Na de winterstop in de achtervolging, komt het nog goed?

Ja, absoluut!

34%
Afwachten hoe we uit de winterstop komen

8%
Nee, heb er weinig vertrouwen in

58%

Stemmen: 65

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Zwak RBC speelt gelijk bij Uno Animo

Gepost door:Dennis // 2021-11-16 13:33:18 // 1813 keer bekeken

RBC heeft na het gelijkspel bij SC Kruisland vorige week opnieuw puntverlies geleden. De Roosendalers kwamen op bezoek bij Uno Animo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de slotseconden leken de oranje-witten de volle buit alsnog te pakken toen Gerson Pisas vrij voor de keeper kwam, maar de aanvaller van RBC schoot in het zijnet. 

Trainer/coach Robert Braber moest achterin wat puzzelen vanwege de absentie van Anass el Gamali. Hij had zich afgemeld vanwege ziekte. Gino Pieter was eveneens niet inzetbaar vanwege een blessure aan het bovenbeen. "Bij rennen heb ik er geen last van, alleen bij schieten. Ik hoop dinsdag weer te kunnen aansluiten." Naast beide spelers kon er ook geen beroep gedaan worden op Imran Echambit en Anwar Tarfit. Die laatste was wel aanwezig, net als Pieter. "Uit de scan van maandag blijkt dat ik een scheurtje heb. Ik ga met de fysio aan de slag en hoef gelukkig geen operatie. De verwachting is dat ik er vier weken uit ben en dus nog voor de winterstop in actie kan komen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit verstandig is, ik wil namelijk niet weer een terugslag krijgen," zo liet hij in de rust weten. Door de absentie van twee verdedigers bij RBC moest Flinn Assenberg naast Perry Bierkens centraal achterin staan. Op de flanken waren er basisplekken voor Mitchell Schilperoord en Kenny van der Weg. Op het middenveld waren er plekken gereserveerd voor Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. Voorin begonnen Giovanni Moerland, Brian Kruf en Gerson Pisas. 

RBC was vanaf het begin de bovenliggende partij en de thuisploeg beperkte zich vooral tot uitbraken bij balverlies van de Roosendalers. Uit een van die uitbraken kreeg Uno Animo een grote kans. Na een hoge bal vanaf rechts leek een aanvaller van de thuisploeg de bal binnen te kunnen glijden, maar zijn inzet ging in het zijnet. Daarvoor had RBC een speldenprikje uitgedeeld via Moerland die zijn inzet voorlangs zag gaan. Daarna was de ploeg van Braber twee maal dichtbij een goal. Twee keer was het Elst die een poging waagde. Eerst zag hij zijn inzet na een afgeslagen corner op de rug van een tegenstander belanden en niet veel later kwam Kenny van der Weg goed mee op, legde terug op Elst die met een bekeken schot de verre bovenhoek zocht, maar de keeper wist met een hand redding te brengen. 

Het spelbeeld was rond die periode al bedroevend, maar kreeg na een vrije trap van Uno Animo die er in een keer inging, ineens een opleving. De club uit Loop op Zand kreeg meerdere kansen vanuit de tweede lijn om de score te verdubbelen, maar Deleij wist drie maal redding te brengen. Tussendoor schoot Elst nog een vrije trap op de paal. Vlak voor rust was Uno Animo nog twee maal dichtbij, maar eenmaal redde de goed mee teruggelopen Elst met een sliding en niet veel later tikte Deleij een schot uit de kruising. RBC wist in de slotseconden voor de rust via Kruf bijna op gelijke hoogte te komen, maar zijn kopbal van dichtbij na een hoekschop werd goed gepakt door de doelman.

In de tweede helft drukte RBC wat meer naar voren. Uno Animo kwam er steeds moeilijker uit. Uit een van de aanvallen kwam de Roosendaalse ploeg weer op gelijke hoogte. Reuvers werd aangespeeld door de ingevallen Tayeb Lakbir en haalde van zo'n 25 meter hard uit. Zijn inzet verdween in de verre hoek, 1-1. Na de gelijkmaker drukte RBC echter niet door. Het spelbeeld zakte naar een bedroevend niveau en kansen waar zeer schaars. Het tweede gedeelte van de tweede helft werd vooral ontsierd door de bank van Uno Animo, waar de nodige spelers van RBC negatief werden bejegend. Dat zorgde voor de nodige opstootjes. Kansen op de overwinning kreeg de ploeg van Braber echter nog wel. Eerst kreeg de ingevallen Jaimy van der Weg een dot van een kans, toen hij na goed doorzetten plots een op een stond, maar zijn inzet vond de benen van de keeper. De Roosendalers kregen in de slotseconde nog een enorme escape, toen Pisas na een goede actie alleen voor de doelman kwam. Zijn inzet belandde echter in het zijnet.

Door het gelijke spel staat RBC nu op de tweede plaats. De Roosendalers staan een punt achter TSC. Aankomende week speelt RBC tegen TSC en valt de beslissing in de eerste periode.

Uno Animo - RBC 1-1 (1-0)
1-0
1-1 Reuvers

Opstelling RBC: Deleij; Schilperoord, Bierkens (c), Assenberg, K. Van der Weg; De Voogd (Lakbir), Reuvers, Elst (Hamdoune), Moerland, Kruf (J. Van der Weg), Pisas
Reacties

EricK

2021-11-14 18:50:11

:'(

Ad P

2021-11-14 19:34:38

Zonde zonde zonde.

Rbchogerop

2021-11-14 19:53:37

Wat verspelen we een.mooie uitgangspositie voor de periode. Erg jammer. Hopelijk iedereen snel weer fit. Het zijn nog 19 wedstrijden dus het is nog lang.

Adje

2021-11-14 19:54:19

Ondanks dat we op papier een van de sterkste selecties van deze klasse hebben, komen we tevaak op achterstand in 'n wedstrijd waardoor je steeds op achtervolgen aangewezen bent, dat geeft toch te denken. Zoals ik al eerder heb aangegeven wordt je geen kampioen door van de betere ploegen we winnen, maar belangrijker is het des te meer om de punten te pakken tegen de rest van de ploegen. Jammer toch 2 punten verspeeld vandaag. 

IvoZ

2021-11-14 20:38:06

Bij de stukken die ik online kon zien (dank voor de beelden) vond ik RBC ontzettend slordig en gemakzuchtig voetballen. Er zat totaal geen scherpte in het spel en de duels. Als het bij de rust 3-0 was geweest had je niet mogen klagen. In dit soort wedstrijden gaat het om buffelen, de afvallende ballen en de duels winnen. Dat deed Uno Animo tijdens de stukken die ik zag gewoon beter. Op 80% inzet pak je de punten niet, dit moet echt beter. 

Ad P

2021-11-14 20:42:53

Eens met Ivo.

Rbcfan

2021-11-14 20:51:09

Het was gewoon slecht, wat Ivo zegt er was weinig beleving, wederom zeer laag tempo. En basis techniek, kom op, passes over 3 meter welke in voeten tegenstander geschoven werd, achterhoede oa flinn paar keer lange bal zo over zijlijn ....Momenteel ook teveel afwezigen, paar gasten al twee weken niet gezien 

Barry

2021-11-14 21:44:35

Inderdaad, 2 weken geleden nog even maar de O23 en JO19 gekeken. Er zit buiten de 15 a 16 in de selectie niets achter. En wat er achter zit kent te weinig mentaliteit. We lopen te vaak achter de achterstand aan, het hele seizoen nauwelijks op voorsprong gekomen in de eerste helft. Gelukkig is dit een heel zwakke competitie, dus nacompetitie is wel een zekerheidje, maar het mag echt nog beter. 

RBCdeLuiten

2021-11-14 21:51:25

@Barry: Als het iets zeker niet is, is dat wel een zwakke competitie. Check de selectie van SC Kruisland eens joh!

Karim Didi sluit straks nog aan wat een extra versterking is en het seizoen is nog lang!

Barry

2021-11-15 09:37:45

Nou, je wil toch niet zeggen dat dit niveau ons einddoel is?? Van WSC verloren we 2 seizoenen met een compleet andere selectie nipt, Madese Boys is compleet vernieuwd met jeugd, Cluzona is stukken minder dan voorgaande jaren. Roosendaal met Wesley van Zundert die bij ons al niet mee kon. En ja, Kruisland heeft een aardig team. Dat maaakt alleen de competitie er niet sterk op in mijn ogen

RBCdeLuiten

2021-11-15 11:07:19

Nee, natuurlijk niet. TSC, VOAB, SC Kruisland, Rijen zijn bv. echt geen walk overs. Laten we met de beide beentjes op de grond blijven. Ajax wint ook niet alles zo even blijkt afgelopen weken wel weer......

Dennis

2021-11-15 14:29:16

Elke week is vrijwel hetzelfde spelbeeld: RBC is beter en de tegenstander graaft zich in of wordt naar achteren gedrukt. 

Het is erg statisch bij RBC, omdat er weinig lopende spelers zijn zonder bal. Daardoor gaat het tempo omlaag en krijg je dat gebrei. Een keer in de eerste helft was Kenny mee, en kon Elst in scoringspositie komen. Tempo kan alleen omhoog als er lopende mensen (lees afspeelmogelijkheden) zijn.

Er is geprobeerd om de zijkanten om te wisselen om sneller die voorzet te kunnen geven. Maar die kwam er niet of nauwelijks. Backs komen er bijna niet overheen in de eerste helft. Meestal doet Kenny dat in de 2de helft wel, meldt zich dan ook regelmatig in de aanval en dan neemt het aantal kansen ook toe. Een keer opende we wel goed in de eerste helft en dat was tegen Rijen. Hamdoune stond er toen in als linksback - en misschien is ie verdedigend wat minder - maar zorgt met zijn "lopen zonder bal" wel voor gevaar en afspeelmogelijkheden. Spelers die de juiste pass kunnen versturen hebben we genoeg. 

Zodra de tegenstander gaat voetballen spelen ze RBC in de kaart. Maar na zeven duels kunnen we wel concluderen dat geen enkele tegenstander in onze competitie dat gaat doen. 

 

En eens met de rest: tegen de onderkant moet je de volle buit pakken, want daar heeft de bovenkant van de competitie allemaal 't zelfde probleem: een muur slechten.

Willempie

2021-11-15 20:10:38

@Dennis .goede analyse. Ik deel je mening volledig. Begrijp ook niet waarom Hamdoune er niet in staat en zeker  als El Gamali er niet is. Zoals eerder gezegd linksback of linksbuiten gaat prima maar goed we zijn geen trainert. Hij brengt er wat 'drive' in.

EricK

2021-11-16 09:40:15

Allemaal eens natuurlijk dat dit twee dure verliespunten zijn, maar ik wil me hier toch wel verzetten tegen het beeld dat het aan de inzet, beleving en al die dingen zou liggen. Is makkelijk roepen, en als het niet draait dan ziet het er al snel uit alsof mensen niet alles geven, maar ik weet 100% zeker dat deze ploeg alles geeft. Kijk bijvoorbeeld naar al die comebacks (Cluzona, WSC, Kruisland) - dat lukt niet als er geen inzet en beleving zijn. De ploeg verdient hier credits voor, en geen kritiek.

De zeer hoge verwachtingen die we hadden worden niet helemaal waargemaakt, en het is iedere wedstrijd bikkelen voor de punten. Eens met Dennis: ga er iedere keer maar aan staan, om door twee linies van vijf heen te breken. Tegelijk: dit is de eerste keer dat we echt punten morsen. Bij Kruisland kun je gelijkspelen, en vooralsnog zijn we ongeslagen terwijl we een hoop grote jongens gehad hebt.

Dus ja, een zure, gister, maar laten we het ook niet groter maken dan het is (zeg ik nu...). De spelers knokken voor wat ze waard zijn, Robert is misschien op sommige punten nog zoekende, maar we doen prima mee en als het ECHT gaat lopen...

 

RBCdeLuiten

2021-11-16 10:53:16

@EricK: Helemaal mee eens!

Hup RBC 

Barry

2021-11-16 11:21:03

Sorry Eric, deels met je eens en deels ook niet. Op de inzet, vooral in de 2e helft, is niets te zeggen inderdaad. Waar ik wel moeite mee heb is dat het duur betaalde spelers zijn, waarvan een deel ook nog aan profvoetbal heeft mogen ruiken. Als je het dan niet op kunt brengen om er vanaf het begin te staan missen we nog iets. Hopelijk zie ik het fout en bewijzen we de komende wedstrijden mijn ongelijk

Willempie

2021-11-16 11:57:25

Inhaalwedstrijd van vanavond VOAB - Kruisland gaat niet door er wordt verplaatst naar 30-11, dus na de laatste speelronde van de 1ste periode 

Adje

2021-11-16 14:14:12

@Barry. Ik mag uit jou conclusie opmaken dat jij iedere wedstrijd aanwezig bent omdat jij het steeds weer zo goed weet uit te leggen ! Nou ik niet, al zou ik het graag willen, maar dan moet het lichaam meewerken, maar dat terzijde, ik kan me niet voorstellen dat spelers ongemotiveerd het veld opkomen. Dat de benadering tegen mindere clubs anders zal zijn dan wanneer je tegen de topploegen speelt, dat zal heus wel meespelen, maar ik geloof er niks van dat ze  met de intentie beginnen van we zien wel. Goed zoals ik al eerder zei, we komen te vaak op achterstand daar moet iets op gevonden worden, maar dat heeft verder niks met instelling te maken.

RBC is blijft nou eenmaal prooi voor welke tegenstander dan ook, maakt niet uit in welke klasse je speelt, betekent tevens dat ploegen toch nog steeds na zoveel jaar in het amateurvoetbal  opkijken tegen onze club, en daar is niks verkeerd mee dat zal nog wel zo blijven. Winnen van RBC is voor veel clubs al voldoende om van een geslaagd seizoen te spreken, kun je nagaan.

Waar ik me wel enorm aan stoor is dat je wederom begint over duur betaalde spelers, dat zit jou wel enorm hoog is het niet. Ben jij op de hoogte van wat de spelers krijgen. Het lijkt wel 'n obsessie voor je te worden, in bijna elke bijdrage van jou op deze site begin je steeds weer over geld, stop daar eens mee, je dient er niemand mee met die negatieve berichtgeving. Als je zwart op wit kunt bewijzen hoe het zit, dan heb je recht van spreken misschien al vraag ik me af of iemand daarop zit te wachten.

Ad P

2021-11-16 14:57:32

De instelling is goed, maar de tegengoal moet eruit.

Het mag misschien net wat scherper maar dat is het. De eerste helft is ook nodig om de tegenstander kapot te spelen. Doelpunten in de tweede helft is geen probleem, als die tegentreffer eruit gaat.

IvoZ

2021-11-16 16:23:18

De teneur tot nu toe is dat RBC te zwak aan de wedstrijden begint, en dan in de 2e helft kan versnellen of er een schepje bovenop kan gooien. Zeker op het moment dat verdedigers opkomen, krijgen tegenstanders het lastiger. Zo heeft Kenny van der Weg al wat belangrijke goals gemaakt. 

Het lijkt me wel iets om als trainer en als groep aan te werken, want het gaat nu eigenlijk al vanaf de 1e competitiewedstrijd zo en met zo veel kwaliteit op het veld lijkt het me ook niet nodig. Zet de beste 11 op het veld in voor hun bekende posities, met een hoog tempo en hoog druk zetten, dan kom je denk ik een heel eind. 

Dennis

2021-11-17 08:45:22

Reacties met bedragen zijn verwijderd. Dit is nogmaals een laatste waarschuwing: RBC is gebaat bij een kritische massa die beslissingen in een discussiërende vorm aankaart, maar een ding moet duidelijk zijn: dit is het domein en thuis van de RBC-supporter. Het noemen van bedragen is een interne aangelegenheid van de club. Jouw loonstrookje wordt ook niet open en bloot op een website gezet. Ben je toch van mening om dit soort interne aangelegenheden bekend te maken, dan doe je dat onder je eigen naam op Facebook-pagina van RBC zodat iedereen weet wie je bent. 

Voor verdere info verwijs ik - voor diegene die niet op de hoogte zijn - graag door naar https://www.rbcfans.nl/artikel/3516/Reageren-weer-mogelijk.html.

Puntenverlies is zuur, zeker als het spel niet goed is. Emoties die daarbij horen, geen problemen mee. Ik denk dat we het allemaal vervelend vinden en er wordt hier ook meegedacht om met mogelijke oplossingen het tij te keren. Ook de technische staf is er mee bezig, door bijvoorbeeld buitenspelers van kant te wisselen. Spelers hebben ook al meerdere malen aangegeven dat ze het probleem onderkennen en het graag willen aanpakken. Het is niet dat ze er niet mee bezig zijn zoals Eric terecht aangeeft. Dat de tegenstander bij het gelijke spel juichend de kleedkamer ingaat, het zij zo. Precies zoals Adje zegt: "RBC is blijft nou eenmaal prooi voor welke tegenstander dan ook, maakt niet uit in welke klasse je speelt, betekent tevens dat ploegen toch nog steeds na zoveel jaar in het amateurvoetbal  opkijken tegen onze club, en daar is niks verkeerd mee dat zal nog wel zo blijven. Winnen van RBC is voor veel clubs al voldoende om van een geslaagd seizoen te spreken, kun je nagaan."

De voorzitter van Uno Animo gaf aan dat ze het de gehele week er al over hadden gehad in het dorp en dat er alles aan gedaan zou worden om punten af te snoepen van RBC. Dat is nu eenmaal de realiteit en zal ook de komende jaren niet veranderen.

RBCdeLuiten

2021-11-17 09:23:09

Mooie, terechte en inhoudelijke reactie!

IvoZ

2021-11-17 11:10:57

Zo is dat, nu door naar de volgende wedstrijd. Nieuwe ronde nieuwe kansen.