Voorbeschouwing RBC - Cluzona

Gepost door:Dennis // 2021-10-29 17:07:23 // 852 keer bekeken

Aanstaande zondag komt RBC in actie tegen Cluzona. De Roosendalers wonnen tot nu toe alle vier duels in de competitie. Afgelopen week werd Rijen met 1-4 verslagen. Cluzona daarentegeen is ietwat achterop geraakt. De club uit Wouw verloor afgelopen week met 0-2 van VOAB en heeft zeven punten uit vijf duels.

De afgelopen weken ging het scoren niet van harte bij RBC en vooral de eerste helft was vrij pover te noemen. Hoe anders was dat tegen Rijen afgelopen zondag. RBC schoot uit de startblokken en was de gehele eerste helft de baas op het veld. Behoudens twintig minuten na rust had de Roosendaalse ploeg het heft in handen. Braber kijkt tevreden terug op de eerste helft tegen Rijen: "De eerste helft tegen Rijen heb ik inderdaad een elftal gezien zoals ik het graag zie spelen. De tegenstander snel onder druk zetten en op veel verschillende manieren tot kansen komen door veel variatie in het aanvalsspel."

Na rust kwam Rijen terug tot 1-1 in een fase waarin RBC lichtelijk in de verdrukking kwam. "De volgende stap is om het goede spel langer vol te houden in een wedstrijd. Het vergt veel energie en het is ook zwaar om dat een hele wedstrijd vol te houden, maar ik zie daar zeker verbetering in." Ook na rust waren invallers weer beslissend. Zo scoorde invaller Brian Kruf twee maal. "Ik ben erg blij met de breedte van de selectie, want elke week staan er andere jongens op die allemaal een belangrijk aandeel hebben."

Zondag treft RBC Cluzona, maar de aandacht zal voornamelijk uitgaan naar Ruben Maas. Afgelopen week vertelde Braber in RBC TV tegenover Eric Konings dat het doelpunt dat Rijen maakte onder andere te maken had dat Marouane Hamdoune in een te grote ruimte een-op-een stond. Met goede rugdekking is dit prima op te lossen. Is dit ook nodig om Maas af te stoppen? "Wat Ruben Maas laat zien is uiteraard al jaren bekend en we zullen zeker scherp moeten verdedigen om hem tegen ons geen goals te laten maken. Dit gaat niet over één speler, maar het gehele team zal scherp moeten zijn."

Afgelopen week mistte Braber een aantal spelers. Gino Pieter, Mitchell Schilperoord, Imran Echambit, Anwar Tarfit en Randy Elst waren niet inzetbaar. Wie zondag wel kan starten is nog niet duidelijk. Een ding is wel zeker. Anwar Tarfit speelt niet. "Zondag zal Anwar er nog niet bij zijn en bij een aantal gevallen zullen we nog even af moeten wachten, maar ik verwacht dat we weer een grote groep hebben."

Het duel aanstaande zondag begint om 14.30 uur in het Atik Stadion.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd