We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

Pennings: "Motivatie is er nog steeds"

Gepost door:Dennis // 2022-04-30 09:23:13 // 489 keer bekeken

RBC kreeg afgelopen zondag de kans om de koppositie te pakken op doelsaldo bij VOAB. De Roosendalers stonden namelijk drie punten achter op de koploper, maar hadden een gelijk doelsaldo voorafgaand aan het duel. Dat zou betekenen dat bij winst de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings de ranglijst zou gaan aanvoeren, weliswaar met een gelijk aantal punten. Na een 1-1 ruststand werd er echter uiteindelijk met 4-1 verloren.

De sfeer na afloop van het duel was gelaten. Bij veel RBC-supporters was de vraag wat er nu precies was gebeurd in de tweede helft. Ook Pennings kijkt terug op een bizarre middag: "Voor iemand die niet bij de wedstrijd is geweest en de uitslag ziet denkt dat we een flinke nederlaag hebben geleden, maar de mensen die aanwezig waren bij de wedstrijd zullen een andere lezing hebben. Wij kregen grote kansen, maar maakten deze niet en bij hen ging vrijwel elke (halve) kans er in." Heb je na afloop nog wat gezegd in de kleedkamer? "Nee, de teleurstelling was natuurlijk aanwezig en dan heeft het weinig zin om daar nog wat over te zeggen." Dinsdag heb je de eerste training gehad na het duel, ik kan me zo voorstellen dat er nog spelers meezitten. Zeker waar je vandaan komt. Een grote achterstand, je wint vrijwel alles op het gelijke spel tegen TSC na en dan is het moment daar en wordt je weer ver teruggeworpen. "We hebben het er even kort over gehad. Het is zaak om dit zo snel mogelijk te vergeten en zijn gewoon gaan trainen met als voorbereiding op het duel met Beek Vooruit." 

In Goirle waren wel veel RBC-supporters aanwezig. Er waren ook RBC-fans uit vrijwel elke uithoek van het land die de auto gepakt hadden en richting VOAB waren gekomen om de Roosendaalse formatie aan het werk te zien. "Het was erg mooi om te zien dat er zoveel supporters waren afgereisd naar Goirle." In de tweede helft kwam er een grote verrassing uit de hoge hoed van Pennings. Giovanni Moerland werd in de tweede helft als linksback opgesteld, een positie die hij bij hoofdklasser Halsteren vertolkte. Door zijn enorme loopvermogen en trap werd een vierde aanvaller gecreëerd. Was dit eenmalig of is er als de nood aan de man is de mogelijkheid dat Moerland naar achteren gezet wordt? "Hij start normaal gesproken als rechtsbuiten, maar als het team hem nodig heeft op een andere positie dan gaat hij daar staan. Giovanni en ik hebben dat scenario al besproken, en dit is geen enkel issue bij hem. Het collectief is het belangrijkste, dat gaf hij ook zelf aan."

Komend weekend komt Beek Vooruit naar het Atik Stadion toe. Er zijn nog zeven duels te spelen met zes punten achterstand. Hoe staat de groep erin, is de motivatie nog aanwezig, want zij moeten een flinke knauw hebben gehad afgelopen zondag? "De motivatie is er nog steeds. Wij willen alle zeven duels winnen. VOAB moet dit weekend bijvoorbeeld naar Rijen, je hebt daar ook niet zo maar gewonnen. Zolang er een kans is dat wij het alsnog kunnen worden dan gaan wij er voor." Omdat je op zes punten staat, bestaat de kans dat RBC op gelijke hoogte kan komen te staan. Als zij twee keer verliezen en wij keer te winnen dan zou RBC VOAB in ieder geval voorbij gaan, want dan is het doelsaldo +1 in het voordeel van de oranje-witten, speelt dit mee? "Daar zijn wij niet mee bezig. Als we meer doelpunten kunnen maken, dan doen we dat zeker, maar we zijn er vooraf niet mee bezig dat we bijvoorbeeld tegen Beek Vooruit er minimaal vijf moeten maken."

Perry Bierkens kon afgelopen weekend niet in actie komen. Is er verbetering zichtbaar, kan hij spelen zondag? "Hij zit wel bij de wedstrijdselectie, maar heeft afgelopen week individueel getraind. Voor zijn blessure staat normaal zes weken en hij zit pas in zijn derde week. We willen ook niets forceren." Als je bijvoorbeeld met 3-0 voor staat dan ga je niet het risico nemen om Bierkens in te laten vallen met de kans dat de blessure erger wordt? "Nee, precies. Er zijn nog meer wedstrijden te spelen." Hoe staat het met Gino Pieter? We weten dat Anass el Gamali niet meer in actie kan komen dit seizoen, maar is er nog een mogelijkheid dat Pieter nog wel kan aansluiten? "Daar lijkt het niet op. Hij heeft net als Perry deze week individueel getraind, maar ik heb met de fysio gesproken en die gaat er van uit dat hij niet meer in actie kan komen dit seizoen." 

Komend weekend begint RBC voor de derde maal aan een inhaalslag. Na de winterstop moest het vier punten goed maken op koploper VOAB, wat lukte na de uitoverwinning bij Beek Vooruit (2-5 winst). Een dag later kreeg de Roosendaalse ploeg de strafpunten en stond het weer vijf punten achter. Door het gelijke spel bij TSC groeide de achterstand naar zeven punten. Na het beroep bij de KNVB daalde de achterstand naar zes punten en binnen een week bedroeg de achterstand nog drie punten. Nus is de achterstand na de nederlaag bij VOAB weer zes punten en moet het opnieuw in de achtervolging met nog zeven duels te spelen. De eerste horde die genomen dient te worden is Beek Vooruit. Het duel start aankomende zondag om 14:30 uur in het Atik Stadion. 
Reacties

Noud

2022-04-30 21:51:19

Blijven Gino, Aness en Brian? Hoorde dat onze Tank stopt en Aness terug gaat naar Kruisland. Wel 2 gave verdedigers terug in de plaats. 

Kalsdonk

2022-05-01 10:59:10

Ik hoop dat in iedergeval anass blijft. Samen met Bierkens een goed centrum en didi kan dan terug naar het middenveld.