Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Karim Didi komt thuis en is na winterstop officieel RBC'er

Gepost door:Dennis // 2021-10-30 11:15:48 // 1306 keer bekeken

RBC heeft voor de tweede helft van het seizoen een speler erbij gekregen. Karim Didi maakt namelijk de overstap van Excelsior Essen (België) naar het elftal van hoofdtrainer Robert Braber. De internationale overschrijvingstermijn gaat op 4 januari open, waardoor Didi pas vanaf de winterstop inzetbaar is. Speler en club hebben een overeenkomst gesloten voor anderhalf seizoen, zo meldt RBCvoetbal.ni.

Didi groeide op in Kalsdonk en speelde ook wedstrijden in jeugd op het complex van RBC, De Luiten. Hij speelde tot en met de C1 bij de Roosendaalse club. Daarna vertrok hij naar BSC en maakte daar zijn debuut in het eerste elftal. Na zijn tijd bij BSC vertrok de speler naar België, waar hij achterenvolgens voor Sint Lenaarts, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw, KFC Duffel en Svelta Melsele speelde. In 2018 keerde hij weer terug naar Nederland om voor Halsteren in de Hoofdklasse te spelen. Dat deed hij twee seizoenen. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor SC Kruisland. Hij koos dit seizoen echter toch weer voor een avontuur in België en vertrok naar Excelsior Essen. Een succes werd het echter niet. "Nee, het is voor het eerst dat ik bij een club voortijdig vertrek. Er waren wat strubbelingen met het bestuur over spelers die moesten vertrekken. Ik mocht wel blijven, maar voor mij was de lol er inmiddels wel af."

Karim Didi liep als RBC-jeugdspeler op 2 november 2000 mee in De Kuip tijdens de line-up bij de wedstrijd Feyenoord - RBC. RBC was niet de enige kaper op de kust om Didi binnen te halen. "Omdat we bij Excelsior Essen pas laat met trainen begonnen, heb ik tijdens de zomerstop bij RBC meegetraind. Ik woon immers vlakbij het stadion en ken Robert Braber nog van Halsteren. In die zomerperiode ben ik door de groep prima opgevangen en heb zelfs meegespeeld in de oefenwedstrijden tegen Rijsoord en Rood-Wit. En dat klikte prima. En laten we wel wezen, RBC leeft en het is nu het ideale moment om terug te keren naar mijn eerste club en mee te werken aan het verder op de kaart zetten van RBC."

Hoofdtrainer Braber is uiteraard tevreden met de komst van de 32-jarige alleskunner: "Karim is het type speler dat we nog misten en een echte leider en aanjager op het veld die technisch zeer begaafd is om het spel nog meer vorm te geven. Karim heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel aangezien hij zelf ook trainer is van een vrouwenteam in België en zal ons groepsproces enorm versterken. In de voorbereiding heeft hij al enkele keren met ons meegedaan en toen waren we direct overtuigd dat hij een enorme aanwinst voor ons zou kunnen zijn," zo liet hij optekenen bij RBCvoetbal.ni.




Reacties

Dennis

2021-10-30 11:23:05

Welkom Didi! Twee maal in actie gezien, tegen Rijsoord en Rood Wit W. Wat 'n speler

Flinke kwaliteitsimpuls, blij dat RBC het gelukt is om 'm alsnog te halen.

Ad P

2021-10-30 11:49:58

Goede aanwinst. Weer een RBC-er ook. Blij mee.

Jeroen

2021-10-31 07:11:42

Top speler! Rbc laat zien dat ambities geen loze woorden zijn. 

Barry

2021-10-31 09:02:44

Geweldig. Een echte klasbak. Prima versterking voor het middenveld. Ben wel benieuwd van welke (jeugd)speler we dan afscheid gaan nemen op het drukke middenveld. En ik hoop dat 20K boven op de begroting ons ook echt structureel past en we onszelf niet gaan overeten

Willempie

2021-10-31 09:47:56

Tis maar een half jaartje op de huidige begroting. Ach dan drinken we een paar pilsjes extra met z'n allen.

Barry

2021-10-31 10:26:05

ja, dat is een goeie Willem. Doen we