blijft RBC in het spoort van nummer twee TSC en koploper VOAB. Beide clubs wonnen ook hun duels. VOAB wist met 0-1 te winnen bij Rijen en TSC won vrij eenvoudig van Roosendaal met 4-1. Volgende week speelt de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings in Breda tegen JEKA.

RBC - Beek Vooruit 2-0 (2-0)
1-0 Moerland
2-0 Moerland

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg (Traets), Schilperoord, Didi (c), Moerland; Reuvers, Echambit, Elst; Yachou (Amia), Pisas (van Hove), Tarfit
Reacties

IvoZ

2022-05-01 20:34:03

Prima resultaat. Die 4 strafpunten lijken ons de das om te gaan doen. TSC en VOAB laten bijna niks liggen. Nog 6 potjes, we hebben nu echt wat geluk nodig. 29 mei is er nog TSC-VOAB, maar dan is de titel misschien al binnen voor VOAB. 

Noud

2022-05-01 20:52:57

Eindelijk egen jeugd in het team! Nu doorpakken met Karim aan het roer en de gelukzoekers die ieder jaar aan komen waaien weren

Kalsdonk

2022-05-01 20:56:00

Leuk dat jeugdspelers ook minuten krijgen in zo wedstrijd 

Ouwegetrouwe

2022-05-01 21:26:36

de foto's:

 

https://myalbum.com/album/fBpmP3kxodvV

 

 

 

Dennis

2022-05-02 08:04:09

Prima resultaat inderdaad. Beek Vooruit was erg zwak eerste helft, maar denk dat ze veel afwezigen hadden. Tweede helft kwamen ze iets beter uit de verf. Wij hadden zelf ook enkele spelers die er niet waren, maar daar was weinig van te merken. @Noud, stop eens met constant spelers van deze club gelukszoekers o.i.d te noemen. 

Mr.RBC

2022-05-02 15:28:43

Degelijke overwinning, waar wel veel kansen onbenut bleven

Noud

2022-05-02 17:55:13

@Dennis, ik ben van mening dat ze wel degelijk gelukszoekers zijn. Dit seizoen ook al weer 7 die na 1 seizoen weer weg zijn. Je kunt toch moeilijk zeggen dat ze gekomen zijn om langdurig iets voor RBC te betekenen 

Adje

2022-05-02 19:04:15

Hoe kom jij op 7 ? Tel jij er die 3 die buiten geschopt zijn ook bij ?

Mr.RBC

2022-05-02 19:09:17

En vergeet je vriendje Vincent niet mee te tellen Noud want dat is de grootste gelukszoeker 

Noud

2022-05-02 19:18:40

@Adje, hoe ze RBC verlaten (via de voor- of achterdeur) doet er voor mij niet toe. Ze zijn blijkbaar niet gekomen om zich langdurig aan RBC te verbinden. 

En ik vergeet je niet hoor Vincent

RBCdeLuiten

2022-05-03 23:48:24

Er ontstaat steeds meer een vaste groep aangevuld met jeugd of spelers die eerder met deze groep heeft gespeeld. Mooi toch!?

Club komt er steeds beter voor te staan en niet alleen tussen de lijnen. Fundament staat steeds beter met af en toe een hobbel die genomen moet worden of zaken die beter kunnen. Niet anders dan een bedrijf wat groeit. Samen de schouders er onder en met een positieve blik vooruit