Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

38%
Ik kijk het nog even aan

2%
Af en toe

6%
Ik denk het niet

54%

Stemmen: 110

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

Verklaring voorzitter Ger Deleij

Gepost door:Dennis // 2021-12-09 08:28:08 // 1610 keer bekeken

Voorzitter Ger Deleij heeft vanavond naar aanleiding van de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd RBC - TSC de volgende verklaring afgegeven via RBCvoetbal.ni:

"De gebeurtenissen van afgelopen zondag zijn een stevige blamage voor RBC. Het heeft  ervoor gezorgd dat RBC stappen terug heeft moeten zetten in haar ontwikkeling. Dat we door deze acties beschadigd zijn, spreekt voor zich. Iedereen die ik heb gesproken was stevig aangeslagen en geloofde eigenlijk niet wat er was gebeurd. 

We constateerden al snel dat iedereen binnen de club de vechtpartij op zijn/haar eigen manier heeft ervaren. Zaak dus om hierin zoveel mogelijk eenduidigheid te krijgen. De eerste actie die het bestuur heeft genomen is het plaatsen van de mededeling op onze website dat we geen geweld tolereren en waar nodig zullen sanctioneren. Tevens hebben we de betrokken spelers die een rode kaart hebben gekregen – in afwachting van nader onderzoek –  op non actief gesteld. Vervolgens hebben we op maandag de spelersraad bij elkaar geroepen en de technische staf om hun kant van het verhaal te horen.

Op maandag en dinsdag hebben we gesprekken gevoerd met de betrokken spelers. Enerzijds om hun visie te vernemen over hetgeen er is gebeurd, anderzijds om kenbaar te maken hoe kwalijk het bestuur dit heeft ervaren en wat de negatieve gevolgen zijn voor de vereniging.

Inmiddels heeft u kunnen lezen dat de gesprekken met de drie betrokken spelers hebben geleid tot het vertrek bij RBC.

Met het vertrek van de spelers is echter de zaak nog niet afgerond. De scheidsrechter heeft op basis van zijn waarnemingen een rapport opgesteld. De tuchtcommissie van de KNVB gaat nu deze zaak in behandeling nemen. Daarbij lopen we als vereniging de kans dat we ook een sanctie krijgen opgelegd. Uiteraard werken we mee aan het onderzoek van de KNVB en vertellen we ons verhaal. We bereiden ons hierop goed voor en hebben alle vertrouwen in een zorgvuldig verloop van het onderzoek. 

RBC is aangeslagen en het gebeurde heeft diepe wonden geslagen. Ik heb RBC'ers gezien die hun emoties de vrije loop lieten. Ik was en ben daarover nog steeds diep onder de indruk. Naast de emotie is er ook boosheid. En frustratie. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Volkomen begrijpelijk dat we dat moeten verwerken met elkaar. 'Samen hogerop' is ruw verstoord afgelopen zondag. Maar we kunnen het niet maken om bij de pakken neer te gaan zitten. We hebben in het verleden meer tegenslagen gehad en die zijn we altijd weer te boven gekomen. Dus ook deze tegenslag overwinnen we ongetwijfeld weer.

Via onze website en social media proberen we u steeds zo snel en volledig mogelijk te informeren over de stand van zaken van het proces. Soms lopen we daarbij helaas achter op de pers, maar het is geen wedstrijd. Zorgvuldigheid gaat voor ons wat dat betreft voor snelheid.

In deze zaak is het ook belangrijk om niet alleen intern te kijken, maar ook aandacht te hebben voor TSC die we met deze actie hebben geconfronteerd. We hebben erg slecht gastheerschap laten zien en daar onze excuses voor aangeboden. TSC heeft het sportief opgepakt en aangegeven ons dit voorval niet blijvend te zullen verwijten. Waardering daarvoor.

Ik heb van vele RBC'ers vernomen dat ze niet eerder zoveel schaamte hebben gevoeld. Die schaamte is terecht en voel ik ook. Tegelijkertijd heb ik ook gemerkt dat er een grote saamhorigheid is binnen onze club. En die saamhorigheid zal er ook nu weer voor zorgen dat we weer snel de draad op kunnen pakken en stappen zetten om door te gaan met 'Samen hogerop'.

Ik ben beschikbaar voor vragen, opmerkingen en suggesties." 

Namens het bestuur van RBC,
Ger Deleij
voorzitter@rbcvoetbal.nl
Reacties

Bert de Beuker

2021-12-09 09:22:14

Enige juiste reactie. Vertrouwen in dit bestuur; het schip vaart een richting op. Wie mee wil, is welkom. Wie een andere kant op gaat, gaat overboord. Ongeacht status. Dat is weleens anders geweest. 

EricK

2021-12-09 11:16:38

Ik ben blij met deze reactie, en met het optreden van het bestuur, al was dit ook de enige mogelijke uitkomst. Ik heb al een paar keer op het punt gestaan ergens te reageren op nieuwsberichten over deze zaak maar ben er nog steeds schijtziek van, te veel om met een fatsoenlijk verhaal te komen. Dit is gewoon een kutweek voor de RBC-man (m/v). Intern is de zaak goed opgepakt, maar de echte vrees zit hem in wat de KNVB voor ons in petto heeft. Laten we het maar afwachten...

IvoZ

2021-12-09 11:39:28

Welke straf er ook komt van de KNVB, gewoon accepteren en niet zeuren of in beroep gaan. Nu past nederigheid. 

Persoonlijk was ik begonnen met excuses aan TSC. Dat komt nu helemaal achteraan in het verhaal waardoor het lijkt dat RBC het vooral heel vervelend voor RBC vindt. Inhoudelijk is het een prima reactie. Ik vraag me vooral af wat RBC nu gaat doen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Want de gemoederen zullen in de toekomst nog wel vaker oplopen, en er zijn in het verleden al teveel incidenten geweest. RBC was vroeger een gezellige sympathieke club, maar dat imago is helemaal weg. De maatschappij is natuurlijk ook veranderd, dus moet je hier als club veel strakker bovenop zitten. 

Zuidzijde

2021-12-09 11:43:45

Geachte Voorzitter,

Prima verhaal,afwachten wat de bond nog in petto heeft. Billen knijpen. Ik hoop dat RBC uit de fouten geleerd  heeft wat het aantrekken van een vreemdelingen legioen betreft. Er zal altijd een spanningsveld zijn tussen het prestatieve en het clubleven. M.i is dit nu overtrokken naar het eerste Het is te geforceerd en de rekening ligt nu op de stoep . Er moet nu gewerkt worden aan de image schade. Succes!

 

WouterRBC

2021-12-09 12:06:14

Ook ik klim maar even in de pen... Nou ja toetsenbord dan... Want wat zijn we weer in een bizarre situatie gekomen.
Wat tot nu toe bijna elk seizoen gebeurde, werd ook nu helaas ‘weer’ werkelijkheid. En wat wordt er wederom van gesmuld… Om misselijk van te worden... BN-De Stem die het tot in den treuren uitmelkt…. (overigens staat De Bode hoger aangeschreven dan het BN-De Stem krantje, zegt al genoeg&hellip , Facebook. Walgelijk. Vanuit Oosterhout worden er nietszeggende filmpjes geplaatst over ‘vreselijke’ incidenten op het veld. Én haast gesmeekt om hoge straffen en levenslange voetbalverboden… Wederom walgelijk… En natuurlijk staan de welbekende commentatoren uit Heerle en Schijf én zelfs Breda weer klaar om de wereld te voorzien van hun (belachelijke) mening. Die vaak op hetzelfde neer komt. Smijten met geld, snel maar weer failliet etc. etc. etc. Daar moeten we maar overheen stappen denk ik…

Maar wat keer op keer nog vreemder is: de reacties hier op de site. Heb eens teruggekeken, bij een nederlaag hét dubbele aantal reacties. Als er wat te zeiken valt, zijn we er weer hoor… En welke reacties: ‘wanbeleid’, ‘geen beleid’, ‘al vanaf de doorstart’ blablabla. Wat mij betreft argumenten van lik m’n reet...
Natuurlijk loopt jet niet van een leien dakje. Maar wat had je dan verwacht? Binnen 5 jaar in de Hoofdklasse?
Kijk nou, (los van de incidenten van afgelopen weekend) eens naar wat er staat…
* Een jeugdopleiding waar een duidelijk beleid gevoerd wordt. Die certificering van de jeugdopleiding is er niet voor niets. Mensen met passie die zich week in week uit inzetten (voornamelijk achter de schermen).. Schema’s, ontvangst, wassen, kantine. Hier kunnen we alleen maar positief over zijn.
* Een duidelijke visie binnen de selectie. Eindelijk eens een trainer waar verstandige taal uitkomt… Dit was bij de laatste twee duidelijk niet het geval. Een verademing.
De juiste mensen op de juiste plek. Mannen als Corné, Anwar, Randy, Gino, Lars die keer op keer laten zien dat ze over een RBC-hart beschikken. Maar ook de ‘nieuwkomers’ zoals Perry, Marvin en Giovanni die dit laten zien. De reactie van Perry na de 1-1 in Kruisland zegt genoeg…
* Een bestuur dat knopen doorhakt en de verantwoording durft te nemen. Enige en juiste besluit genomen nu, en dat een helder statement naar buiten brengt.
* RBC Maatschappelijk: ‘the sleeping giant’ staat er als enige ‘niet BVO’ tussen. Noem het ‘nep’, noem het een zoals je wilt noemen. Maar we staan er wel. Wederom met een duidelijk verhaal (als je je erin interesseert) en wederom de juiste mensen op de juiste plek...
* RBC netwerk: nagenoeg hetzelfde verhaal.
* Sociale kanalen:
-> rbcfans.nl. Complimenten! Interviews, wedstrijdverslagen, live report... Bizar toch? Zijn genoeg tweedeklassers die nu de rust- en eindstand twitteren en dat is het dan…
-> Podcast de Luiten. Mannen die het publiek aanspreken met mooie verhalen, anekdotes, maar ook de kritische blik houden op de actualiteit…Toppers.
* Dé achterban van de club…. In Waalwijk stond er bijna meer RBC-volk langs de kant dan WSC-supporters…
Laten we nou eens met z’n allen trots zijn op bovenstaande… Trots op de mensen die hun schouders er onder zetten. Trots op het eerste elftal, trots op de mannetjes van de jeugd die hun stinkende best doen om in dat eerste te komen. En gewoon eens stoppen met dat gezeik, commentaar en negatieve gemopper… Samen hogerop was het toch? Steek je handen dan ook de mouwen…

Ik sta nog steeds geregeld aan de kant van het veld. En zal dat blijven doen, maar soms is het ook gewoon zelfkastijding.  WSC uit, prima sfeer. Praatje staan houden met een vrijwilliger. En complimenten ontvangen... Rijen uit, praatje staan houden met de grensrechter van Rijen: ‘Wat hebben jullie een leuk elftal, we hoopten op meer na de 1-1, maar verdiend gewonnen nu’. Complimenten aan die mensen…
Want wat krijgen we soms een bagger over ons heen… Waarom? Omdat je je clubje komt bekijken… Op je vrije zondagmiddag…. Eerdere seizoenen, Schijf uit… DSE uit. Gastel, Steenbergen, Roosendaal, walgelijke, schofterige reacties…. Waarom? Omdat je het verkeerde sjaaltje draagt. Als dat jaloezie of afgunst is… bizar.

En dan kom ik gewoon als supporter een middagje kijken. Train niet 2á3 keer per week, (zou ik misschien wel moeten doen overigens.) ben me hier niet een hele week op voor aan het bereiden…. Onze spelers wel, zij geven elke week 110% (nou ja, vaak dan (en nou ja, de meeste dan) … om de drie punten binnen te slepen. Én zij krijgen ook die bagger over zich heen, plus de nodige kritiek van ‘onze eigen’ mensen… Soms zit ik echt met de nodige verbazing en schaamte op de tribune… Jammer. Wederom: samen hogerop…

We zullen vast nog wel een schop na krijgen van de KNVB. Mogelijk terecht... Maar om te spreken van een verloren seizoen…Om te komen met ‘zie je wel’- en ‘ik zei het toch’-argumenten. Bah!
Schouders eronder! Op naar de tweede seizoenshelft in een positieve vibe! En trots zijn op dat shirt en o-zo-mooie logo! (Al zou een rakketje ze ook wel mooi hebben gestaan!......)

Dennis

2021-12-09 12:49:04

Goede reactie van onze voorzitter. Meer wat nu is gedaan kunnen we ook niet doen als club. Het is nu afwachten wat de KNVB gaat doen. Mooie woorden van WouterRBC, eens met je verhaal.

Heb al meerdere spelers gesproken, zijn er echt ziek van hoor, van dit alles. Laten we er met z'n allen de schouders onder zetten en er een prachtige tweede seizoenshelft van maken. #SamenHogerop

 

RBCdeLuiten

2021-12-09 13:22:33

@WouterRBC: Helemaal mee eens met deze strekking!

Adje

2021-12-09 14:17:29

Respect voor de woorden van de voorzitter. Ook voor het bestuur moeten de ongeregeldheden van afgelopen weekend aangekomen zijn als 'n mokerslag, zij mogen nu puin gaan ruimen om alles weer terug op de rails te krijgen, maar ik heb daar alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. De spelers die dit veroorzaakt hebben zijn inmiddels weg bij de club, nu is het aan de rest van de spelersgroep om te laten zien dat we het met de benen veel beter kunnen dan met de handjes, en ik zou niet weten wie daar bij RBC aan twijfelt.

Hopelijk hebben de gebeurtenissen niet teveel invloed op onze sponsoren, daarin waren we op de goede weg met het RBC netwerk, zou jammer zijn als dit geen vervolg zou krijgen al zal het nu misschien niet zo eenvoudig meer zijn als 'n paar weken geleden maar met de juiste intentie zal het op termijn heus weer wel goed komen.

Petje af voor het relaas van WouterRBC, netjes verwoord.

Werner

2021-12-09 19:23:46

Wat een schandaal afgelopen week zeg. De afstand in de maatschappij is erg groot zoals Wouter aangeeft. We worden uitgescholden, voor gekken weggezet en voor hautain uitgemaakt door onze omgeving. Voor het ovengrote deel creeeren we dit ook zelf door voortdurend met profileren bezig te zijn. Laten we eerst eens beginnen met een vereniging te worden meneer de voorzitter! We vergeten dat we dik een jaar geleden falliet waren. We leren gewoonweg niet! De komende tijd moeten we ons eerst maar eens concentreren op ons intern beleid (groei van onze jeugd door ze eindelijk eens te behouden en door te laten stromen, jeugd scheidsrechterscursussen laten volgen en zelf wedstrijden verplichten te fluiten, ouders maatschappelijke betrokkenheid laten tonen ipv allerlei externe ballonnetjes enz,..). Wordt wakker, voor het te laat is!