We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest in Goirle

Gepost door:Dennis // 2022-04-24 18:15:43 // 1793 keer bekeken

RBC heeft vandaag niet de koppositie weten te pakken in Goirle. Op bezoek bij VOAB werd de Roosendaalse ploeg met 4-1 op een flinke nederlaag getrakteerd. De oranje-witten kregen bij een 1-1 stand enkele grote kansen om op voorsprong te komen, maar kwamen naarmate het doelpunt steeds meer in de lucht hing echter op een achterstand na een frommel goal vanuit een vrije trap. Na de 3-1 knakte het bij de Roosendalers en in de slotfase werd het duel met een fantastisch schot in de verre kruising afgesloten.

Bij RBC was er grote hoop dat Perry Bierkens kon spelen, maar de centrale verdediger was niet fit genoeg. "Ik loop te trekken benen, en dan moet ik eerlijk zijn tegenover de jongens: ik kan vandaag niet spelen." Lars de Voogd nam andermaal zijn positie in naast Karim Didi. De andere tien waren eveneens dezelfde als de laatste twee weken.

Het was al snel in het duel duidelijk dat RBC de meest sterke ploeg uit de tweede klasse E tegenover zich had staan. Met het veldspel wist de thuisploeg RBC vaak nodeloos te laten lopen. Vooral aan RBC's rechterkant wist VOAB constant met een driehoek en een bal achter de verdediging gevaarlijk te worden. Flinn Assenberg had het zichtbaar moelijk tegen zijn directe tegenstander. Ook Didi en De Voogd hadden met de zeer sterke Casper van Beers een flinke kluif. De eerste kans was echter voor RBC. Gerson Pisas werd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging tegen de benen van de keeper. Na een kleine zeven minuten lag de bal er echter aan de andere kant in. Didi en De Voogd stonden tegen de middenlijn aan, en konden de pass op links er niet uithalen. Assenberg appeleerde nog voor buitenspel, maar de lage voorzet vanaf links werd aan de andere kant diagonaal binnen geschoten. 

Daarna spelede het duel zich vooral op het middenveld af. RBC probeerde met steekpasses door de defensie heen te komen, omdat VOAB zich ver had teruggetrokken op de eigen zestien. Echt grote kansen waren er daardoor niet. Moerland schoot over, en een vrije trap van hem werd simpel gepakt. Vlak voor het rustsignaal kwam er echter een steekpass wél doorheen die door Tayeb Lakbir in de verre hoek tot de gelijkmaker werd gepromoveerd.

In de tweede helft nam RBC het initiatief over. Anwar Tarfit was erin gekomen voor Assenberg en Moerland ging linksback spelen. Het leverde een aantal dotten van kansen op. Moerland stoomde op vanaf de zijlijn en legde de bal panklaar voor Elst, die echter over schoot. Daarna schoot Imran Echambit in kansrijke positie met een volley over, Pisas schoot eveneens over van dichtbij. De voorsprong voor RBC hing in de lucht, maar een vrije trap aan de rechterkant van VOAB maakte aan die gedachte een einde. De vrije trap werd onderweg aangeraakt door een speler van VOAB en RBC en belandde in de verre hoek. De ploeg van Pennings kreeg daarna nog twee enorme kansen op de gelijkmaker. Eerst wist Elst op de achterlijn Pisas te bereiken die zijn directe tegenstander als draaideur gebruikte, maar daarna van dichtbij over schoot. Even later kreeg Tarfit nog een kans toen Lakbir met een hoge bal de handenbinder wist te bereiken, maar zijn volley ging over. In de tegenstoot werd het 3-1. VOAB kwam via links het strafschopgebied binnen en wist met een boogbal andermaal Deleij kansloot te laten. In de slotfase maakte de thuisploeg er ook nog 4-1 van, nadat van ver uit de tweede lijn een prachtige streep in de verre kruising belandde.

Door de nederlaag staat RBC weer op zes punten achterstand en ziet het ook TSC passeren, dat vandaag haar wedstrijd won. Volgende week speelt de Roosendaalse ploeg een thuisduel tegen Beek Vooruit.

VOAB - RBC 4-1 (1-1)
1-0
1-1 Lakbir
2-1
3-1
4-1

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg (Tarfit), De Voogd, Didi, Schilperoord; Reuvers, Echambit, Elst; Moerland, Pisas, Lakbir
Reacties

Kalsdonk

2022-04-24 18:21:46

Spijtig jongens... Nu alles op alles zetten in de play-offs. Ik heb er nog vertrouwen in

Rbcfan

2022-04-24 18:23:46

Zuur, was er al bevreesd voor want dachten wel even de koppositie te pakken. De voetbal regel gaat weer op, als je zelf de kansen verknald dan gaat die aan de andere zijde erin en zie 4-1 Teleurstellend onnodig puntverlies, nu zorgen dat de resterende wedstrijden gewonnen worden 

Noud

2022-04-24 18:32:24

Wat een domper zeg. Als je de kansen zag dan hadden er wel een paar in gemoeten. Het ontbreekt ons aan een echt killer. Hopelijk levert de nacompetitie meer op

Adje

2022-04-24 18:33:03

Jammer maar VOAB is ook niet de minste, staat niet voor niets het hele seizoen al in de top. Competitie  is nog niet voorbij maar het wordt er niet makkelijker op, dus alles gaan zetten op de play off lijkt mij, dus oppassen met blessures of schorsingen nu.

Willempie

2022-04-24 18:58:32

VOAB  wankelde aan het begin van de 2de helft alleen kon RBC helaas niet profiteren. Mogelijkheden die minimaal tussen de 'palen' hadden moeten zijn. Had toch wat meer ingezeten.

Een strijdplan van lange ballen tegenover zulke 'bomen' van spelers begrijp ik niet helemaal.


De bank blijft me wekelijks zorgen baren. Hopelijk blijft iedereen heel de komende weken.

Het is nog niet gespeeld. Ze moeten nog naar Rijen en TSC. Die hebben zomaar nog niet gewonnen.

 

Noud

2022-04-24 19:44:39

Vincent, zit je bij de kapper? Zorg eens voor echte spits die goed is voor 20 doelpunten 

EricK

2022-04-24 20:17:31

Enorm zonde, maar wat kun je nog zeggen als je er met 4-1 af bent gegaan? Misschien een tikkeltje geflatteerd, maar het is zoals het is. Felicitaties aan VOAB. Twee hoogtepunten:

1. De opkomst vanuit Roosendaal, er was echt veel RBC-volk, mooi om te zien. Da's ook meteen het jammere, als je wint dan krijgt dat nog een extra boost, maar ook nu mooi om die betrokkenheid te zien. 

2. Die laatste goal van VOAB. Die kerel roeide hem echt in de verre kruising, vreselijk. Ik stond aan de overkant dus kon niet goed inschatten van welke afstand dit was, maar het leek een beetje op die goal van Gio op het WK 2010. Balen voor die knakker dat hij niet op beeld staat. Heb niet vaak zo'n beauty gemaakt zien worden tegen RBC. 

Jammer, maar niks aan te doen. Onze spelers hebben er alles aan gedaan, het zat ook niet mee, het is wat het is.

Hup RBC 

EricK

2022-04-24 20:18:17

Btw, Noud, laat het nou lekker gaan. 

Noud

2022-04-24 20:34:12

Helemaal eens Erik. Je hebt gelijk. Ik laat het rusten

Wilfred

2022-04-25 10:18:02

We moeten helaas een nieuwe 'pas op de plaats' maken. Zelf blijven winnen en kijken wat er nog mogelijk kan worden. In ieder geval 2de worden zodat je in de play offs , de eerste wedstrijd thuis speelt. 

Mr.RBC

2022-04-25 10:55:09

Pas op de plaats lijkt me inderdaad het juiste, nu alleen hopen dat VOAB nog punten morst, maar dan is het wel belangrijk zelf alles te winnen. Moet je zien wat een straf de puntenaftrek dan nu geworden is helaas.

Ouwegetrouwe

2022-04-25 16:42:20

de foto's:

 

https://myalbum.com/album/kqXGqqS34g8C

 

 

 

Dennis

2022-04-26 11:32:06

Jammer van het resultaat. 4-1 is geflatteerd, maar zij maken de kansen wel af en wij helaas niet. Twee keer kregen we een enorme tik. Na de kans van Pisas bij 0-0 gaat hij er een minuut later aan de andere kant in en in de tweede helft na de kansenregen een vrije trap die met een kopbal bij de eerste paal en aanraking door een speler van ons in de verre hoek belandt. We hadden het erg moeilijk aan onze rechterkant in de eerste helft. Dat deed VOAB erg goed. Het inzakken van de aanvaller die vervolgens werd aangespeeld, teruglegde op de middenvelder en daarna werd de opkomende back bediend. Dat gebeurde elke keer, en we hapten continue. Het veldspel van hen was sowieso erg sterk. Voorin liepen ze bij ons het schompes. Zeker na die 1-0 achterstand moesten we wel.

Na de gelijkmaker kregen zij nog een dot van een kans die net voorlangs ging. Vond de wissel van Pennings logisch, ook om Moerland op linksback te zetten was verrassend maar wel sterk. Daar kwam meteen gevaar uit.

Tweede helft een enorm sterk kwartier van RBC met meerdere kansen, maar geen enkel schot op doel. Ondanks dat een groot aantal met een stuit geschoten moesten worden had het zo maar onze kant op kunnen vallen als dat doelpunt valt. En wie weet loop je dan zelf uit naar 1-4. Dat is net ook het wrange, want even later valt het doelpunt uit een stilstaande situatie aan de andere kant. Daarna nog twee kansen om gelijk te maken, maar uit een uitbraak valt de genadeklap. En dan dat schot, diagonaal in de kruising van grote afstand; prachtig gewoon. Bij alle vier de goals was Deleij compleet kansloos. VOAB leverde nog een schot in de korte hoek af in de tweede helft, die pakte ie goed. Voor de rest hebben ze niets gecreëerd. Een uiterst effectieve ploeg, verdedigend is het niet al te sterk. We sneden er af en toe makkelijk doorheen, maar te weinig op doel geschoten helaas.

Vergeet ook niet dat wij gewoon een jasje uit hebben gedaan nadat we afscheid namen van drie spelers. Daarnaast waren er nog eens drie verdedigers niet inzetbaar en een spits. Het is al knap dat we de afgelopen vijf duels de nul wisten te houden met vrijwel louter middenvelders en tegen veelal clubs uit de top 6. We moeten nu even een pas op de plaats maken, maar er zijn nog zeven duels. Proberen de tweede plek te pakken lijkt me nu het belangrijkst en wie weet wat er nog in het vat zit. We zijn zelf het levende voorbeeld dat we in het verleden op het laatst een gigantische hoeveelheid punten verspeelden, dat kan ook anderen over komen. Hup RBC

Zuidzijde

2022-04-26 17:09:20

Jammer niks  verloren . Come on boys