Pascal Heije te gast bij RBC - Cluzona

Gepost door:Dennis // 2021-10-28 07:27:12 // 662 keer bekeken

Bij elke thuiswedstrijd van RBC in de competitie is een oud speler van RBC in de proftijd aanwezig. Aankomende zondag, als RBC tegen Cluzona speelt, is Pascal Heije te gast, zo meldt RBCvoetbal.ni.

Heije kwam twee perioden uit voor RBC. In zijn debuutjaar in de Eredivisie huurde de Roosendalers de geboren Amsterdammer van Ajax. Op 20 augustus 2000 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor RBC. Hij kwam toen op De Luiten tegen NEC in de tachtigste minuut in het veld. Na de degradatie van de oranje-witten was het de bedoeling dat Heije weer bij Ajax aansloot, maar toenmalig trainer Robert Maaskant wist hem over te halen om te blijven. Het jaar erop wist Heije met RBC te promoveren via de nacompetitie naar de Eredivisie. In zijn derde jaar bij de Roosendalers wist hij met het eerste elftal een knappe dertiende plek te behalen. Daarna zocht hij zijn heil bij NEC.

Vijf jaar later zou Heije terugkeren, toen Rob Meppelink hem op amateurbasis terughaalde . RBC eindigde dat jaar op de zestiende stek in de Jupiler League. Het jaar erop tekende hij een profcontract bij de Cypriotische club APEP Pisilia.

Heije kwam 108 duels in actie voor RBC.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd