Na de winterstop in de achtervolging, komt het nog goed?

Ja, absoluut!

34%
Afwachten hoe we uit de winterstop komen

8%
Nee, heb er weinig vertrouwen in

58%

Stemmen: 65

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Update: Voorbeschouwing RBC - TSC (afgelast)

Gepost door:Dennis // 2021-11-20 13:15:12 // 903 keer bekeken

Aankomend weekend komt koploper TSC op bezoek in het Atik Stadon. De Roosendalers hadden enkele wedstrijden de koppositie in handen, maar door het gelijke spel bij SC Kruisland (1-1) en Uno Animo (1-1) moet RBC in de achtervolging. Deze wedstrijd is voor de ploeg van hoofdtrainer Robert Braber tevens de laatste horde voor de eerste periodetitel. Een beslissing gaat er alleen vallen als RBC wint en VOAB thuis niet wint van JEKA. Mocht VOAB komend weekend wel winnen dan valt de beslissing tijdens het duel tussen SC Kruisland en VOAB een week later.

Afgelopen zondag heerste er teleurstelling nadat er puntverlies werd geleden in Loop op Zand. Een onverwacht gelijkspel tegen Uno Animo zet RBC terug in de achtervolging-modus. Hoe kijkt Braber terug op het duel? "De wedstrijd tegen Uno Animo was heel matig van onze kant. Wederom een tegenstander die ons het voetballen onmogelijk probeerde te maken. Op een slecht veld waren we te weinig creatief om onze tegenstander kapot te spelen. Uiteindelijk gaven we in de omschakeling teveel kansen weg dus de restverdediging was niet op orde. We komen te vaak onnodig op achterstand, waardoor we ongeduldig worden."

Die achterstand wordt vooral in de eerste helft opgelopen. Een groot probleem vind Braber dat nog niet. "De eerste helft is opzich geen issue aan het worden, want tegen Rijen bijvoorbeeld speelden we een hele goede eerste helft. Het is wel een ding dat we vaak op achterstand komen in de eerste helft, maar het is vaak de enige kans van de tegenstander. Uiteindelijk zijn wij fitter, waardoor we het vaak nog recht zetten in de tweede helft. We moeten alleen de onnodige tegengoals eruit halen, waardoor we het ons een stuk makkelijker maken."

Komende zondag staat een wedstrijd tegen de koploper op het programma. Vermoedelijk kiezen ook zij voor een verdedigende stijl. Braber denkt er ook zo over: "Elke tegenstander zal hetzelfde tegen ons spelen. De boel dicht maken en op de counter proberen toe te slaan. Daar hebben we ook op getraind, hoe we toch creatief kunnen zijn tegen een gesloten defensie."

Aankomende zondag mist Braber Mitchell Schilperoord, vanwege vakantie. Anwar Tarfit is vanzelfsprekend niet inzetbaar, zijn hersteltraject zal nog enkele weken in beslag nemen. "Voor de rest is iedereen beschikbaar. Ook Imran Echambit is er weer, hij was afgelopen week nog te geblesseerd maar heeft de gehele week getraind." Anass el Gamali is ook weer hersteld nadat hij afgelopen zondag zichzelf moest afmelden vanwege ziekte. Gino Pieter heeft eveneens een groen vinkje achter zijn naam. de Tank gaf afgelopen zondag nog tegenover RBCFans.nl aan dat hij weer beschikbaar móest zijn, omdat Schilperoord met vakantie zou zijn. Dat is gelukt. 

RBc en TSC komen om half drie in actie in het Atik Stadion. Supporters zijn niet welkom, maar er is wel een live-uitzending. De uitzending begint om 14:15 uur en eindigt om 16:45 uur. Het commentaar bij de wedstrijd en de interviews vooraf, in de rust en na de wedstrijd worden verzorgd door Eric Konings en Ad Paantjens. Klik hier of op de afbeelding om de wedstrijd te bekijken. Let op: indien je bij het opstarten een foutmelding krijgt, laadt dan de pagina even opnieuw.

Update
Het duel tusen RBC en TSC van morgenmiddag is afgelast. Bij RBC zijn twee coronagevallen geconstateerd. Beide spelers - nog niet op de hoogte van hun situatie afgelopen donderdag - hebben toen meegetraind met de groep, waardoor RBC uit noodzaak de wedstrijd moet uitstellen. Wanneer het duel tussen beide clubs ingehaald gaat worden is nog niet bekend. Als morgenmiddag VOAB niet weet te winnen van JEKA dan maken RBC en TSC uit wie de winnaar wordt van de eerste periodetitel. 

 
Reacties

Willempie

2021-11-19 17:52:02

Als RBC wint en VOAB wint thuis niet van JEKA, dan is het al beslist in de periode.

Dennis

2021-11-19 18:09:55

@Willempje, dank voor de correctie. Het is aangepast.

Willempie

2021-11-20 11:27:46

Afgelast helaas.