We spelen play offs, moeten we op strafschoppen oefenen?

Ja, natuurlijk, we moeten op alles voorbereid zijn

78%
Nee, het is een loterij, verspeelde moeite

11%
Nee, we beslissen alles binnen negentig minuten

11%

Stemmen: 9

Speler van de week

Naam:
Matthias Deleij
Leeftijd
21
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag op bezoek bij VOAB met inzet de bovenste plek

Gepost door:Dennis // 2022-04-22 16:31:19 // 652 keer bekeken

RBC gaat zondag op bezoek bij koploper VOAB met als inzet de koppositie. De Roosendalers komen om 14:00 uur in actie op Sportpark Van den Wildenberg. In het thuisduel met VOAB won RBC met 1-0 door een doelpunt van de ingevallen Imran Echambit, die enkele minuten voor tijd de winnende in de verre hoek schoot. Wel moet gezegd worden dat doelman Matthias Deleij mede de basis legde voor de overwinning, aangezien hij in de eerste minuten een inzet en de daaropvolgende twee rebounds wist te keren. Het vierde schot ging via de deklat over. Let op! Het duel start om 14:00 uur.

Twee weken geleden had de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings nog een achterstand van zeven punten op lijstaanvoerder VOAB. Een nacompetitieplek leek het hoogst haalbare dit seizoen, maar nadat RBC een strafpunt van de KNVB terugkreeg en VOAB verloor op bezoek bij RKVV Roosendaal (2-1) slinkte de voorsprong van de club uit Goirle naar drie punten. Als klap op de vuurpijl is ook het doelsaldo gelijk, wat betekent dat bij winst van de oranje-witten er een nieuwe koploper is in de tweede klasse E is, namelijk: RBC. Een betere week kan Pennings en zijn team niet gehad hebben. "We zijn al die tijd naar onszelf blijven kijken. Als jezelf je wedstrijden blijft winnen komt het moment vanzelf dat je weer serieus bovenin mee gaat doen."

Afgelopen maandag won RBC met 0-4 bij Cluzona. Een prima prestatie, er werd opnieuw heel weinig weggegeven. Hoe kijkt Pennings terug op dat duel? "In de wedstrijd tegen Cluzona kijk ik vooral tevreden terug op de volwassenheid waarin we deze wedstrijd hebben gespeeld. Weinig kansen weggegeven en heel de wedstrijd volledige controle hebben gehad. We hebben goede kansen weten te creëren en een redelijk hoog rendement in het benutten van die kansen."

De tendens onder de supporters is enorm omgeslagen. Het optimisme viert hoog tij en de vraag is eigenlijk: "waar kan het nog mis gaan?" Is het optimisme ook zo enorm bij de staf en selectie? "Euforisch zijn we zelf als team niet. Immers is elke wedstrijd een finale als je voor de bovenste plek speelt. Dat was de wedstrijd tegen Cluzona en nu tegen VOAB. Ook daarna volgen nog een aantal finales. Het vertrouwen groeit natuurlijk wel als je veel wedstrijden wint."

RBC speelde een aantal weken geleden al een enorme clash met als inzet de tweede plaats. Op bezoek bij TSC kwam de Roosendaalse ploeg niet verder dan 0-0 en bleef toen derde staan. Dat gebeurde overigens wel op een erg slecht veld. Het eerste half uur leek op een wat meer behoudende tactiek. Pas in de tweede helft werd het gaspedaal ingedrukt. Wat kunnen we zondag van RBC verwachten en hoe denk je dat VOAB aan de wedstrijd gaat beginnen? "Wij proberen altijd ons eigen spel te spelen. Dat het soms lijkt alsof we behoudender spelen kan ook met de sterkte van de tegenstander te maken hebben." VOAB heeft de beschikking over een kunstgras veld. 

Aankomende zondag moet het voor RBC gaan gebeuren. Het duel start om 14:00 uur. Er wordt een flinke oranje-witte invasie verwacht. Naast de al een tijdje niet inzetbare Gino Pieter en Anass el Gamali is er ook nog goed nieuws te melden. Het meespelen van Perry Bierkens is nog onzeker, maar hij zit wél bij de wedstrijdselectie.
Reacties

Kalsdonk

2022-04-22 20:05:10

Hup RBC!

Kalsdonk

2022-04-22 20:05:45

Weet iemand wat er met Anass is? Geblesseerd? 

EricK

2022-04-23 21:46:45

Echt bizar, ik heb al de hele dag zo'n gedachte van "verrek ja, zo voelde die spanning ook weer in de betaald voetbal-tijd". Het is een geweldig affiche morgen, en ik vind het erg bijzonder om te merken dat er zo veel betrokkenheid is. Mensen die van ver moeten komen rijden en er zullen zijn, oude garde die weer eens komt, WhatsApp die de hele week ontploft, echt geweldig.

Het kan morgen ook misgaan, maar als dat gebeurt dan is dat maar zo. Dan applaudiseren we voor de spelers en wensen we elkaar een goede play-off. Bij een gelijkspel is er nog niks aan de hand. En als we toch eens de volle mep zouden pakken daar...

RBCdeLuiten

2022-04-24 12:39:53

Succes vandaag boys!!

Noud

2022-04-24 17:25:19

Wat een domper zeg. Als je zoveel kansen mist is het logisch dat de doelpunten aan de andere kant wel vallen. Vincent zal wel komen met een extra keeper en spits, want in de 1e klasse is dat wel nodig