Ben jij er volgend seizoen weer bij?

Natuurlijk!

38%
Ik kijk het nog even aan

2%
Af en toe

6%
Ik denk het niet

54%

Stemmen: 110

Speler van de week

Naam:
Brian Kruf
Leeftijd
29
Positie:
Spits

Interviews
Meest recente interviews

RBC kan tij niet doen keren en moet eerste verlies slikken

Gepost door:Dennis // 2021-12-05 17:04:17 // 4490 keer bekeken

RBC heeft de eerste nederlaag in de competitie geleden. In eigen huis was TSC te sterk. De Roosendalers kregen in de eerste helft een ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de toegekende strafschop werd gepakt door de doelman van de bezoekers. Vlak voor rust keek RBC tegen de zo bekende en hatelijke 0-1 achterstand aan. In de tweede helft verdubbelde TSC die score. De ingevallen Gerson Pisas deed nog wat terug, 1-2.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin waren er plekken gereserveerd voor Flinn Assenberg, Perry Bierkens, Anass el Gamali en Marouane Hamdoune. Het middenveld bestond uit Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. Voorin moesten Giovanni Moerland, Jaimy van der Weg en Imran Echambit voor het gevaar zorgen.

De inzet voor vanmiddag was een goede uitgangspositie creëren voor het binnenhalen van de periodetitel. RBC had lange tijd de beste papieren, maar door de gelijke spelen tegen SC Kruisland en Uno Animo waren de kansen gedaald. Het devies was winnen vanmiddag en hopen dat SC Kruisland VOAB punten wist af te snoepen. Het duel begon erg gezapig. Beide teams kwamen wel rond de zestien, maar kansen waren er nauwelijks. Na twintig minuten kwam de ploeg van trainer/coach Robert Braber beter in de wedstrijd en kreeg enkele opgelegde kansen. Moerland kwam alleen voor de keeper na een foutieve terugspeelbal maar zijn inzet ging over de kruising heen. Aan de andere kant wist De Voogd met een blok een schot op doel te voorkomen. Moerland kwam daarna weer alleen voor de keeper en werd ditmaal neergelegd. Dat leverde een strafschop op die door Echambit erg beroerd werd ingeschoten. De keeper redde op de zwakke poging, waardoor de brilstand bleef staan.

Vlak voor rust werd er nog door de commentatoren Eric Konings en Ad Paantjens gesuggereerd dat de rust eindelijk weer eens gehaald werd zonder tegengoal. Dat moest uiteindelijk gecorrigeerd worden, want niet veel later lag de bal aan de goede kant voor TSC in het net. Eerst was er een enorme mogelijkheid toen zij op rechts doorbraken en een goede, lage voorzet werd afgeleverd. De kansloze Deleij zag die inzet echter net langs de goede kant van de paal gaan. Nog geen minuut later was het echter wel raak in de verre hoek, 0-1.

In de tweede helft werd het spelbeeld bij RBC er niet beter op. Vaak leidde een pass over een paar meter al balverlies op, terwijl TSC in de tegenaanvallen goede combinaties liet zien. De club uit Oosterhout vergat echter lange tijd om de trekker definitief over te halen. Een losgelaten bal van Deleij leek hard binnen geschoten te gaan worden door een aanvaller van TSC, maar Deleij redde opnieuw. De volgende rebound spatte uiteen op de paal. RBC was niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op te stellen en een spelidee was er ook niet. Dat had TSC duidelijk wel, maar zij hadden moeite met de afwerking. Een grote kans van de bezoekers werd hoog over geschoten. Vlak voor tijd werd het alsnog 0-2 toen balverlies op het middenveld RBC fataal werd. Het snel combinerende TSC wist via links de bal uitstekend af te leveren bij de penaltystip en nu was het wel raak.

In de slotfase kwam de Roosendaalse ploeg toch nog terug in de wedstrijd. Pisas slalomde langs een aantal verdedigers en schoot in de korte hoek raak. Daarna was de ingevallen Brian Kruf dichtbij, maar zijn inzet werd via de vingertoppen over het doel getikt. RBC probeerde via lange ballen nog iets te forceren, maar dat leverde niets op.

RBC is nu uitgesloten voor het winnen van de eerste periodetitel en moet na de winterstop vol in de achtervolging. Dan kan het in ieder geval rekenen op de terugkeer van Anwar Tarfit. Daarnaast sluit ook Karim Didi aan.

RBC - TSC 1-2 (0-1)
0-1 
0-2
1-2 Pisas

Bijz: Echambit mist strafschop bij 0-0 stand.

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg (Pisas), Bierkens (c) (Pieter), El Gamali, K. Van der Weg; De Voogd, Reuvers, Elst (Lakbir); Echambit (Hamdoune), J. Van der Weg, Moerland (Kruf)
Reacties

Rbcfan

2021-12-05 17:19:35

Wie heeft het verzonnen om te spelen? Je had gewoon de winterstop in moeten gaan aangezien Tarfit en didi dan ook aanwezig zijn alsmede publiek. Nu wederom een vreemde opstelling, wederom slechte wedstrijd met vooral rbc een bedenkelijk niveau. Tsc terechte winnaar. Ook schijnbaar drie keer rood na afloop dus lekker bezig allemaal, imago rbc wordt er niet beter op. Rondje voor de club? Supporters moeten rondje krijgen 

Adje

2021-12-05 17:20:59

1e Helft toen de beelden op de stream nog te volgen waren vond ik RBC wel veel in balbezit maar met weinig overtuiging voetballen. TSC beperkte zich tot verdedigen middels veel overtredingen, wat ik wel vond tegenvallen van deze ploeg, had er meer een open wedstrijd van verwacht, maar goed ze gaan wel als lachende winnaar terug naar Oosterhout. 

Keerpunt in de wedstrijd was wel de strafschop. Die was wel zo slecht genomen, gaat zo'n bal erin dan win je deze wedstrijd. Nu kreeg TSC de ruimte hebben dat 2x goed uitgespeeld en resultaat is inmiddels bekend. Over de 2e helft kan ik niet zoveel zeggen daarvoor was het beeld te slecht, maar voetballend moet het toch beter worden na gelang ik vandaag gezien heb wil je straks echt meegaan doen om de prijzen, ik vond RBC ondanks veelvuldig balbezit niet echt sterk vandaag.

Adje

2021-12-05 17:22:07

3x rood na afloop hoezo ???? Nederlaag lag toch echt niet aan de scheids wat is er voorgevallen dan ??

Willempie

2021-12-05 18:13:52

Weet ook niet wat er is gebeurt. Maar volgens mij Jaimy, Kenny en Marouane rood, maar weet het niet zeker. 

Zuidzijde

2021-12-05 18:47:44

Zosls elk jaar een goede start. Na ongeveer vijf wedstrijden zakt het in elkaar.   Tijdens de competitie stoppen er enkelen .Een aantal spelers worden binnen gehaald als  de verlosser Een promotie is normaal volgens de verwachting. Wat blijkt geen eenheid ,geen clubliefde alleen voetballen om de vergoeding. Dit is geen beeld van alleen deze competitie maar ook van de vorige. Ik denk dat ik  tegen zere schenen schop maar zo denk ik erover. Mogelijk wordt hierover nagedacht. Dat zou al winst zijn

 

Adje

2021-12-05 18:47:51

Ik hoorde iets over 'n knokpartij, als dat zo is, en wat ook de oorzaak daarvan mag zijn, dan zak je als RBC wel diep onder de ondergrens. Verliezen hoort ook bij de sport. 

Rbcfan

2021-12-05 22:10:10

Staat inmiddels in BN de stem, beide Vd weg en handouane sjonge wat een schande. Gooien rbc qua aanzien weer half jaar terug 

Rbchogerop

2021-12-05 22:36:30

Schaam me kapot. Dit is RBC onwaardig.

Noud

2021-12-05 22:56:41

Wat een drama dit zeg! We zijn de laatste jaren aan het bouwen geweest, echter meneer Hamdoune heeft weinig geleerd na Steenbergen. Daarnaast de Vd Weg-jes...pfff ooit een prof, maar hoe diep kun je vallen. Laten we alsjeblieft inzetten op onze jeugd en deze gelukszoekers nooit meer voor onze club laten spelen. Ben benieuwd naar het statement van onze trainer

IvoZ

2021-12-05 23:22:05

Heel triest allemaal. Het kan me ook steeds minder interesseren eerlijk gezegd. Ze schuiven ieder seizoen een batterij spelers naar binnen, goede spelers maar een collectief wordt het niet. Je wordt jaloers op de clubs die met een herkenbaar en eigen elftal spelen. RBC is een soort van FC de Avonturiers geworden ipv de trots van Roosendaal. En dit soort incidenten zijn er ook al vaker geweest. Is dit nou de juiste koers voor de club? Ik weet het niet hoor. 

Rbcfan

2021-12-06 06:40:40

Het technisch beleid is al vaker een discussiepunt. Je hebt versterkingen nodig aangezien niveau van de jeugd niet toereikend is om de doelstelling waar te maken. Helaas heeft het eerste elftal en de staf in het verleden al eigen jeugd weggejaagd dus leren niet van de fouten en wat Braber ziet in jaimy tov kruf ik zou het niet weten maar allesbehalve logisch 

Boegieman

2021-12-06 07:02:38

Kan iemand uitleggen wat er na het fluitsignaal gebeurde. Er was een knokparty bij de voltaside aan de cornervlag (waar Arthur fotograaf meestal sta). Daar zal iets gebeurd zijn dat de 3 RBC-spelers opgefokt zijn geraakt zijn in de catacomben. (ik zag van het veld de beelden die RBC heeft georganiseerd).

 

Verder wil ik podcast de Luiten bedankten voor de betere livebeelden 

Adje

2021-12-06 08:51:45

Ik vind dit gedoe vooral sneu voor die mensen die hard bezig zijn om RBC omhoog te brengen dat dit door 3 gekken meteen teniet wordt gedaan. Mocht de berichtgeving in bndestem kloppen, dan is het flink over de scheef gegaan na afloop. Rest er niet meer dan diepe schaamte, dit gaat de club weer achtervolgen de komende tijd, en wat die boksers betreft, onmiddellijk royeren weg ermee die hebben al schade genoeg aangericht.

Willempie

2021-12-06 09:52:57

Helemaal mee eens Adje en er is maar één passende straf.........

Dennis

2021-12-06 11:40:50

Voor alle duidelijkheid: Noud die reageert is niet Noud Bominaar.

Wat er gisteren is gebeurd gaat alle perken te buiten en inderdaad wat Adje aangeeft: sneu voor alle mensen die hard aan het werk zijn om RBC omhoog te brengen, op wat voor manier hun bijdrage ook is. 

Ik denk dat het hier op zijn plaats is om een groot excuus naar TSC over te brengen. De hele positieve vibe is in een klap weg. :'(

Adje

2021-12-06 12:18:09

Dat had ik al door Dennis dat dit niet Noud Bominaar was. Vind het jammer dat iemand op deze manier zijn naam misbruikt, want als er al 1 iemand doodziek zal zijn van deze affaire dan is het Noud wel.

Willempie

2021-12-07 12:33:39

Ik mag hopen dat het bestuur na een zorgvuldig intern onderzoek zn eigen conclusies trekt en de daaraan hangende maatregelen neemt ipv afwachten wat de KNVB beslist. 

Zoals Dennis al zei. heel de positieve vibe is in het putje geflikkerd. 

Voetbaldier

2021-12-07 15:34:37

Na een behoorlijke periode alles een beetje vanaf de zijlijn en van afstand te hebben gevolgd vind ik het toch eens tijd worden om met een inhoudelijke reactie en visie van mijn kant te komen. Daar is een dusdanig platform immers voor.

Laat ik voorop stellen dat RBC al vanaf de tijd dat ik een jong 'broekie' was een belangrijk onderdeel van mijn leven uitmaakte. Letterlijk elke wedstrijd heb ik gezien en ben er zelf ook als jeugdspeler actief geweest. Mede daardoor ben ik de club na de herstart uiteraard nauwlettend blijven volgen en heb ik zo her en der ook regelmatig wedstrijden meegepikt.

Mijns inziens is RBC al jarenlang de weg volledig kwijt. Na al die jaren (waarin het nooit eens rustig was binnen de club, herkenbaar vanuit het verleden  ) is er nog steeds geen fatsoenlijk beleid, geen visie, geen gedegen plan en denken de heren die aan de 'macht' zijn de club omhoog te kunnen brengen door elk jaar maar weer met geld te smijten om spelers binnen te halen die NIKS met RBC hebben. Jaar na jaar gaat dit al fout, we spelen nog steeds MAAR in de 2e klasse en wat heeft het de club tot nu toe gebracht: NIKS. RBC is een duiventil geworden waar jaar in jaar uit gelukszoekers naartoe worden gehaald die het allang best vinden als zij hun centjes aan het eind van de maand maar op tijd krijgen. Ik vind het te zot voor woorden dat er in de tweede klasse überhaupt betaald wordt aan spelers die gewoon echt niet meer dan middelmaat zijn. Wil je graag deel uit maken van RBC en wil je de club helpen kom dan lekker bij RBC spelen, 3 consumptiebonnen en een frikandel speciaal na afloop en we gaan ervoor!

Allemaal leuk hoor, een selectie samenstellen van 20 spelers, maar elk jaar blijkt weer dat dit niet werkt. Als zij niet in RBC 1 spelen is er geen vangnet en maken zij hun minuten alleen op trainingen. Keer op keer is het resultaat (meer dan logisch ook) dat er al vroeg in het seizoen spelers afhaken. Daarnaast zorgen de vergoedingen, en daarvan is de hoogte totaal niet van belang, ook continue voor scheve verhoudingen binnen de spelersgroep.

Heel eerlijk: RBC is een ster in hoog van de toren blazen en hoogmoed komt voor de val. Na al die jaren lijkt er nog steeds helemaal niks geleerd te zijn. Er wordt gesproken over begrotingen, transfers, functies binnen de club waar menig BVO nog jaloers op zou zijn... kom op zeg: wie realistisch naar de club kijkt zal samen met mij tot de conclusie komen dat RBC op dit moment nog steeds niks meer is dan een middelmatige amateurclub maar dan wel met 1 groot verschil: 90 procent van de clubs uit de competitie doet het met eigen jongens, heeft een hecht team en is als club herkenbaar voor hun stad of dorp. En laat RBC die binding met Roosendaal nou compleet uit het oog verloren zijn.

Ik vind oprecht dat het op het moment van de doorstart al fout is gegaan. RBC had destijds nooit al meteen met een 1e elftal moeten starten. Ze hadden moeten beginnen met een gedegen plan voor de jeugdafdeling, daar een aantal jaar met goede mensen veel tijd en energie in moeten steken en daarna die jongens laten doorstromen tot een 1e elftal. Dan was je meteen al gestart met jongens die binding met de club hebben en was er een basis gelegd. Nu is ervoor gekozen om elk seizoen weer torenhoge doelstellingen uit te spreken, echter worden die doelstellingen nooit behaald. In het begin had er een stabiele basis gelegd moeten worden en omdat dat niet is gedaan is het nu elk seizoen weer hetzelfde liedje: we halen spelers want we MOETEN promoveren, we noemen de jeugdafdeling een OPLEIDING en promoten die ook als dusdanig. Kom op zeg, jeugdspelers moeten een absurd bedrag aan contributie en kledingpakketten betalen maar weten bij voorbaat eigenlijk al dat ze nooit (op een enkeling na) in het 1e elftal terecht zullen komen. Waar leid je dan voor op? Voor andere clubs, allemaal leuk en aardig maar wat levert dat de club netto op: niks. In eerdere reacties op deze site heb ik de term 'melkkoe' meerdere malen voorbij zien komen. Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten, de jeugdafdeling van RBC is op dit moment niks meer en niks minder en met dit beleid zal dat ook niet veranderen.

En tja, dan afgelopen zondag: eens dat de reputatie van RBC weer iets beter was geworden, dat kan allemaal de prullenbak in en is naar mijn mening het directe gevolg van het al jarenlange wanbeleid. De heren van der Weg en Hamdoune zal het geen reet interesseren wat dit voor gevolgen heeft voor de club, daar liggen zij niet wakker van. Buiten het feit dat het voetbal van RBC dit seizoen (van wat ik er ervan heb kunnen zien) nog steeds bijzonder matig was, hoort verliezen nou eenmaal ook bij het spelletje. En als dan bij een aantal mafkezen de stoppen doorslaan kan er wat mij betreft alweer een DIKKE streep door weer een verloren seizoen. Het is een grote schande wat er is gebeurd en het zou mij totaal niet verbazen als er naast een langdurige schorsing voor de drie betrokken spelers vanuit de KNVB ook nog een puntenstraf komt. In vergelijkbare gevallen bij andere clubs is dat namelijk al zeer regelmatig gebeurd. Los daarvan moet je als club natuurlijk besluiten dat deze spelers nooit meer 1 seconde welkom zijn op de club. En dit in een seizoen waarin ik oprecht vind / vond dat je met 2 vingers in je neus kampioen zou moeten worden.

Het zou meneer Deleij sieren als hij op zeer korte termijn met een fatsoenlijke inhoudelijke verklaring komt en hopelijk zien de hoge heren een keer het licht en zien ze in dat het beleid dat nu al jarenlang gevoerd wordt niet de juiste weg is. Ik wil een RBC zien dat een vereniging is, een collectief, een herkenbaar team. Dan maar met minder hoge doelstellingen maar dan bouw je wel iets op en kan je die doelstellingen geleidelijk opschalen. Daar heb je stukken meer aan dan elk jaar weer een blik spelers open te trekken en aan het eind van het seizoen steeds tot dezelfde conclusie te komen.

1 ding is duidelijk: Iedereen lacht RBC op dit moment weer keihard uit en de club is qua krediet terug op 0. Het ergst vind ik dit voor de mensen die vrijwillig dag in dag uit alles geven om hun steentje bij te dragen. Het is bijna Kerst, een mooie tijd van bezinning voor iedereen binnen de club. Ik hoop namelijk echt dat er eens mensen met kennis opstaan die onder ogen zien dat het op deze manier NOOIT iets zal worden.

Voetbaldier

2021-12-07 15:36:45

Ik zie nu dat het een enorme lap tekst is geworden terwijl ik toch wel degelijk spaties had gebruikt. Waarschijnlijk is dat niet meer aan te passen, excuses daarvoor 

EricK

2021-12-07 17:38:37

Voetbaldier, ik ben het niet eens met alles dat je schrijft, maar ik vind het mooi dat je zo verbeten reageert. Dat betekent dat er ergens nog wat zit, qua RBC-gevoel.

Voetbaldier

2021-12-07 18:34:16

@EricK: Je hoeft het uiteraard ook niet eens te zijn met wat ik schrijf, ik deel alleen mijn persoonlijke weerspiegelingen en bevindingen.

En heel eerlijk: dat RBC-gevoel is er heel lang geweest maar is vervlogen en niet sinds afgelopen weekend uiteraard Sterker nog: het kan me niet eens meer interesseren of ze winnen of verliezen.

Overigens ben jij 1 van de personen voor wie ik veel respect heb Erik, omdat ik weet hoeveel kostbare vrije tijd jij erin stopt met o.a. de Podcast enz. Dat doe je in elk geval heel erg leuk en goed maar ik had ook niks anders van je verwacht.

Zuidzijde

2021-12-07 19:23:23

Mijn gescheven stuk een paar dagen geleden is een uitreksel wat voetbaldier schrijft met aan vulling.

 

Willempie

2021-12-07 22:12:18

Waarom weet een journalist te vertellen wat de uitkomst is en de officiële kanalen niets vermelden?
 

Joost Blauwhof BN de Stem:

"Kenny van der Weg stopt per direct met voetballen. De voormalig cultspeler van NAC was betrokken bij een knokpartijtje en zegt dat te betreuren. Van der Weg biedt daarnaast zijn excuses aan @vvTSC aan. Ook Marouane Hamdouna en Jaimy van der Weg vertrekken bij @RBCvoetbal."

Willempie

2021-12-07 22:13:34

Aanvulling op vorige

"Overigens voegt Van der Weg er resoluut aan toe geen klap te hebben uitgedeeld."