Na de winterstop in de achtervolging, komt het nog goed?

Ja, absoluut!

34%
Afwachten hoe we uit de winterstop komen

8%
Nee, heb er weinig vertrouwen in

58%

Stemmen: 65

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC met grote zege door naar derde ronde beker

Gepost door:Dennis // 2021-11-10 22:59:04 // 790 keer bekeken

RBC heeft de derde ronde bereikt van de districtsbeker. De Roosendaalse ploeg won met 7-0 van RCD uit Dordrecht. De Roosendalers konden niet in het eigen Atik Stadion spelen, vanwege het ontbreken van de juiste lichtinstallatie. Daardoor moest RBC uitwijken naar NSV in Nispen, maar dat had totaal geen negatief effect op de ploeg.

Zoals beloofd zou trainer/coach Robert Braber met een sterke selectie aantreden tegen de zondag derdeklasser. In het doel begon Matthias Deleij en de achterhoede was op Kenny van der Weg na hetzelfde als afgelopen weekend. Alleen Marouane Hamdoune begon nu als linksback. Op het middenveld was er een plekje gereserveerd voor Tayeb Lakbir op tien, omdat Randy Elst een wedstrijd schorsting uitzat. Marwin Reuvers en Lars de Voogd begonnen eveneens op het middenveld. De aanval bestond uit Giovanni Moerland, Jaimy van der Weg en Gerson Pisas.

RBC startte sterk en kwam ook snel op voorsprong. Na een hoekschop zag Jaimy van der Weg zijn inzet via een verdediger het doel in belanden. Daarvoor schoot Moerland uit de tweede lijn voorlangs. Na de openingstreffer nam de Roosendaalse ploeg wat gas terug en RCD kreeg een kans op de gelijkmaker, maar de kopgoal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarna leek een fout RBC wel fataal te worden, maar Deleij redde knap een op een. In de hoekschop daarna verdubbelde RBC de score. Moerland's hoekschop hoefde door Jaimy van der Weg alleen maar uit stilstand binnen geknikt te worden, en dat deed de aanvalsleider ook, 2-0. Voor rust werd het ook nog 3-0 toen Moerland een penalty benutte, na een overtreding op Gerson Pisas in het strafschopgebied.

In de tweede helft paste Braber enkele wissels toe. Zo kwamen Brian Kruf, Abdelmojib Yachou en RBC U23-speler Aïmane Amia in het veld. Vóór de wissels bracht RBC de stand nog naar 4-0 via opnieuw Jaimy van der Weg. Daarna nam Kruf het stokje over. Een goede pass van Lars de Voogd werd beloond met een doelpunt van RBC's nummer negen. De zesde treffer was voor de ingevallen Mo Idrissi. Anass el Gamali stoomde op vanuit de achterhoede, passte vervolgens richting Idrissi die met een prachtige lob in de verre bovenhoek zijn doelpuntje meepikte. In de slotfase werd het ook nog 7-0 toen Kruf andermaal een op een kwam en opnieuw een doelpunt kon bijschrijven.

Door de 7-0 overwinning bekert RBC door in het toernooi. Zondag komen nog een groot aantal teams in actie in de tweede ronde, waarna de loting zal volgen.

RBC - RCD 7-0 (3-0)
1-0 Eigen doelpunt
2-0 J. Van der Weg
3-0 Moerland (strafschop)
4-0 J. Van der Weg
5-0 Kruf
6-0 Idrissi
7-0 Kruf

Opstelling RBC: Deleij; Schilperoord, Bierkens (c), El Gamali, Hamdoune (K. Van der Weg); Reuvers (Yachou), De Voogd, Lakbir (Idrissi); Pisas, J. Van der Weg (Kruf), Moerland (Amia)
Reacties

RBCdeLuiten

2021-11-10 23:10:12

Ouwegetrouwe

2021-11-11 00:34:53

een paar foto's

https://myalbum.com/album/eHNsnHPZwdcU

 

Ad P

2021-11-11 07:39:27

Fijne overwinning. Het verschil tussen tweede en derde klasse is groot. Leuke wedstrijd voor onze spitsen. En de nul gehouden.

Mr.RBC

2021-11-11 09:38:21

Dat smaakt naar meer, nu in de competitie 

IvoZ

2021-11-11 14:58:45

Klasse boys!

Zuidzijde

2021-11-12 15:47:31

Goed voor het moraal

Dennis

2021-11-12 19:40:11

Ging vrij gemakkelijk. Aan andere kant: je ziet ook regelmatig hoger spelende teams die tegen lager spelende teams bekerduels afwerken en het op penalty's laten aankomen. 

RBC neemt het serieus, en dat is duidelijk te zien aan de uitslag. Benieuwd wie de volgende tegenstander gaat worden