Braber: "Zondag is een echte krachtmeting voor ons"

Gepost door:Dennis // 2021-11-05 17:11:27 // 895 keer bekeken

Aankomend weekend staat er weer een derby op het programma voor RBC. Het is de derde in totaal. Tegen Cluzona (3-2 winst) en RKVV Roosendaal (2-0 winst) werd de volle buit behaald. Komende zondag gaat de Roosendaalse ploeg op bezoek bij SC Kruisland, dat momenteel op de derde plaats staat.

Kruisland opende de competitie met een flinke uitslag. Thuis werd Madese Boys met 14-0 verslagen. Topschutter Yoeri Rombouts was acht maal trefzeker. De ploeg uit het gelijknamige dorp won de twee opeenvolgende wedstrijden ook, zij het met minder doelpunten verschil dan de eerste wedstrijd. In de vierde wedstrijd ging het echter mis toen er met 3-2 verloren werd van Beek Vooruit. RBC stond er op die zondag tijdens de rust ook niet florissant voor. De Roosendalers keken namelijk tegen een 3-1 achterstand aan tegen WSC. Uiteindelijk won RBC nog met 3-4 en nam de koppositie over van Kruisland.

De koppositie is eveneens de inzet van aankomend weekend. TSC zit er uiteraard nog tussen, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. RBC kan goede zaken doen door verder afstand te nemen van Kruisland. Makkelijk wordt dat niet, zo weet ook hoofdtrainer Robert Braber. "Van Kruisland weet ik dat het een sterke ploeg is met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben veel spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld en het zal voor ons een echte krachtmeting zijn om te zien waar we staan."

Tweek weken geleden opende RBC sterk in het duel met Rijen (1-4 winst), maar afgelopen zondag was er geen vlammend begin. De oranje-witten kwamen op achterstand en moesten vlak na rust een tweede tegentreffer toestaan. Andermaal was daar Kenny van der Weg die RBC opweg hielp, waar hij dat tegen WSC ook al deed. Ondanks de achterstand kijkt Braber toch positief terug. "Afgelopen week kwamen we wel op achterstand, maar ik vond dat we niets weggaven. Het was vooral ongelukkig. Wat we niet goed deden is dat we te weinig brachten aan de bal aanvallend. Dat moet beter en er zal meer beweging moeten zijn."

Braber verwacht een ander spelbeeld dan de afgelopen wedstrijden, waarin RBC door de kwaliteit meestal gedwongen was het spel te maken. "Dit zal de eerste tegenstander zijn die ook wil voetballen, iets wat we nog niet hebben meegemaakt. Dit zal dus een andere wedstrijd worden dan we hebben mee gemaakt tot dusver."

De ziekenboeg is weer ver leeg, wat weer veel opties geeft voor Braber. "Zondag is alleen Anwar nog niet beschikbaar, voor de rest is iedereen er weer bij."

Het duel tussen SC Kruisland en RBC start om 14.30 uur.




Reacties

Barry

2021-11-06 20:45:36

Dat wordt gewoon een overwinning voor ons zondag. Met zo'n selectie en begroting zijn we eenvoudigweg een maatje of 2 te groot. Ook voor die individualisten van Kruisland